Részletes keresés

Stephen Hawking tárgyait árverezi el a Christie's

Online lehet licitálni az idén márciusban elhunyt elméleti fizikus, Stephen Hawking személyes tárgyaira a Christie’s honlapján. A világ egyik legokosabb emberének tartott Hawking a kozmológiával, a fekete lyukakkal és az idővel foglalkozott. Betegsége (amiotrófiás laterálszklerózis) ellenére híres volt a humora, amely a legnehezebb helyzetekben sem hagyta cserben. Rendkívüli népszerűségre tett szert a tudományos berkeken kívül is, életéről A mindenség elmélete címmel film is készült.

(Kép forrása: Christie's)

A Christie’s Óriások vállán: Newton, Darwin, Einstein, Hawking néven futó online aukcióján Hawking számos érdekes tárgyára lehet licitálni, a legfontosabb talán az 1965-ös doktori disszertációja, amelyet az aukciósház 100 ezer és 150 ezer font közé becsült. Amikor 2017-ben a Cambridge az interneten is hozzáférhetővé tette a fizikus A táguló univerzumok tulajdonságai c. disszertációját akkora volt az érdeklődés, hogy az oldal összeomlott. Valószínűleg többen próbálják majd megszerezni Az idő rövid története c. könyv 1988-as, Hawking ujjlenyomatával ellátott példányát is, valamint egy bekeretezett meghívót, amelyet az időutazóknak készített a tényleges „parti” után. „Sokáig ültem ott, de senki nem jött.” Értékelte a tudós az esetet. Hawking négyszer tűnt fel a Simpson-családban, az egyik rész forgatókönyvére szintén lecsaphatnak az érdeklődők. Több tárgy a fizikus betegségéhez kapcsolódik, így például egy 1988-as kerekesszék is. Az árverésen, amely november 8-áig tart, Newtonnal, Darwinnal és Einsteinnel kapcsolatos dokumentumokra is lehet licitálni.

 

Forrás: Christie’s

További cikkek
Művészet, bor, autók - 2018 legjobb befektetései

Művészet, bor, autók - 2018 legjobb befektetései

2019-01-15
A műtárgy.com eheti cikke annak jár utána, hogy mik az okai annak, hogy 2018-ban az olyan luxustermékek, mint a műtárgyak, ritka borok, veterán autók és különleges gyémántok hozama túlszárnyalta a részvényekét és a kötv
Eldőlt a Golgota sorsa

Eldőlt a Golgota sorsa

2019-01-09

Hosszas egyeztetések után eldőlt Munkácsy Krisztus-trilógiájához tartozó festményének, a Golgotának  sorsa. Amint az ma kiderült, a képet 3 milliárd forintért vette meg a kormány Pákh Imrétől.

Rothko Bécsben

Rothko Bécsben

2019-01-04

A Kunsthistorisches Museum mostanában gondoskodik róla, hogy a művészetkedvelők gyakran Bécs felé vegyék az irányt. Az intézményben még látható az óriási tömegeket vonzó Bruegel-tárlat, valamint a rendkívül izgalmas, Wes Anderson és Juman Malouf által rendezett kiállítás is, és a múzeum a napokban bejelentette a következő, szintén nagy érdeklődésre számot tartó művészeti eseményét, az amerikai absztrakt expresszionizmus egyik legkedveltebb alakjának, Mark Rothkónak szentelt kiállítást.

2018 nemzetközi aukciós legjobbjai

2018 nemzetközi aukciós legjobbjai

2018-12-28

Az új év kapujában itt az idő, hogy felidézzük 2018 legkiemelkedőbb aukciós pillanatait, a hazai után ezúttal a nemzetközi piacról. Bár az idei év nem tudta felülmúlni a tavalyit (ez leginkább a Salvator Mundi mindent elsö

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.