Részletes keresés

Újabb rekord dőlhet meg – Az egyik legdrágább ázsiai művészeti alkotást a Chrities’s-nél árverezik

A Christie’s 32 millió font és 41 millió font közötti becsértékben kínálja eladásra a 20. századi kínai realista művész, Xu Beihong korai olajfestményét. Ez az összeg a legnagyobb becsérték, amit egy nyugati aukciós ház egy ázsiai alkotással kapcsolatban valaha tett.

A Slave and Lion (Rabszolga és Oroszlán, 1924) című festményt 2021. május 24-én fogják bemutatni a Christie’s hongkongi 20. és 21. századi művészeti tárgyakra fókuszáló esti aukcióját követően.

Eddig a legdrágább ázsiai alkotás, amit a Christie’s valaha eladott 41 millió fontért kelt el. A szóban forgó művészeti tárgy egy 11. századi papírtekercs, ami a kínai kalligráfus, Su Shi keze munkája.

Ugyanakkor Xu festményénél, az eladási árának még ennél a magas becsértéken is túl kell mutatnia, ha nagyobb összeget szeretne hozni, mint a jelenleg rekordot tartó alkotás. Ez az alkotás egy tíz méteres olajfestmény volt, amit a kínai-francia művész, Zao Wou-ki festett. A művészeti alkotás 2018-ban Hongkongban 46,4 millió fontot hozott a Sotheby’s-nek.

Nem valószínű azonban, hogy Xu festménye átveszi az összes eladott ázsiai művészeti alkotás között a csúcstartó helyét, amit jelenleg Qi Baishi Twelve Landscape Screens (Tizenkét tájkép-paraván, 1925) című festménye tart. Ez az alkotás 100 millió fontért kelt el a hongkongi székhelyű Poly Auction ház árverésén, és ez az egyetlen ázsiai művészeti alkotás, ami nyolc számjegyes értékben kelt el aukción.

Xu Beihong a modern kínai művészeti oktatás előfutáraként és a kínai realizmus úttörőjeként ismert, ugyanakkor kizárólag hat olajfestménye maradt fenn az utókor számára. A jelenleg eladásra kínált munkája Androklész római mítoszán alapul. A történet szerint a szökött rabszolgát elfogták és a Colosseumba zárták egy oroszlánnal. Az összegyűlt tömeg legnagyobb meglepetésére azonban az oroszlán nem támadta meg őt, mert felismerte benne azt a férfit, aki korábban kiszedett egy tüskét a mancsából.

Címlapkép: Xu Beihong Slave and Lion (1924) című festménye. A kép a Christie’s tulajdona. Forrás: The Art Newspaper


Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Milliárdokért kelhet el Leonardo da Vinci 7 centis Medvefeje

Milliárdokért kelhet el Leonardo da Vinci 7 centis Medvefeje

2021-05-08
Árverésre kerül júliusban Londonban Leonardo da Vinci egy medvefejet ábrázoló rajza, amelynek leütési ára új rekordot felállítva elérheti a 12 millió fontot (4,9 milliárd forint).A Christie's szombati közleménye szerint a
Több mint 400 millió forintot keresett valaki egy pixelen

Több mint 400 millió forintot keresett valaki egy pixelen

2021-04-15
Csaknem 17 millió dollárért (5,1 milliárd forint) találtak gazdára a Pak nevű digitális művész nem helyettesíthető tokenként (NFT) kínált műalkotásai a Sotheby's szerdán zárult online aukcióján.A The Fungible Collection

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.