Részletes keresés

Szavazz a kortárs magyar irodalomra!

Három verseskötet, három regény, egy dráma,- és két novelláskötet továbbá egy a siker egyetemes törvényeit összefoglaló tényirodalmi alkotás közül kerülnek ki az idei Libri irodalmi díjasok. A közönség már szavazhat kedvenc kortárs írójára.

 A Libri Könyvkereskedelmi Kft. által 2016-ban alapított elismerés az előző év legjobb szép- és tényirodalmi könyveit díjazza. A 2018-ban megjelent, a díj követelményeinek megfelelő 154 tény- és szépirodalmi műből 140 neves közéleti személyiség szavazata alapján alakult ki a 10-es lista, amire a zsűri és a közönség is szavaz. A véleményvezérek csapatába nemcsak neves közéleti személyiségek, de fiatal egyetemisták és gimnazisták is bekereültek.

 A Libri irodalmi díj nevezési kritériumainak 2018-ban összesen 154 könyv felelt meg, a lista 43 kiadó könyveiből állt össze, összesen 38 tényirodalmi és 116 szépirodalmi kötet szerepel rajta. A közönség és a zsűri a következő tíz könyvből választhatja ki azokat, melyek 2019-ben elnyerik a Libri irodalmi díjat és a Libri irodalmi közönségdíjat: BARABÁSI ALBERT-LÁSZLÓ: A képlet című tényirodalmi alkotása, DRAGOMÁN GYÖRGY: Rendszerújra című novelláskötete, KEMÉNY ISTVÁN: Nílus című verseskötete, KRUSOVSZKY DÉNES: Akik már nem leszünk sosem című regénye, MÁN-VÁRHEGYI RÉKA: Mágneshegy című regénye, PINTÉR BÉLA: Újabb drámák című drámái, SIMON MÁRTON: Rókák esküvője című versei, SZILASI LÁSZLÓ: Luther kutyái című regénye, SZVOREN EDINA: Verseim címmel megjelent novellái, és TAKÁCS ZSUZSA: A Vak Remény című verseskötete.

 
A zsűri tagjai: Bálint András színész; Beck Zoltán, a 30Y énekes-gitárosa, egyetemi adjunktus; Fullajtár Andrea színész; Károlyi Csaba irodalomkritikus, az ÉS főszerkesztő-helyettese; valamint Szilágyi Zsófia irodalomtörténész.

 

A közönség márciustól május 12-ig szavazhat a Libri weboldalán és könyvesboltjaiban, áprilisban pedig a Könyvfesztiválon. A szavazók között 100 darab ajándék könyvcsomagot sorsolnak ki, ami a Libri irodalmi díjak tíz döntős könyvéből áll össze. A Libri irodalmi díj és a Libri irodalmi közönségdíj átadóünnepsége május 15-én lesz.

 

http://www.libri.hu/irodalmi_dij/

https://www.facebook.com/librikonyvesboltok

 

További cikkek
Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

2024-04-25

Amikor 2019. április 19-én kigyulladt a Notre-Dame de Paris, volt egy félórás időszak, amikor úgy tűnt, hogy a székesegyház teljesen összeomolhat. A világ döbbenten figyelte, ahogy a tornya ledől, és füst gomolyog a párizsi égbolton. A tűzoltók szakértelme és bátorsága döntőnek bizonyult. Éjfélre a hatóságok kijelentették, hogy a város egyik leghíresebb nevezetessége „megmenekült”, és a parázsló épületből emberi lánc vezetett ki, amely műkincseket, ereklyéket és értékes könyveket vitt biztonságba.

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.