Részletes keresés

Alkotóműhelyek kicsiknek és nagyoknak - gyermekprogramok a Műtárgyak Éjszakáján

Művészetekhez kötődő, interaktív-fejlesztő gyermekfoglalkozásokból sohasem lehet elegendőt találni. A Műtárgyak Éjszakája programsorozatában több olyan eseményt is megrendeznek, ahol a gyermekek testközelbe kerülhetnek a művészettel. A múzeumpedagógia eszköztárát ezúttal nem csak a kiállítóhelyek falain belül, hanem kreatív műhelyprogramokon is alkalmazzák. Lássuk, milyen programokat szánnak a szervezők a legkisebb korosztály számára!

Alkotósarok - ahol valóban alkothatnak kicsik és nagyokA Műtárgyak Éjszakájának programjai között két helyszínen is fantáziáló alkotásra várják a gyermekeket. A Deák17 Galéria a főváros művészeti gyermekprogramjainak egyik fellegvára. Ezen a helyszínen egy fantázialény megteremtésére hívják a kreatív alkotópalántákat. A kompozit lény című foglalkozáson mitológiai figurák, állatok és mesés teremtmények nyomán indulhatnak el az Útvesztő című kiállításban, hogy végül mindenki megalkothassa egyéni, képzeletbeli figuráját, akihez speciális tulajdonságokat és személyes történeteket is társíthatnak. A mesebeli kaland kalauza Boros Mátyás képzőművész lesz.

A Kubik Coworking kreatív terében Tervezzünk bútorokat foglalkozással várják a gyermekeket. Itt festők és történelmi személyek valós enterőreinek megismerése közben egy interaktív bútortörténeti bemutatóban lehet részük, majd formatervezők szerepébe bújva egy képzeletbeli bútorüzlet berendezésére lesz lehetőség.

Együtt a család - családi alkotóműhelyekA Vasarely Múzeum valóságos festménynyitogatásra hívja a családokat. A gyermekek és felnőttek számára egyaránt kihívásokat rejtegető, a térlátást fejlesztő Csalóka tér elnevezésű foglalkozás egy Victor Vasarely festmény részleteire fókuszál. Az op-art mestere bravúrosan játszott alkotásain a különféle dimenziók és azok nézeteinek változatosságával, melyekben a színeknek is fontos szerepe van. Ez a program egy igazán rendhagyó művészeti felfedezést biztosít!

A Hegyvidék Galériában Vető Orsolya Lia egy speciális Családi alkotósarok tevékenységeivel egyaránt szól kicsikhez és nagyokhoz. Kiállításában egy sajátos alkotóelv működését mutatja be, melyhez kreatív feladatokat párosít.

Alkotó műhelyek kicsiknek és nagyoknak - gyermekprogramok a Műtárgyak Éjszakáján


Kincsműhelyek - ahol az agyagozással ismerkedhetszA Noha Stúdió és Alkotóműhely június 1-jén délelőtt és délután is közös alkotásra hívja a gyermekeket. A Kincsműhely foglalkozásokon az agyagozás évezredek óta használt technikáját lehet kipróbálni. Így az eljárás fortélyai mellett stílustörténeti sajátosságokat is megismerhetnek. Ősi kultúrák edénytípusait, szobrait és más használati eszközeit lehet egyedi módon reprodukálni ezeken a különleges időutazással egybekötött alkalmakon.

Érdemes a kínálatot a legkisebbek bevonásával átböngészni, hogy ők választhassák ki a számukra legizgalmasabbnak ígérkező foglalkozást!

A Műtárgyak Éjszakája gyermekprogramjai ingyenesen látogathatóak.

(Szerző: műtárgy.com)


Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Műtárgy: milyen kép illik egy loft stílusú otthonba?

Műtárgy: milyen kép illik egy loft stílusú otthonba?

2019-08-16

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: új sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a környezetünkbe és a mindennapjainkba.

Az ezerarcú műtárgy - előadássorozat

Az ezerarcú műtárgy - előadássorozat

2019-08-14

A Műtárgyak Éjszakáján már számos alkalommal bepillanthatunk a műtárgyak izgalmas és sokszínű világába. A Műtárgyak Éjszakája Extra keretén belül induló előadás-sorozatunk minden alkalmán egy-egy műtárgy típust helyezünk fókuszba, amelyeket a szakma kiválóságai mutatnak be nekünk és közösen bepillantást nyerhetünk a műhelytitkokba is. 

Art Collector Workshop – 2019. Ősz

Art Collector Workshop – 2019. Ősz

2019-08-13

A mutargy.com és a Műtárgybefektetés.hu elindítja ART Collector Workshop képzését, amelyen a gyűjtők, műtárgyvásárlók a legfontosabb gyakorlati tudnivalókat sajátíthatják el a szakma legjobbjaitól.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.