Részletes keresés

5+2 kép, amelyek által nem is olyan rossz a kötelező otthonlét

Sajnos a szép tavaszi idő ellenére is a leghasznosabb és fontosabb dolog, amit tehetünk az, ha döntően otthon maradunk és a lehető legkevesebb emberrel érintkezünk. Ebben a helyzetben rengeteg lehetőségünk van online is kultúrával kitölteni az időt, ahogy erről írtunk már korábban.
Most viszont olyan festményeket hoztunk, amelyek az otthonlét szépségével foglalkoznak.


Nézzük, melyek ezek:

Pierre Bonnard, Nude in the Bath (1925). Courtesy of the Tate.

Például a home office után végre vehetünk egy kellemes, relaxáló fürdőt, mint ahogy Pierre Bonnard francia festő múzsája Marthe.

March Avery, Bedtime Story (1989). ©March Avery, courtesy of the artist and Blum & Poe, Los Angeles/New York/Tokyo.

Ez az intim hangulatú, családi jelenetet ábrázoló March Avery kép emlékeztet, mennyire fontos a gyermekeink számára az esti meseolvasás. Ezekben a napokban az ilyen pillanatoknak kiemelt jelentősége van, hiszen egymás támogatása, az eddigi napirend részeinek megtartása a magunk számára is megnyugtatóan hat.

Czene Béla: Toulouse Lautrec / Könyvet olvasó lány, 1970

Nem csak a gyerekek számára, hanem saját magunknak is kiváló kikapcsolódás lehet az olvasás. Hány olyan könyvet, művészeti albumot és magazint vásároltunk meg az utóbbi időben, amelyet nem is nyitottunk még ki? Na most tényleg van időnk végre elolvasni. És ha kifogynánk a nyomtatott verzióból számos online elérhető tartalom is van már.

Hilary Pecis, Harper’s Game (2019). Courtesy of Halsey McKay Gallery, East Hampton, New York.

Az otthonlét remek lehetőség amúgy új hobbik elsajátítására. Régóta szeretnél megtanulni sakkozni? Most itt a remek alkalom, mire vége lesz az otthonlétnek simán versenybe szállhatsz az igazi nagyöregekkel a strandon vagy a kocsmákban.

David Hockney, My Parents (1977). © David Hockney, photo by Jack Taylor/Getty Images.

Amit viszont nem győzünk eleget hangsúlyozni, hogy idős családtagjaink és ismerőseink számára az otthonlét kiemelten fontos. Így segítsük őket azzal, hogy bevásároljuk a legszükségesebbeket és biztosítjuk a számukra fontos dolgokat.

+1 Nikki Maloof, Separation Anxiety (2018). Courtesy of Shane Campbell Gallery.

Aki viszont igazán élvezi a helyzetet, azok a házi kedvenceink. Végre nem kell aggódniuk hazajön-e a gazdijuk este. Egész nap egy nagy játék számukra. Számunkra pedig kikapcsolódás, az a pár perc, amíg sétálni vihetjük őket.

+2 Bereczki Kata: Lányok a parton

Tudjuk, hogy most úgy tűnik a hasonló programok nagyon messze vannak, de ezekben az időszakokban sem szabad elfelejtenünk, hogy vége lesz hamarosan és újra élvezhetjük barátaink társaságát.

Forrás: artnet.com, műtárgy.com

További cikkek
Online nyílik meg a II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon

Online nyílik meg a II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon

2020-04-03

Az elmúlt hat évben a Magyar Művészeti Akadémia kezdeményezésére a Műcsarnokban komoly szakmai és közönségérdeklődés mellett, műfajonkénti elosztásban valósultak meg az egyes művészeti ágak friss teljesítményét bemutató Szalonok. 2020-ban újra Képzőművészeti Szalon következik, melyet a fennálló járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel egyelőre virtuálisan mutatunk be. Az eredetileg március 28-ára tervezett megnyitó helyett online jelentkezik az MMA intézménye: szombaton 11 órakor Szegő György DLA, a Műcsarnok művészeti igazgatója köszöntőjét és Szurcsik József kurátor, az MMA rendes tagja megnyitóbeszédét itt osztjuk meg Önökkel. A megnyitót követően a kiállítást virtuálisan lehet bejárni. A Szabadjáték / II. Képzőművészeti Nemzeti Szalon kiállításon mintegy 200 alkotó friss, az utóbbi öt évben készült munkáit – festményeket, szobrokat, grafikákat, videóműveket és installációs alkotásokat – láthatunk (igaz, csak otthonról) a Műcsarnok termeiben.

A SZÍNÉSZNŐ. PSOTA IRÉN- Online kiállítás

A SZÍNÉSZNŐ. PSOTA IRÉN- Online kiállítás

2020-04-02

A Nemzet Színésze, kétszeres Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész végrendeletében az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézetre hagyta művészi tevékenységével kapcsolatos dokumentumait, mindazt, amely színészi munkássága részeként keletkezett.

Műtárgy: más terek, más stílusok

Műtárgy: más terek, más stílusok

2020-03-27

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.