Részletes keresés

Alkotóműhelyek kicsiknek és nagyoknak - gyermekprogramok a Műtárgyak Éjszakáján

Művészetekhez kötődő, interaktív-fejlesztő gyermekfoglalkozásokból sohasem lehet elegendőt találni. A Műtárgyak Éjszakája programsorozatában több olyan eseményt is megrendeznek, ahol a gyermekek testközelbe kerülhetnek a művészettel. A múzeumpedagógia eszköztárát ezúttal nem csak a kiállítóhelyek falain belül, hanem kreatív műhelyprogramokon is alkalmazzák. Lássuk, milyen programokat szánnak a szervezők a legkisebb korosztály számára!

Alkotósarok - ahol valóban alkothatnak kicsik és nagyokA Műtárgyak Éjszakájának programjai között két helyszínen is fantáziáló alkotásra várják a gyermekeket. A Deák17 Galéria a főváros művészeti gyermekprogramjainak egyik fellegvára. Ezen a helyszínen egy fantázialény megteremtésére hívják a kreatív alkotópalántákat. A kompozit lény című foglalkozáson mitológiai figurák, állatok és mesés teremtmények nyomán indulhatnak el az Útvesztő című kiállításban, hogy végül mindenki megalkothassa egyéni, képzeletbeli figuráját, akihez speciális tulajdonságokat és személyes történeteket is társíthatnak. A mesebeli kaland kalauza Boros Mátyás képzőművész lesz.

A Kubik Coworking kreatív terében Tervezzünk bútorokat foglalkozással várják a gyermekeket. Itt festők és történelmi személyek valós enterőreinek megismerése közben egy interaktív bútortörténeti bemutatóban lehet részük, majd formatervezők szerepébe bújva egy képzeletbeli bútorüzlet berendezésére lesz lehetőség.

Együtt a család - családi alkotóműhelyekA Vasarely Múzeum valóságos festménynyitogatásra hívja a családokat. A gyermekek és felnőttek számára egyaránt kihívásokat rejtegető, a térlátást fejlesztő Csalóka tér elnevezésű foglalkozás egy Victor Vasarely festmény részleteire fókuszál. Az op-art mestere bravúrosan játszott alkotásain a különféle dimenziók és azok nézeteinek változatosságával, melyekben a színeknek is fontos szerepe van. Ez a program egy igazán rendhagyó művészeti felfedezést biztosít!

A Hegyvidék Galériában Vető Orsolya Lia egy speciális Családi alkotósarok tevékenységeivel egyaránt szól kicsikhez és nagyokhoz. Kiállításában egy sajátos alkotóelv működését mutatja be, melyhez kreatív feladatokat párosít.

Alkotó műhelyek kicsiknek és nagyoknak - gyermekprogramok a Műtárgyak Éjszakáján


Kincsműhelyek - ahol az agyagozással ismerkedhetszA Noha Stúdió és Alkotóműhely június 1-jén délelőtt és délután is közös alkotásra hívja a gyermekeket. A Kincsműhely foglalkozásokon az agyagozás évezredek óta használt technikáját lehet kipróbálni. Így az eljárás fortélyai mellett stílustörténeti sajátosságokat is megismerhetnek. Ősi kultúrák edénytípusait, szobrait és más használati eszközeit lehet egyedi módon reprodukálni ezeken a különleges időutazással egybekötött alkalmakon.

Érdemes a kínálatot a legkisebbek bevonásával átböngészni, hogy ők választhassák ki a számukra legizgalmasabbnak ígérkező foglalkozást!

A Műtárgyak Éjszakája gyermekprogramjai ingyenesen látogathatóak.

(Szerző: műtárgy.com)


Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Árkádiától az absztrakcióig - Cezanne és az európai avantgárd kapcsolata

Árkádiától az absztrakcióig - Cezanne és az európai avantgárd kapcsolata

2021-11-24

Kilenc évvel a nagy sikerű Cézanne és a múlt. Hagyomány és alkotóerő című kiállítást követően újabb Cezanne-hoz kapcsolódó kiállításnak ad otthont a Szépművészeti Múzeum: a most nyíló tárlat ezúttal a francia mester életműve és az európai avantgárd művészet 1906 és 1930 közötti kapcsolatait vizsgálja.

Megjelent Jovián György jubileumi monográfiája

Megjelent Jovián György jubileumi monográfiája

2021-11-18

A művészetkedvelő közönség számára mindig öröm, ha megjelenik egy új, művészeti témájú kiadvány, különösen akkor, ha az színvonalas, informatív szövegeket és jó minőségű reprodukciókat tartalmaz, így nemcsak az

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.