Részletes keresés

Tegyél te is kortárs képeket a karácsonyfa alá!

A karácsonyi készülődés a kortárs művészeti galériák világába is beférkőzik, hiszen a műtárgyak remek lehetőséget kínálnak arra, hogy igazán időtálló ajándékokkal lepjük meg szeretteinket.

A Godot galéria idén második alkalommal rendezi meg karácsonyi kiállítását vagy kipakolását, ránk bízva, hogy melyik fogalmommal illetjük. De bárhogy is hívjuk, az nem változtat a tényen, hogy 57 nem akármilyen alkotó közül szemezgethetünk. A Galéria állandó művészein túl más nevek is megjelennek, és előkerülnek a raktár rejtett gyöngyszemei is. Ha ez eddig nem lenne elég kecsegtető, el kell árulnunk azt, hogy mostanáig magángyűjtőknél megbújt, eddig nem látott műveket is találhatunk december 18-ig a Godot Galériában. A műtárgy.com most 6 kedvcsináló, igazán remek kortárs alkotást ajánl.

Tegyél te is kortárs képeket a karácsonyfa alá!



Bukta Imre (1952) a magyar kortárs képzőművészet egy megkerülhetetlen és kiemelkedő alakja. Három alkalommal is képviselte Magyarországot a Velencei Biennálén (1980, 1988, 1999), munkái hazai és külföldi közgyűjteményekben is megtalálhatóak. A '70-es években autodidakta művészként kezdte pályáját. Performance-okat, installációkat és festményeket is egyaránt hoz létre. Művészetének inspirációja a falusi mezőgazdasági élet és annak velejárói, ennek érdekes ízt ad a "paraszti életforma felemás kelet-európai modernizációja".

Tegyél te is kortárs képeket a karácsonyfa alá!



Nagy Kriszta x-T (1972) festő-, és médiaművész, a magyar kortársművészeti élet szókimondó, radikális alakja. Főként a nők és a művészek társadalmi szerepei, problémái foglalkoztatják, amit alkotásaiban meg is jelenít. Így nyilatkozott egy az artportal.hu-nak adott interjújában: "... hogy csak halott művészeket lehet jól eladni, ezért mondtam el már sokszor, hogy én életemben szeretnék pénzt kapni a művészetemért, és ami eladatlan mű marad utánam, azt égessék el." Amíg lehet, ragadjuk meg az alkalmat!

Tegyél te is kortárs képeket a karácsonyfa alá!



Szikora Tamás (1943 - 2012) Munkácsy Mihály-díjas festőművész, a magyar neokonstruktivizmus meghatározó és jelentős alkotója. Művészetének fő motívuma a doboz, melyre 1994-ben talál rá.

Tegyél te is kortárs képeket a karácsonyfa alá!



Alexander Tinei (1967) moldáviai származású Magyarországon alkotó festőművész. A médiában talált fotókról választja ki festményeinek alakjait és ezeket új kontextusba helyezi. A szinte anatómiai pontossággal megfestett figuráinak közege gyakran absztrakt, elnagyolt. Kontrasztot teremt képein belül és kiemeli az őt leginkább foglalkoztató kérdéskört, az idő és test viszonyát.

Tegyél te is kortárs képeket a karácsonyfa alá!



Gaál József (1960) a Magyar Képzőművészeti Főiskola sokszorosító grafika szakán végzett. Többek között Munkácsy Mihály-díjas, Derkovits és római ösztöndíjas képzőművész. Alkotásain emblematikus tömörséggel és nyers színekkel jeleníti meg antropomorf lényeit. Festményei expresszívek, feszültséggel teltek és a mitikusság sem áll tőlük távol.

Tegyél te is kortárs képeket a karácsonyfa alá!



Továbbá megvásárolhatóak még a következő alkotók munkái: A. Nagy Gábor, Appelshoffer Péter, Ádám Zoltán, Bada Dada Tibor, Baksai József, Barabás Zsófi, Bernát András, Berti, Sara, Brückner János, Bukta Imre, Bullás József, Csabai Renátó, Csáki Róbert, Csató József, drMáriás, Duliskovich Bazil, efZámbó István, feLugossy László, Földi Péter, Fukui Yusuke, Georgiosz, Tzortzoglou ,Gaál József, Győri Márton, Hajdú Kinga, Horváth Éva Mónika, Jakatics-Szabó Veronika, Kárpáti Tamás, El Kazovszkij, Kelemen Károly, Király András, Kopasz Tamás, Kucsora Márta, Lakner László, Mátis Rita, Moizer Zsuzsa, Nagy Kriszta x-T, Nemes Csaba, Radák Eszter, Sándor Krisztián, Simsay , IldikóSipos Eszter, Soós Nóra, Szépfalvi Ágnes / Agnes von Uray, Szikora Tamás, Szotyory László, Szurcsik József, Szűcs Attila, Tamási Claudia, Tinei, Alexander, Ujházi Péter, Várady Róbert, Vetlényi Zsolt, Verebics Katalin, Vojnich Erzsébet, Wächter Dénes, Wahorn András, Weiler Péter, Záborszky Gábor.

Szerző: Bárdi Sára - műtárgy.com
...
Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Mi várható a művészeti piacon 2024-ben?

Mi várható a művészeti piacon 2024-ben?

2024-03-25

Az Art Basel és a UBS március 13-án kiadott kutatásában, egy olyan művészeti piacról számol be, amely "bizonytalan gazdasági és politikai jövővel" néz szembe. A jelentés 2024-es, nyolcadik kiadását Dr. Clare McAndrew közga

A Christie's kiemelkedik, míg a Sotheby's és a Phillips gyengébben teljesít a 2024-es tavaszi aukciókon

A Christie's kiemelkedik, míg a Sotheby's és a Phillips gyengébben teljesít a 2024-es tavaszi aukciókon

2024-03-19

A Christie's 2024 tavaszi aukciós szezonjának 20-21. századi és szürrealista művészeti árverése (március 7.) kiemelkedő sikert aratott, díjakkal együtt összesen 137,7 millió font (174,8 millió dollár) bevétellel zárt. Ez a lenyűgöző eredmény ellentétben áll a Phillips gyengébb 20. századi és kortárs árverésével, amely alig haladta meg a 13,6 millió fontos (17 millió dolláros) becslést, illetve a Sotheby's 100 millió fontos (127 millió dolláros) árverésével, amely szintén nem hozta a várt eredményt.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.