Részletes keresés

VIP 2.0 - a nemzetközi online kortárs képzőművészeti vásár

VIP 2.0  - a nemzetközi online kortárs képzőművészeti vásár.

2012. február 3-8-ig látogatható a második alkalommal megrendezett nemzetközi online kortárs vásár, ahol a látogatás saját számítógépünkről, a vipfair.com oldal behívásával történik, innen a VIP elnevezés is, ami a View In Private kifejezésből származik.

A tavalyi évben is nagy érdeklődés volt a világ minden részéről felsorakozó kortárs galériák kínálatára, naponta közel 1 millióan nyitották meg a weboldalt, azonban a portál technikailag nem volt felkészítve a látogató tömegre és többször lefagyott, valamint néhány funkciója sem volt elérhető. Idén a szervezők feltehetően tanultak hibáikból és nem számíthatunk technikai malőrökre.

A virtuális várár ma nyílt meg mintegy 135 kiállító, a nemzetközi művészeti élet legismertebb kortárs galériái részvételével, így például David Zwirner, White Cube, Hauser&Wirth, Marian Goodman Gallery és a Gagosian Gallery is virtuális standot bérelt a vásáron. Magyar kiállító nincs, de Bécsből két galéria is képviselteti magát. A látogatók a kiállító galériák szerint haladhatnak a vásáron, még egy térkép is segít a virtuális tájékozódásban, de kereshetnek művészek szerint is, és kijelölhetik az árfekvést, amiben vásárolni szeretnének. A vásár látogatása ingyenes, csak egy regisztrációra van szükség. A tényleges vásárlások és a pénzügyi tranzakciók azonban nem a weboldalon keresztül zajlanak, a portál csak kiállítótérként működik. A legtöbb kiállító új vevőket remél a vásártól olyan helyekről és piacokról, ahol főként földrajzi okok miatt nem tudnak jelen lenni vagy ahol kisebb az ismertségük. 

2012. 02. 03. 

További cikkek
Miért fontos a proveniencia a műgyűjtők számára?

Miért fontos a proveniencia a műgyűjtők számára?

2022-08-09

A Federal Bureau of Investigation's (FBI) nemrégiben végrehajtott rajtaütése az Orlandói Művészeti Múzeumban megmutatta a proveniencia, azaz a tulajdonosi múlt nyilvántartásának erejét a képzőművészet területén: A házkut

Miért nyitnak galériákat az NFT platformok?

Miért nyitnak galériákat az NFT platformok?

2022-07-27

A SuperRare, a Superchief Gallery NFT, a Bright Moments és a Quantum Art az elmúlt évben galériákat nyitott az Egyesült Államokban.A kriptopénzpiacok kolosszális visszaesése ellenére, vagy talán éppen azért, az NFT platformok

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.