Részletes keresés

Nyitott Műtermek Délutánja No.3

Immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Nyitott Műtermek Délutánja, melynek idén a műtárgy.com is kiemelt partnere. 2013. szeptember 22-én, rendezik meg a programot, hogy egy napra újra minden a művészekről szóljon. Szeptember végén közel 60 neves kortárs művész, mintegy 20 helyszínen nyitja meg műtermének kapuit a látogatók előtt. Az egyes műtermekben lehetőség nyílik közvetlen beszélgetésre, kérdezésre, a művészeti alkotások eredetének felfedezésére és további meglepetéseket tartogató kiegészítő programokon való részvételre.

A Nyitott Műtermek Délutánja azzal a céllal indult útjára 2012-ben, hogy a nagyközönséget közelebb hozza a kortárs képzőművészethez. A rendezvény különleges élményt nyújt az érdeklődőknek, hiszen ők a művészt és alkotásait saját alkotó terében ismerhetik meg, mintegy a műalkotás születésének szemtanúi lehetnek.

A Nyitott Műtermek Délutánja idén ősszel mind időben mind a helyszínek számában duplájára bővül: 20 helyszínen közel 60 művésszel ismerkedhetünk meg, mindezt 9 órán át. Beléphetünk többek között Bullás József műtermébe vagy a 13 képzőművésznek otthont adó Artusba, illetve az amúgy privát klubként működő Brody Studiosba is.

A hagyománynak megfelelően, egyéni és kollektív műtermek egyaránt megnyitják kapuikat a látogatók előtt. A művészek saját maguk mesélnek festményeikről, szobraikról, a műalkotás folyamatáról, vagy akár inspirációjukról. Azok, akik szeretnének még többet megtapasztalni a kortárs világból és szeretnének még jobban a kulisszák mögé látni, művészettörténészek által vezetett túrákon vehetnek részt. A művészet iránt érdeklődő apróságoknak is készültünk programokkal: a múzeumpedagógiai foglalkozásokkal a gyerekek és szüleik könnyedén, játékos formában kerülhetnek közelebb ehhez a színes, első látásra talán furcsa világhoz.

További információ:

www.nyitottmutermek.hu

www.facebook.com/nyitottmutermek

További cikkek
Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

2024-04-25

Amikor 2019. április 19-én kigyulladt a Notre-Dame de Paris, volt egy félórás időszak, amikor úgy tűnt, hogy a székesegyház teljesen összeomolhat. A világ döbbenten figyelte, ahogy a tornya ledől, és füst gomolyog a párizsi égbolton. A tűzoltók szakértelme és bátorsága döntőnek bizonyult. Éjfélre a hatóságok kijelentették, hogy a város egyik leghíresebb nevezetessége „megmenekült”, és a parázsló épületből emberi lánc vezetett ki, amely műkincseket, ereklyéket és értékes könyveket vitt biztonságba.

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.