Részletes keresés

VIP 2.0 - a nemzetközi online kortárs képzőművészeti vásár

VIP 2.0  - a nemzetközi online kortárs képzőművészeti vásár.

2012. február 3-8-ig látogatható a második alkalommal megrendezett nemzetközi online kortárs vásár, ahol a látogatás saját számítógépünkről, a vipfair.com oldal behívásával történik, innen a VIP elnevezés is, ami a View In Private kifejezésből származik.

A tavalyi évben is nagy érdeklődés volt a világ minden részéről felsorakozó kortárs galériák kínálatára, naponta közel 1 millióan nyitották meg a weboldalt, azonban a portál technikailag nem volt felkészítve a látogató tömegre és többször lefagyott, valamint néhány funkciója sem volt elérhető. Idén a szervezők feltehetően tanultak hibáikból és nem számíthatunk technikai malőrökre.

A virtuális várár ma nyílt meg mintegy 135 kiállító, a nemzetközi művészeti élet legismertebb kortárs galériái részvételével, így például David Zwirner, White Cube, Hauser&Wirth, Marian Goodman Gallery és a Gagosian Gallery is virtuális standot bérelt a vásáron. Magyar kiállító nincs, de Bécsből két galéria is képviselteti magát. A látogatók a kiállító galériák szerint haladhatnak a vásáron, még egy térkép is segít a virtuális tájékozódásban, de kereshetnek művészek szerint is, és kijelölhetik az árfekvést, amiben vásárolni szeretnének. A vásár látogatása ingyenes, csak egy regisztrációra van szükség. A tényleges vásárlások és a pénzügyi tranzakciók azonban nem a weboldalon keresztül zajlanak, a portál csak kiállítótérként működik. A legtöbb kiállító új vevőket remél a vásártól olyan helyekről és piacokról, ahol főként földrajzi okok miatt nem tudnak jelen lenni vagy ahol kisebb az ismertségük. 

2012. 02. 03. 

További cikkek
A két ismeretlen Van Gogh Napraforgó titka

A két ismeretlen Van Gogh Napraforgó titka

2021-09-16
A két napraforgókat ábrázoló festmény közül az egyik a mai napig egy magángyűjteményben rejtőzik, és minden bizonnyal egy egész vagyonért fog elkelni, amikor előkerül, a másik képet pedig egy amerikai bomba pusztította

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.