Részletes keresés

Stephen Hawking tárgyait árverezi el a Christie's

Online lehet licitálni az idén márciusban elhunyt elméleti fizikus, Stephen Hawking személyes tárgyaira a Christie’s honlapján. A világ egyik legokosabb emberének tartott Hawking a kozmológiával, a fekete lyukakkal és az idővel foglalkozott. Betegsége (amiotrófiás laterálszklerózis) ellenére híres volt a humora, amely a legnehezebb helyzetekben sem hagyta cserben. Rendkívüli népszerűségre tett szert a tudományos berkeken kívül is, életéről A mindenség elmélete címmel film is készült.

(Kép forrása: Christie's)

A Christie’s Óriások vállán: Newton, Darwin, Einstein, Hawking néven futó online aukcióján Hawking számos érdekes tárgyára lehet licitálni, a legfontosabb talán az 1965-ös doktori disszertációja, amelyet az aukciósház 100 ezer és 150 ezer font közé becsült. Amikor 2017-ben a Cambridge az interneten is hozzáférhetővé tette a fizikus A táguló univerzumok tulajdonságai c. disszertációját akkora volt az érdeklődés, hogy az oldal összeomlott. Valószínűleg többen próbálják majd megszerezni Az idő rövid története c. könyv 1988-as, Hawking ujjlenyomatával ellátott példányát is, valamint egy bekeretezett meghívót, amelyet az időutazóknak készített a tényleges „parti” után. „Sokáig ültem ott, de senki nem jött.” Értékelte a tudós az esetet. Hawking négyszer tűnt fel a Simpson-családban, az egyik rész forgatókönyvére szintén lecsaphatnak az érdeklődők. Több tárgy a fizikus betegségéhez kapcsolódik, így például egy 1988-as kerekesszék is. Az árverésen, amely november 8-áig tart, Newtonnal, Darwinnal és Einsteinnel kapcsolatos dokumentumokra is lehet licitálni.

 

Forrás: Christie’s

További cikkek
Frida virágai

Frida virágai

2019-08-21

A tavalyi év legnépszerűbb, leglátogatottabb hazai kiállítása a Nemzeti Galéria Frida Kahlo-tárlata volt (Frida Kahlo. Remekművek a mexikóvárosi Museo Dolores Olmedóból). Szintén tavaly, a londoni Victoria & Albert Museum

Műtárgy: milyen kép illik egy loft stílusú otthonba?

Műtárgy: milyen kép illik egy loft stílusú otthonba?

2019-08-16

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: új sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a környezetünkbe és a mindennapjainkba.

Az ezerarcú műtárgy - előadássorozat

Az ezerarcú műtárgy - előadássorozat

2019-08-14

A Műtárgyak Éjszakáján már számos alkalommal bepillanthatunk a műtárgyak izgalmas és sokszínű világába. A Műtárgyak Éjszakája Extra keretén belül induló előadás-sorozatunk minden alkalmán egy-egy műtárgy típust helyezünk fókuszba, amelyeket a szakma kiválóságai mutatnak be nekünk és közösen bepillantást nyerhetünk a műhelytitkokba is. 

Art Collector Workshop – 2019. Ősz

Art Collector Workshop – 2019. Ősz

2019-08-13

A mutargy.com és a Műtárgybefektetés.hu elindítja ART Collector Workshop képzését, amelyen a gyűjtők, műtárgyvásárlók a legfontosabb gyakorlati tudnivalókat sajátíthatják el a szakma legjobbjaitól.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.