Részletes keresés

Top5 műkereskedés és galéria - Berlin

A műtárgy.com új, hiánypótló cikksorozattal kíván segítséget nyújtani azon művészetek iránt érdeklődök, illetve műgyűjtők számára, akik utazásaik alkalmával szeretnének nemcsak új élményekkel, hanem új tárgyakkal is gazdagodni. A címben említett top5-ös objektív lista olyan európai nagyvárosok műkereskedéseit, illetve galériáit mutatja be a következő hetekben, hónapokban, amelyeket vétek lenne kihagynia az odalátogatónak. Az első öt helyszín minden Berlinbe utazó műkedvelő számára kihagyhatatlan!

1. Jakob F. Müller Antiquitäten

Elsőként a klasszikus antikvitások iránt érdeklődőknek szeretnénk bemutatni Berlin talán legimpozánsabb és leginkább sokszínű műkereskedését, a Jakob F. Müller Antiquitäten üzletét. Az állandóan változó árukínálat leginkább a kora XVIII. századtól a XX. század első feléig bezárólag létrehozott tárgyakra koncentrál. A jelenlegi készleten találkozhatunk XVIII. századi francia fésülködőasztallal, kora XIX. századi empire gyertyatartópárral, vagy a XX. század derekáról származó, elegáns, muránói kristályokkal ékesített csillárral. Az egyik kiemelkedő darab jelenleg egy bronz Sappho figura, amelyet James Pradier 1852-ben készített márvány eredetije alapján mintáztak. Az eredeti példány jelenleg a párizsi Musée d’Orsay állandóan kiállított darabja.

 

Sappho figurája, James Pradier 1852-es műve után

Cím: Fasanenstrasse 28

10719 Berlin

További elérhetőségek itt.

2. CFA - Contemporary Fine Arts Berlin

A CFA talán Berlin leginkább ismert kortárs galériája, ahol naprakész, “cutting edge” művekkel találkozhat az odalátogató. Az 1996-ban nyílt kiállítótér próbálja tükrözni azt az eklektikus világot, ami tulajdonképpen mindannyiunkat körbevesz. A művészek spektruma széles, így találkozhatunk kevésbé ismert berlini alkotókkal, mint Jonathan Meese, vagy nemzetközileg ismert nagyokkal, mint Georg Baselitz. Utóbbi művésznek tiszteleg a jelenleg is látható kiállítás, melynek címe: Hommage À Georg Baselitz. A galéria szerepe az új művészek megismertetésében sem utolsó, hisz többek között az ő segítségükkel ismerhette meg a világ Daniel Richter vagy Peter Doig nevét.

A “Hommage À Georg Balesitz” kiállításon megtekinthető “Das Blumenmädchen” c. műve

Cím: Grolmanstraße 32/33

10623 Berlin - Charlottenburg

További elérhetőségek itt.

3. Rheinfrank Antique&Vintage Jewellery

Az antik, illetve vintage ékszerek kedvelői feltétlen látogassanak el a Rheinfrank Antique&Vintage Jewellery berlini üzletébe, ahol számos klasszikus gyűrű és nyaklánc mellett számlatan egyedi tárggyal találkozhatnak a XVIII., a XIX., illetve XX. századból. Olyan brossok, medálok és karperecek kerülhetnek elénk, amelyek biztosan nem maradnak észrevétlenek a viselőjükön. Mint például ez az 1900 körüli, Franciaországban készült art nouveau stílusú szaru medál, amely egy jégmadarat mintáz.

Art Nouveau jégmadár medál, 1900 körülről

Cím: Linienstrasse 44

10119 Berlin

További elérhetőségek itt.

4. König Galerie

Berlin pezsgő, multikulturális városrészében, Kreuzbergben találhatóak a város legkarizmatikusabb, fiatal tulajdonossal bíró galériái. Ilyen a König Galerie is, amelynek tulajdonosa, a műkedvelő és művészetekkel üzletelő családból származó Johann König, aki galériáját 21 évesen alapította és nyitotta meg a publikum számára. 13 évvel a nyitást követően ez a berlini galéria a provokáció, a kérdések és a kihívások színterévé vált. Olyan tehetséges művészek állítottak itt ki az elmúlt évtizedben, mint a dán, installációiról híres művész, Jeppe Hein, vagy a párizsi székhelyű Tatiana Trouvé. A galéria előző kiállítása Jose Dávila: “Newton’s Fault”, azaz “Newton hibája” című kiállítása volt. Ahogy arról a cím is árulkodik, a gravitáció térre gyakorolt hatása, az egyensúly fontosságának szemléltetése volt a művész célja, melyet tökéletes finomsággal véghez is vitt művein.

ke_pernyo_foto_2018-02-23_12_23_37.png

Jose Dávila: Joint Effort

Cím: Alexandrinerstrasse 118–121

10969 Berlin

További elérhetőségek itt.

5. Felix Bachmann Antiquitäten

Azoknak, akik kedvelik a XX. század eleji polgári enteriőröket, az indusztriális lakberendezési elemeket az 1950-es évek határozott vonalvezetését; az 1960-as, ’70-es évek kötetlenségét és lazaságát; vagy mindezeket egyszerre, a Felix Bachmann Antiquitäten egyedi üzlete kihagyhatatlan! A bőr kanapéktól a tükrökön át, az egyedi műalkotásokig minden egyes darab gondosan kiválasztott, jó minőségű, szép állapotban megőrzött példánya a XX. század egy adott évtizedének, az adott időszak stílusának. Ha valóban igényes, unikális és többnyire használati tárgyakkal szeretnénk körbevenni magunkat otthonunkban, Felix Bachmann kereskedése kötelezően ajánlott!

img-7734de089f9024cec5475038abcf5dfe.jpg

De Sede Sofa, marhabőr, Svájc, 1970 körül

Cím: Fidicinstr. 27

10965 Berlin

További elérhetőségek itt

Szerző: Hoffer Zoltán, Műtárgy.com

További cikkek
Mi várható a művészeti piacon 2024-ben?

Mi várható a művészeti piacon 2024-ben?

2024-03-25

Az Art Basel és a UBS március 13-án kiadott kutatásában, egy olyan művészeti piacról számol be, amely "bizonytalan gazdasági és politikai jövővel" néz szembe. A jelentés 2024-es, nyolcadik kiadását Dr. Clare McAndrew közga

A Christie's kiemelkedik, míg a Sotheby's és a Phillips gyengébben teljesít a 2024-es tavaszi aukciókon

A Christie's kiemelkedik, míg a Sotheby's és a Phillips gyengébben teljesít a 2024-es tavaszi aukciókon

2024-03-19

A Christie's 2024 tavaszi aukciós szezonjának 20-21. századi és szürrealista művészeti árverése (március 7.) kiemelkedő sikert aratott, díjakkal együtt összesen 137,7 millió font (174,8 millió dollár) bevétellel zárt. Ez a lenyűgöző eredmény ellentétben áll a Phillips gyengébb 20. századi és kortárs árverésével, amely alig haladta meg a 13,6 millió fontos (17 millió dolláros) becslést, illetve a Sotheby's 100 millió fontos (127 millió dolláros) árverésével, amely szintén nem hozta a várt eredményt.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.