Részletes keresés

Rippl-Rónai képpel gyarapítaná gyűjteményét az MNB cége

Közbeszerzési eljárást írt ki egy Rippl-Rónai festmény megvásárlására a Magyar Nemzeti Bank cége, az MNB-Ingatlan Kft.

A nemzetközi gyakorlatot követve a Magyar Nemzeti Bank mindig is szem előtt tartotta a felelős, szerteágazó értékmentő munkát a kultúra területén, az Értéktár programnak (2014-2018) köszönhetően impozáns műgyűjteménye van klasszikus alkotásokból is. Rippl-Rónai József képe méltó darabjává válhat a kollekciónak, ennek nyomán hirdették meg a közbeszerzési eljárást a beérkező ajánlat megvásárlására. A kiírást megelőzően az alkotásról szakértői értékbecslést készíttettek.

Rippl-Rónai József a magyar festészet kiemelkedő alakja, amit az aukciós piac a festményei árában is elismer, hiszen képei a legdrágábbak között szerepelnek. 2019-ben érte el életműrekordját, amikor a Virág Judit Galéria őszi aukcióján 190 millió forintért ütötték le a Kertben című festményét. Rippl-Rónai legkedveltebb, „kukoricás” korszakából származó főművéért 120 millióról indult a licit, és a nyertes jutalékkal együtt végül 228 millió forintot fizetett érte.

A mostani közbeszerzési eljárás keretében az MNB-Ingatlan Kft. egy magánszemély eladótól kívánja megvásárolni Rippl-Rónai 1910 körül készült, ugyancsak a “kukoricás” korszakából származó olajfestményét, Lengyel Menyhért portréját.

 

További cikkek
Inside Art konferencia az Art Market Budapesten

Inside Art konferencia az Art Market Budapesten

2020-10-21
Az INSIDE ART nemzetközi művészeti konferencia, idén a műtárgy.com szervezésében, az Art Market Budapest 2020 kiállítási napjain Zoom Webinar keretében kerül megrendezésre. Jelentős nemzetközi szakmai személyiségek rész
Soha nem fizettek még ennyit árverésen egy irodalmi műért

Soha nem fizettek még ennyit árverésen egy irodalmi műért

2020-10-14
Csaknem 10 millió dollárral a világ legdrágábban elárverezett irodalmi műve lett Shakespeare első gyűjteményes kötetének (fóliójának) egy példánya, amelyet 9,97 millió dollárért, átszámítva kereken hárommilliárd for

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.