Részletes keresés

Új múzeumok 2020-ban - Íme a 6 legizgalmasabb kiállítóhely

Új év, új kezdetek, új múzeumnyitások. Világszerte számos kulturális intézmény,  múzeumi szárny nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt idén is. Ezekből mutatunk most egy párat, amelyet az utazások során akár útba is ejthetünk.

Humboldt Forum, Berlin

A mindig nyüzsgő, kreatív német főváros, Berlin új kulturális attrakciója a Humboldt Forum, amelynek különböző egységei 2020 szeptemberétől kezdve nyílnak majd meg. Az intézmény ígérete szerint több lesz, mint múzeum, egy inspiráló közeg workshopokkal, vetítésekkel, párbeszéddel, kutatással. A világ különböző kultúráinak és Berlin történetének a bemutatására is vállalkozik.

Humboldt Forum

Albertina Modern, Bécs

Márciusban nyílik Bécs legújabb, modern művészeti múzeuma, amely egyből a legnagyobb modern és kortárs művészeti múzeumok közé kerül. Gyűjteménye, amelynek alapját az Essl-gyűjtemény képezi, 60 ezer munkát számlál mintegy 5 ezer művésztől. Az osztrák alkotókon kívül nemzetközi művészek munkáinak színe-java is megtalálható lesz a falakon belül.

Albertina Modern (makett)

Bourse de Commerce, Párizs

François Pinault multimilliárdos francia üzletember, cégbirodalmához olyan luxus divatmárkák tartoznak, mint például a Gucci és az Yves Saint Laurent, valamint ő a Christie’s tulajdonosa is. Két velencei múzeuma után Párizsban is helyet keresett a gyűjteménye számára. A városvezetés segítségével kibérelhette a Bourse de Commerce épületét, amely eredetileg a gabonatőzsdének, majd a Kereskedelmi Kamarának adott otthont. A patinás, kupolás épület felújításával és átalakításával a város egy új, kortárs művészeti intézményt nyert.

Bourse de Commerce

Munch Museum, Oslo

A tervek szerint tavasszal megnyíló oslói múzeum a világ egyik legnagyobb, egyetlen művésznek szentelt kulturális attrakciója lesz a maga 13 emeletével és 11 kiállítótermével. Az intézmény minden eddiginél mélyrehatóbban mutatja majd be Norvégia leghíresebb szülötte, Edvard Munch munkásságát.

Munch Museum

Academy Museum of Motion Pictures, Los Angeles

A legrangosabb filmművészeti díjakat odaítélő Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia 2020-ban nyíló múzeuma olyan nagyszabásúnak tűnik, mint a díjátadó gálaesemény. Monumentális kiállítóterek, két színház és egy interaktív oktató stúdió is helyet kapott benne. Az intézmény a filmgyártás történetét kívánja az érdeklődők elé tárni, filmes relikviákon, mozgóképeken keresztül, bemutatva a filmkészítéhez szükséges, folyton fejlődő technológiát is.

Academy Museum of Motion Pictures

England’s Creative Coast

Itt nem új intézménnyel állunk szemben, hanem egy izgalmasnak ígérkező projekttel, amely Anglia partvidékét kívánja vonzóbbá tenni a helyiek és a turisták számára is. Essex, Kent és Kelet-Sussex partjainál kortárs, speciálisan a helyszínekre tervezett műalkotások tűnnek majd fel a tervek szerint tavasszal, és őszig lesznek láthatóak.

Pilar Quinteros, Cathedral of Freedom, 2015

 

Az új intézményeken túl több múzeum felújítás, átszervezés, korszerűsítés, költözés után nyitja meg újra  a kapuit, például a Seattle Asian Art Museum, a bécsi Sigmund Freud Múzeum vagy Japán egyik legrégebbi nyilvános múzeuma, a Kyoto City Kyocera Museum of Art. 

Szerző: műtárgy.com

Forrás: Museum and Heritage Advisor

További cikkek
Online nyílik meg a II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon

Online nyílik meg a II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon

2020-04-03

Az elmúlt hat évben a Magyar Művészeti Akadémia kezdeményezésére a Műcsarnokban komoly szakmai és közönségérdeklődés mellett, műfajonkénti elosztásban valósultak meg az egyes művészeti ágak friss teljesítményét bemutató Szalonok. 2020-ban újra Képzőművészeti Szalon következik, melyet a fennálló járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel egyelőre virtuálisan mutatunk be. Az eredetileg március 28-ára tervezett megnyitó helyett online jelentkezik az MMA intézménye: szombaton 11 órakor Szegő György DLA, a Műcsarnok művészeti igazgatója köszöntőjét és Szurcsik József kurátor, az MMA rendes tagja megnyitóbeszédét itt osztjuk meg Önökkel. A megnyitót követően a kiállítást virtuálisan lehet bejárni. A Szabadjáték / II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon kiállításon mintegy 200 alkotó friss, az utóbbi öt évben készült munkáit – festményeket, szobrokat, grafikákat, videóműveket és installációs alkotásokat – láthatunk (igaz, csak otthonról) a Műcsarnok termeiben.

A SZÍNÉSZNŐ. PSOTA IRÉN- Online kiállítás

A SZÍNÉSZNŐ. PSOTA IRÉN- Online kiállítás

2020-04-02

A Nemzet Színésze, kétszeres Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész végrendeletében az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézetre hagyta művészi tevékenységével kapcsolatos dokumentumait, mindazt, amely színészi munkássága részeként keletkezett.

Műtárgy: más terek, más stílusok

Műtárgy: más terek, más stílusok

2020-03-27

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.