Részletes keresés

Rippl-Rónai képpel gyarapítaná gyűjteményét az MNB cége

Közbeszerzési eljárást írt ki egy Rippl-Rónai festmény megvásárlására a Magyar Nemzeti Bank cége, az MNB-Ingatlan Kft.

A nemzetközi gyakorlatot követve a Magyar Nemzeti Bank mindig is szem előtt tartotta a felelős, szerteágazó értékmentő munkát a kultúra területén, az Értéktár programnak (2014-2018) köszönhetően impozáns műgyűjteménye van klasszikus alkotásokból is. Rippl-Rónai József képe méltó darabjává válhat a kollekciónak, ennek nyomán hirdették meg a közbeszerzési eljárást a beérkező ajánlat megvásárlására. A kiírást megelőzően az alkotásról szakértői értékbecslést készíttettek.

Rippl-Rónai József a magyar festészet kiemelkedő alakja, amit az aukciós piac a festményei árában is elismer, hiszen képei a legdrágábbak között szerepelnek. 2019-ben érte el életműrekordját, amikor a Virág Judit Galéria őszi aukcióján 190 millió forintért ütötték le a Kertben című festményét. Rippl-Rónai legkedveltebb, „kukoricás” korszakából származó főművéért 120 millióról indult a licit, és a nyertes jutalékkal együtt végül 228 millió forintot fizetett érte.

A mostani közbeszerzési eljárás keretében az MNB-Ingatlan Kft. egy magánszemély eladótól kívánja megvásárolni Rippl-Rónai 1910 körül készült, ugyancsak a “kukoricás” korszakából származó olajfestményét, Lengyel Menyhért portréját.

 

További cikkek
Milliárdokért kelhet el Leonardo da Vinci 7 centis Medvefeje

Milliárdokért kelhet el Leonardo da Vinci 7 centis Medvefeje

2021-05-08
Árverésre kerül júliusban Londonban Leonardo da Vinci egy medvefejet ábrázoló rajza, amelynek leütési ára új rekordot felállítva elérheti a 12 millió fontot (4,9 milliárd forint).A Christie's szombati közleménye szerint a
Több mint 400 millió forintot keresett valaki egy pixelen

Több mint 400 millió forintot keresett valaki egy pixelen

2021-04-15
Csaknem 17 millió dollárért (5,1 milliárd forint) találtak gazdára a Pak nevű digitális művész nem helyettesíthető tokenként (NFT) kínált műalkotásai a Sotheby's szerdán zárult online aukcióján.A The Fungible Collection

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.