Részletes keresés

Ők az idei nyár legkeresettebb művészei a nemzetközi piacon

Az Artsy hónapról-hónapra összegyűjti azokat a művészeket, akik munkássága iránt a legnagyobb mértékben nőtt az érdeklődés a platformon létrejött értékesítéseket, illetve a követők számát tekintve. Legújabb – júniust és júliust érintő – jelentésükben két magyar származású művésszel is találkozhatunk. Mutatjuk a nyári eredményeket, az alkotók rangsorát.

1. Rinus Van de Velde (1983- ) - ⬆ 317%

Fikció és valóság, illetve a szó és kép szintén egybeolvad a belga Van de Velde munkásságában. A művész rajzaival, szobraival, installációval mesél abszurd történeteket. A fotó és a film műfaja egyaránt fontos kifejezőeszköze.

Rinus Van de Velde: ’The principle impulse…’ 2021.
Forrás: Mutual Art / Rinus Van de Velde

A humort sem mellőző Velde pályája során már több mint 30 önálló kiállításon mutatkozott be Európában és az Egyesült Államokban, aukciós eredményei szintén figyelemre méltóak.

2. Jean Jullien (1983- ) - ⬆ 229%

A francia grafikus művészi gyakorlata a festészettől az illusztráción át a fényképezésig, videózásig, jelmezek, installációk, könyvek, plakátok és ruházatok készítéséig terjed.Jean Jullien egy festményével.
Forrás: Phaidon

Számára az illusztráció a kommunikáció legkönnyebb módja, munkáit szintén egyszerűség jellemzi. Egyetlen ecsettel készíti el vastag fekete vonalas rajzait, melyeket digitálisan tölt ki élénk színekkel. Játékos könnyedségű alkotásihoz a mindennapi életből merít inspirációt.

3. Bozó Szabolcs (1992- ) - ⬆ 210%

Bozó Szabolcs munkásságát korábban a velencei kiállítása kapcsán mutattuk be részletesebben. A művész nem először szerepel az Artsy rangsorában, a 2021-es év második felében lista első pozíciót töltött be.The Explorer: Szabolcs Bozó @ Carl Kostyál Gallery, London.
Forrás: Juxtapoz Magazine

A pécsi származású, Londonban élő Bozó karakteres alkotásain az öröm, a játék és a képzelet összhangja különösebbnél-különösebb kompozíciókat ölt. Fantasztikus világában aranyos, vad és egyszerre groteszk rajzfilmszerű állatfigurák szórakoztatják a szemlélőt.

4. Zhang Zipiao (1993-) - ⬆ 200%

5. Annie Morris (1978-) - ⬆ 171%

A követők számának növekedését nézve a következő sorrend alakult ki:

1. Pam Evelyn (1996- ) - ⬆ 1550%

A 27 éves Evelyn Londonban él és dolgozik. Expanzív, sűrűn rétegzett, gazdag textúrájú, absztrakt vásznait a természet, test és a lét témái egyaránt jellemzik.Pam Evelyn alkotásaival.
Forrás: Ocula

Alkotásai létrehozásához megélt tapasztalatai szolgálnak forrásként. Arra összpontosít, hogy impulzusból, véletlenből vagy frusztrációból fessen, különböző feszültségeket teremtve a vászon felületén, ami lehetővé teszi, hogy egyfajta szervezett káoszt hozzon létre.

2. Yvonne Robert (1972- ) - ⬆ 1400%

Robert Németországban nőtt fel, azonban több éve Zürichben él és alkot. Illusztrátor és grafikus, munkái főleg akrillal készített absztrakt festmények.Yvonne Robert és alkotásai.
Forrás: Aatonau

Fontos számára a színekkel és formákkal való tiszta kísérletezés. Munkái által teszteli például, hogy miként lehet világos színkombinációt ábrázolni anélkül, hogy az eredmény túlságosan rikítónak tűnne, vagy hogyan lehet sötét árnyalatokat beépíteni anélkül, hogy azok túlságosan elnehezítenék a festményt.

3. Ezer Ákos (1989- ) - ⬆ 1217%

A pécsi születésű Ezer Ákos a magyar művészeti színtér feltörekvő új nemzedékének meghatározó alakja. Energikus, abszurd, ironikus és humoros képeinek fiatal férfialakjait általában hétköznapi cselekvések -  például borotválkozás, munka vagy kirándulás -  közben, megnyúlt testrészekkel ábrázolja.

Ezer Ákos festményeivel - ’Let's meet on the playground’ sorozat, 2022.
Forrás: Pénzcentrum

A festményeinek sűrű mintázatai, erős, kontrasztos színei és a teljes képmező alakokkal való kitöltése az absztrakció irányába viszi a figurális kompozíciót.

4. Honor Titus (1989- ) - ⬆ 860%

5. Justin Liam O'Brien (1991- ) - ⬆ 820%

 

Szerző: műtárgy.com

Forrás: Artsy, Voorlinden, Avant Arte, Peace Gallery, Aatonau, MNG

Címlapkép: Ezer Ákos festménye a ’Hide-and-Seek’ című kiállításon, 2023. Címlapkép forrása: Aishonanzuka


Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
„Gyűjtő vagyok, de egyben mecénás is”  – betekintés a híres műgyűjtő Patrizia Sandretto Re Rebaudengo világába

„Gyűjtő vagyok, de egyben mecénás is” – betekintés a híres műgyűjtő Patrizia Sandretto Re Rebaudengo világába

2023-11-27

Az olasz Patrizia Sandretto Re Rebaudengo számára a műgyűjtői lét nem merül ki a műtárgyak megvásárlásában. "Soha nem vettem műalkotást csak azért, hogy a házam falát díszítsem" – mondta nemrég egy interjúban. Patrizia nem csupán a világ egyik legjelentősebb gyűjtője, hanem a kortárs művészet egyik legfontosabb mecénása is. Cikkünkben röviden bemutatjuk munkásságát, filozófiáját, illetve az otthonában található, egyéni kollekciójának kimagasló darabjait.  

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.