Részletes keresés

Sűrű képzőművészeti programmal érkezik a negyedik Budapest Art Week

A BAW hat napja alatt, egyetlen karszalaggal összesen 74 helyszínre, közel 100 kiállításra és számtalan programra látogathatnak el a képzőművészet iránt érdeklődők. A megszokott, népszerű eseményeken túl, mint például a galériatúrák és tárlatvezetések, egy újdonsággal, a Közelítő programmal is megismerkedhetnek. Ebben az évben kiemelt szerep jut az orosz képzőművészetnek. 2019-ben április 9. és 14. között kényeztet minket a képzőművészeti dömping.

A mindennapok során talán bele sem gondolunk, hány képzőművészeti tér és opció kínálkozik a fővárosban. A Budapest Art Week célja, hogy felhívja a figyelmet a hazai képzőművészeti világ sokszínűségére, segítsen eligazodni a város számtalan lehetősége között, közvetlen betekintést nyújtson a szcénába, és az itt szerzett élményekre támaszkodva a mindennapok részévé tegye a képzőművészet iránti érdeklődést.


Fotó: Hegyháti Réka

Az idén negyedik alkalommal jelentkező Budapest Art Weeket, mely ebben az évben is a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül valósul meg, Bérczi Linda művészeti menedzser hívta életre. A programsorozat egyedülálló Magyarországon: hat nap alatt, egyetlen karszalaggal a főváros szinte összes kiállítóhelyére belépést nyerhetünk, a tárlatok mellett pedig izgalmas programokon is részt lehet venni. 2019. április 9. és 14. között összesen 74 helyszín, közel 100 kiállítás és a hozzájuk kapcsolódó programok várják az érdeklődőket.


Fotó: Hegyháti Réka

Elképesztő a BAW kínálatának változatossága: a klasszikus és kortárs képzőművészet  terepén belül számtalan műfaj, korszak, irányzat képviselőivel és alkotásaikkal ismerkedhetnek meg a karszalaggal rendelkezők. Az ókortól, majd az 1200-as évektől kiindulva a 18-19. századon át a 80-as évekig és napjainkig ível a felhozatal, melyen belül választhatnak festészeti, fotóművészeti, textilipari alkotásokat vagy éppen szobrokat, grafikákat, videóinstallációkat. A tematikai sokszínűség is garantált, hiszen a természet reprezentációjától kezdve történelmi események ábrázolásán át társadalmi manifesztumokig terjed a paletta.

A helyszínek között megtaláljuk többek közt a Szépművészeti Múzeumot, a Molnár Ani Galériát, a Ludwig Múzeumot, a Magyar Képzőművészeti Egyetemet, a Kiscelli Múzeumot, a Inda Galériát, a Mai Manó Házat, a Telep Galériát, a FUGÁt, a Műcsarnokot, a Budapest  Art Factory-t, a Bajor Gizi Színészmúzeumot, vagy éppen a B32 Galériát. Találkozhatunk népszerű művészek munkáival, így például Victor Vasarely, József Attila, David Lynch, Reigl Judit, Moholy-Nagy László alkotásaival, de kevésbé ismert, feltörekvő fiatal művészek is képviseltetik magukat. Természetesen kihagyhatatlan az idén 100 éves Bauhaus témaköre, erre több program is épül.

További információ: www.bpartweek.hu

További cikkek
Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

2024-04-17

Az OCTOGON és az Art Advisory Budapest közös sorozatában – az aktuális online tematikához kapcsolódóan – mindig egy-egy újabb hazai művészre és alkotására hívjuk fel olvasóink figyelmét. Az áprilisi, Építészet & Művészet fókuszunknak megfelelően ezúttal Wolsky András Random Space-Constellation NO'1 című térbeli művét mutatjuk be.

Milánói útikalauz műkedvelőknek

Milánói útikalauz műkedvelőknek

2024-04-16

A művészet és a dizájn szerelmesei számára talán még soha nem volt alkalmasabb időpont Milánó meglátogatására. Április közepén a Design Hét, a Miart és a Velencei Biennále hármasa találkozik, a város irigylésre méltó művészeti, dizájn és gasztronómiai célpontjai pedig a figyelem középpontjába kerülnek. Azonban, ahogyan azt a város bármelyik galériása el fogja mondani, Milánó számtalan kulturális gyöngyszemét egész évben meg lehet tekinteni.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.