Részletes keresés

Nem csak az a művészet, ami drága!

"NEM CSAK AZ A MŰVÉSZET, AMI DRÁGA!" jelmondattal nyílik december 15-én a Godot Galéria Pop-up kiállítása és vására, ahol fiatal képzőművészek munkáival találkozhatunk, festményeken, grafikákon túl fotókkal és design termékekkel is. Egy a galéria által novemberben kiírt pályázatra több mint 350 művész jelentkezett és a 3 fordulós zsűrizés után közel 100-an maradtak. A bejutott művészek alkotásai tekinthetőek és vásárolhatóak meg a Klauzál téri Vásárcsarnokban december 24.-ig.

Az esemény első 5 napjában (december 18-ig) pályakezdő művészek lévén az műveket induló áron lehet megvásárolni, azonban ezek az árak növekedni fognak, így közelítve a valós értékük felé. A szervezők célja a "gerilla árazással" bemutatni, kicsiben tükrözni azt a folyamatot, ahogyan egy alkotó munkái a folyamatos áremelkedéssel bekerülnek a művészeti vérkeringésbe.

A hivatalos nyitás előtt egy regisztrációhoz kötött Preview-n (december 14.) biztosíthatjuk magunkat arról, hogy sem a kedvező árakról, sem a remekművekről nem csúszunk le. De hogy miért is annyira érdemes megragadni ezt a lehetőséget? 5 'tárgyi bizonyíték' a - műtárgy.com ajánlásával.


Marton Ádám Márton (MAM) grafikus, rajztanárként végzett képgrafikus szakirányú képesítéssel 2010-ben Szegeden, jelenleg pedig concept artistként dolgozik egy független játékfejlesztő stúdiónál. Legismertebb sorozatában a Star Wars filmek történetét dolgozza fel magyar népmesei formában.
Atyád kardja: Miután megfejtették a mindent járó malmocskába rejtett üzenetet, Robi arra kéri Lukácsot, hogy segítsen neki megmenteni a bajba jutott Lilla hercegnőt a Sárkány karmai közül. Átadja neki apja egykori bűvös kardját, mely nagy segítségére lesz a kaland folyamán

Nem csak az a művészet, ami drága!


Marton Ádám: Ez itt atyád kardja. 40 x 60 cm, gicleé print.

Szegedi Torella Alíz erdélyi származású népi iparművész, a környezettudatos alkotást és a hagyományok újrahasznosítását tűzte ki céljául. Munkája során természetes anyagokat használ, főként gyékényt amiben "egy elveszni látszó világ, a hagyomány, a népmesék és a modern társadalom esztétikai igényének metszéspontját" látja.

Nem csak az a művészet, ami drága!


Szegedi Torella Alíz: Fészek. 80 x 120cm, akril, aranypor, olajfesték, gyékény.

Kiss Anna képzőművész tanulmányait ötvösként kezdte, majd 2005-ben festő szakon diplomázott Pécsen. Nem a hagyományos festészeti stílusokban gondolkozik és nem is elbeszélésben, legfőbb művészeti törekvése egy-egy atmoszféra megragadása. Legújabb munkáiban transzparens anyagokkal kísérletezik.

Nem csak az a művészet, ami drága!


Kiss Anna: Választás. 70 x 140 cm, vegyes technika, plexi.

Gallai Judit Ágnes a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán végzett 2012-ben. Művészetében a "valóságos" és az "elképzelt" kapcsán vet fel kérdéseket, próbálja felfedezni a "tudat alatti" és az emlékek narratíváit. Vizsgálódásainak a fókuszában a public art és a különböző kifejezésmódok is hangsúlyosan jelen vannak. 2015-ben részt vett a Sandarbh International Residency-ben (India), amelynek érdekessége, hogy a művészeket és munkáikat nem a megszokott galériás terekbe képzelik el, hanem, hogy hogyan alkotnak egy falunak és lakosságának. A program során részt vett egy helyi rituálén, ez az élmény fogalmazódik meg a vásáron kiállított festményén is.
"A test tekinthető úgy, mint egy híd két kultúra között. Hogyan kötődnek bizonyos rituálék a testhez, amik létrehoznak értelmezéseket az identitásunkról, átfedő jelentéseket adnak különböző kultúrákon keresztül. Hogyan lép kölcsönhatásba a test a fizikai valósággal, kevésbé ismert környezetben, vagy ismeretlen helyeken. Három indiai nő befesti a testemet kumkummal, majd lemossa. A videó alatt a menyasszonyt esküvőre felkészítő népdalokat énekelnek." Gallai Judit Ágnes


Nem csak az a művészet, ami drága!


Gallai Judit Ágnes: Vörös Test. 200 x 160cm, olaj, vászon.

Molnár Eszter 2016-ban Pécsen végzett festőművész szakon. A vásáron megjelenő alkotása "Hús" című sorozatának egy lezáró darabja. A közel két éven át készülő sorozathoz saját fotókat használt kiindulásként, a nyers hús darabokról készült képek felnagyítva tájképi asszociációkat keltetettek Molnár Eszterben. " A külvilág formái a test anyagában fogalmazódtak meg."

Nem csak az a művészet, ami drága!


Molnár Eszter: Belső Táj. 70 x 130 cm, olaj, vászon.

Szerző: Bárdi Sára - műtárgy.com
...
Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

2024-04-17

Az OCTOGON és az Art Advisory Budapest közös sorozatában – az aktuális online tematikához kapcsolódóan – mindig egy-egy újabb hazai művészre és alkotására hívjuk fel olvasóink figyelmét. Az áprilisi, Építészet & Művészet fókuszunknak megfelelően ezúttal Wolsky András Random Space-Constellation NO'1 című térbeli művét mutatjuk be.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.