Részletes keresés

Nagyházi Galéria és Aukciósház 3 napos árverése

Tobzódhatunk az igazi művészettörténeti és gyűjtői ritkaságokban valamint a műfajok sokféleségében a Nagyházi Galéria és Aukciósház holnaptól kezdődő háromnapos tavaszi árverésén.

A 3 nap alatt összesen 1148 tételt kerül kalapács alá. A nemzetközi érdeklődésre is számot tartó kínálatban szerepelnek ritka régészeti leletek, régi mesterek festményei, ezüstök, 20. századi magyar festmények, plasztikák, ékszerek, porcelánok, üvegek, bútorok és szőnyegek is.

Az árverés az első napon a 15. század vége és a 19. század vége közötti időszakból származó német, osztrák, olasz és németalföldi mesterek munkáival kezdődik. Két jelentős alkotást emelnek ki a szakértők, melyekre különösen érdemes lesz odafigyelni. A velencei veduta festészet egyik legkedveltebb témáját, a Canal Grande vizében visszatükröződő paloták látványát festette meg Francesco Tironi és kortársa Francesco Albotto is az 1700-as évek második felében. Tironi  alkotása védettnek számít, és 22 millió forintról indul, Albotto velencei látképe pedig 24 millió forintról indul az aukción.

A flamand Jan Cossiers Szent Pál apostolt ábrázoló karakteres festménye tökéletesen megfelel a 17. századi barokk portréfestészet normáinak. A kép 1931-ben került elő a berlini műtárgypiacon, 1997-ben került magyar tulajdonban. A korabeli keretben lévő alkotás kikiáltási ára 6 millió forint.

A 19. századi anyagban több rangos magyar művész - Ligeti Antal, Barabás Miklós, Székely Bertalan, Benczúr Gyula, Mednyánszky László - történeti és tájképe, reprezentációs portréja is szerepel, 1 és 3,5 millió forint közötti induló áron.

A második napon a 20. századi magyar művészetté lesz a főszerep: Rippl-Rónai Józseftől három festményt kínálnak, egy tavaszi tájat pasztellben 1,3 millióért és két olajképet, a védett Virágzó fákat, valamint egy kalapos hölgyet ábrázoló portrét 6-6 millió forintért. De igen kedvező áron indulnak értékes alkotások számos magyar művésztől, mint Gulácsy, Vaszary, Glatz, Scheiber, Vasarely. Csernus Tibortól pedig több kilencvenes évekből származó akvarelljére is lehet majd licitálni.    

A harmadik nap műtárgyárverésre kerül sor, ahol számos műfajból válogathatunk. Elsősorban a bútorok és az Egyiptomból, Szíriából, Indiából és távol-keletről származó antik tárgyak között lehet majd gyűjtői ritkaságokra licitálni. Nemzetközi viszonylatban is egyedülálló értéket képviselnek az 1600 körüli, mesteri kidolgozású bolognai és perugiai credenzák, ládák, asztalok, kabinetszekrények és támlás székek, valamint a XVII. és XIII. századi francia bútorok.  Kikiáltási áruk 3 és 7,5 millió forint között mozog. A  híres meisseni és Zsolnay porcelánok, cseh, osztrák díszüvegek, és keleti tárgyak is kedvező áron találhatnak új tulajdonosukra.

A nagy múltú Aukciósház óriási munkával és magas szakértelemmel válogatott anyagát nem érdemes tehát kihagyni!


     

További cikkek
Mi várható a művészeti piacon 2024-ben?

Mi várható a művészeti piacon 2024-ben?

2024-03-25

Az Art Basel és a UBS március 13-án kiadott kutatásában, egy olyan művészeti piacról számol be, amely "bizonytalan gazdasági és politikai jövővel" néz szembe. A jelentés 2024-es, nyolcadik kiadását Dr. Clare McAndrew közga

A Christie's kiemelkedik, míg a Sotheby's és a Phillips gyengébben teljesít a 2024-es tavaszi aukciókon

A Christie's kiemelkedik, míg a Sotheby's és a Phillips gyengébben teljesít a 2024-es tavaszi aukciókon

2024-03-19

A Christie's 2024 tavaszi aukciós szezonjának 20-21. századi és szürrealista művészeti árverése (március 7.) kiemelkedő sikert aratott, díjakkal együtt összesen 137,7 millió font (174,8 millió dollár) bevétellel zárt. Ez a lenyűgöző eredmény ellentétben áll a Phillips gyengébb 20. századi és kortárs árverésével, amely alig haladta meg a 13,6 millió fontos (17 millió dolláros) becslést, illetve a Sotheby's 100 millió fontos (127 millió dolláros) árverésével, amely szintén nem hozta a várt eredményt.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.