Részletes keresés

Öt izgalmas nyári kiállítás Európa nagyvárosaiból

Bár az aukciós-szezon már véget ért, de szerencsére a múzeumokban nyáron sem áll meg az élet, sőt ilyenkor mindenki igyekszik olyan kiállításokat nyitni, amik versenyképesek a többi nyári programmal. A műtárgy.com mostani kiállítás ajánlójában ezért öt nagyszerű kiállítást mutat be különböző európai nagyvárosokból. Ezeket mindenképpen érdemes megnéznie annak, aki Londonban, Berlinben vagy Bécsben jár, de lehet, hogy van, akinek ezek akár egy önálló utazást is megérhetnek.

Nyaralás közben kiállítást nézni nem csak a programok változatossága miatt lehet jó ötlet, hanem azért is, mert így egy kicsit ki tudunk szakadni a kánikulából. Ez még a szabadtéri Velencei Biennálén is szempont lehet, ahol az építészeti kísérletek a város egyetlen parkjában kaptak helyet.

Az alábbiakban öt olyan izgalmas kiállítást ajánlunk Európa nagyvárosaiból, melyek egész nyáron nyitva tartanak.

A nyári kiállítások alfája és ómegája a londoni Royal Academy of Arts nyári kiállítása, amit az intézmény 1768-as alapítása óta minden évben megrendez. Így idén tartják a 250 nyári kiállításukat, aminek alkalmából egy olyan, 1200 művet felvonultató tárlatot állítottak össze, ami a komoly társasági eseménynek számító nyári kiállításaik történetét tekinti át.

1. The Great Spectacle 250 Years of the Summer Exhibition, Royal Academy of Arts, London, Június 12-Augusztus 19.

Öt izgalmas nyári kiállítás Európa nagyvárosaiból




Annak, aki Londonban jár, nem érdemes kihagynia ezt a kiállítást sem, ami bármilyen meglepő is, de az első Picasso-tárlat a Tate Modernben. Ez a kiállítás Picassónak egy különösen intenzív évét, az 1932-eset mutatja be. Ekkor Picasso már túl volt az ötvenedik életévén, és a fiatalkori nélkülözést felváltotta a jólét és a siker, azonban ezt az évet nem csak az első retrospektív kiállítása fémjelezte, hanem számos magánéleti nehézség és az egyre pesszimistábbá váló politikai klíma is.

2. The EY Exhibition: Picasso 1932 - Love, Fame, Tragedy, Tate Modern, London, Szeptember 9-ig.

Öt izgalmas nyári kiállítás Európa nagyvárosaiból




A berlini Alte Nationalgalerie izgalmas nyári kiállítása a vándorlás művészeti motívumát állítja a középpontba. A tárlat sztártétele Caspar David Friedrich Vándor a ködtenger felett című képe, ami most, ritkaságszámba menően itt, és nem a Hamburger Kunsthalléban tekinthető meg. Ez a kép további 120 művel karöltve azt mutatja be, hogy a modernitás és az urbanizáció hatásaként hogyan vált a természetben vándorlást és kirándulás népszerű művészeti témává a 19. századtól kezdve.

3. Wanderlust From Caspar David Friedrich to Auguste Renoir, Alte Nationalgalerie, Berlin, Május 10-től Szeptember 16-ig

Öt izgalmas nyári kiállítás Európa nagyvárosaiból




A Velencei Építészeti Biennálé nagyszerű nyári program lehet annak, akik az észak olasz városokban, vagy épp Jesolo tengerpartján töltik a nyarukat. Az idei fődíjas a svájci pavilon volt, ami a hagyományos svájci lakásépítészetet helyezte a középpontba, de nagy sikert aratott a magyar projekt is, amiben a Studio Nomad építészei a nyárra lezárt Szabadság híd ötletének sikerét vitték tovább Velencébe.

4. Velencei Építészeti Biennálé, Velence, Május 26-tól November 25-ig

Öt izgalmas nyári kiállítás Európa nagyvárosaiból




Az iparművészet és a Magyarországhoz közelebbi kiállítások kedvelőit is érdekelheti a bécsi Iparművészeti Múzeum aktuális kiállítása, mely több mint 1000 tárgyon keresztül mutatja be a bécsi porcelánmanufaktúra történetét, mely 1718-as alapításával a második legrégebbi volt Európában.

5. 300 Years Of The Vienna Porcelain Manufactory, Museum Angewandte Kunst, Bécs, Május 16-tól Szeptember 23-ig.

Öt izgalmas nyári kiállítás Európa nagyvárosaiból




Szerző: műtárgy.com
Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Lakner László festményével bővült a Centre Pompidou gyűjteménye

Lakner László festményével bővült a Centre Pompidou gyűjteménye

2024-04-09

Lakner László Barikád című festménye bekerült a párizsi Centre Pompidou rangos gyűjteményébe. Lakner a magyar neoavantgárd egyik legjelentősebb képviselője, az 1972-ben készült alkotása a Pompidou Kelet-közép Európai Akvizíciós Bizottság magyar tagjainak közvetítésével került be a párizsi múzeum állandó válogatásába.

A párizsi galériák új generációja változtatja meg a város művészeti szcénáját

A párizsi galériák új generációja változtatja meg a város művészeti szcénáját

2024-04-08

Párizs, a művészetek városa, lenyűgöző kulturális pezsgéssel büszkélkedhet. A múzeumok széles tárháza, a galériák sokasága és a magángyűjtemények – például a Pinault-gyűjtemény vagy a Fondation Louis Vuitton - lenyűgöző választéka nem mindennapi élményeket teremt a művészet rajongóinak. A Louvre örök klasszikusai mellett Párizs napjainkban a kortárs kiállításai révén is jelentős vonzerővel bír az érdeklődők számára.

Öt kurátor, öt látásmód  - betekintés a 2024-es Velencei Biennálé pavilonjaiba

Öt kurátor, öt látásmód - betekintés a 2024-es Velencei Biennálé pavilonjaiba

2024-04-04

A Velencei Biennálé nemzeti pavilonjának megszervezése igazi kihívás elé állítja a kurátorokat. A Giardini történelmi épületei egyedülálló keretet adnak a kiállításoknak, ugyanakkor komoly korlátokat is szabnak. Emellett a nemzeti identitás és képviselet koncepcióját is alaposan át kell gondolni a pavilon berendezésekor.

A modern fotográfia úttörői - magyar származású alkotók lenyűgöző munkái a Szépművészeti Múzeumban

A modern fotográfia úttörői - magyar származású alkotók lenyűgöző munkái a Szépművészeti Múzeumban

2024-04-04

Ha nagy fotográfussá kívánsz válni, „nem elég a tehetség, magyarnak is kell lenni” – mondta a 20. század egyik legismertebb amerikai magyar fotográfusa, Robert Capa. A Szépművészeti Múzeum Kertész, Moholy-Nagy, Capa…Magyar fotóművészek Amerikában (1914–1989) című új kiállítása többszörösen alátámasztja ezt a gondolatot. Fókuszában olyan meghatározó, magyar származású alkotók állnak, akiknek munkássága jelentősen hozzájárult a fotográfia műfajának fejlődéséhez. A tárlaton Kertész André, Moholy-Nagy László, Robert Capa, Martin Munkácsi és Kepes György munkái egyaránt megjelennek.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.