Részletes keresés

Ez is művészet? 5 meglepő program a Műtárgyak Éjszakáján

Idén másodszorra rendezi meg a műtárgy.com a Műtárgyak Éjszakáját, az egyik legizgalmasabb nyárindító művészeti programsorozatot. A háromnapos, június 7-9. között zajló esemény, számos olyan különlegességet is kínál, melyek a művészet határterületein mozognak.

Azon a kérdésen, hogy mi is a művészet és mik a határai a végtelenségig lehetne vitatkozni, de a Műtárgyak Éjszakája egyik izgalmas újdonsága az, hogy nem csak a múzeumokban, műtermekben, aukciósházakban és galériákban mutatja be a műtárgyak különleges világát, hanem a legmeglepőbb helyeken és témákon át is, a temetőktől kezdve a bolhapiacokon át a food styling-ig.

Az alábbiakban a Műtárgyak Éjszakája programja közül válogattuk ki az öt meglepőbbet. Azonban ezek a programok nem csak meglepők, de rendkívül izgalmasak és limitált férőhelyesek is, ezért érdemes időben regisztrálni rájuk.

1. Túra az Ecseri piacon, 2018. június 9. 9:30

Az Ecseri egy igazi fogalom, az Ecseri túra pedig egy igazi kincsvadászat. Ezen a programon nemcsak a piac árukínálatát, hanem az Ecseri történelmi múltját is meg lehet ismerni. A túra során a vásárlók és a bámészkodók is felfedezhetik a kincsek és csecsebecsék széles kínálatát. Itt minden fellelhető: antik bútorok, kerámia tárgyak, órák, festmények, ékszerek, ruhák, kamerák és játék régiségek.

Ez is művészet? 5 meglepő program a Műtárgyak Éjszakáján



2. A Fortepan első 8 éve, 2018. június 7. 17:00 - 18:30

A Fortepan fotók tízezreit digitalizálta és tette szabadon elérhetővé, talán olyanokat is, amik korábban az Ecserin vagy elhagyatott padlásokon hevertek. Ezen az előadáson a Fortepan alapítója, Tamási Miklós érdekes, meglepő, drámai, vagy elgondolkodtató eseteket mesél el, amik velük történtek, és amik a fotók mögött vannak...

3. A Pajtáson túl - magyar fotó(s)történeti előadás, 2018. június 9. 14:30 - 15:30

Nem csak az amatőr fotók, hanem a fényképezőgépek is a műtárgypiac határterületének számítanak, azonban az elmúlt években nagyon divatba jött az analóg fényképezés Magyarországon. A workshopon lehetőség lesz megnézni régi analóg képeket, különböző technikájú fotókat a dagerrotípiától a ferrotípián át a jól ismert analóg papírképekig. A képekhez fényképező gép típusokból is jó néhányat meg lehet tekinteni, és lesz lehetőség megvitatni a hazai analóg fotózás és fotóművészet rejtélyeit is.

4. Rejtett szimbólumok, történetek Egy rendhagyó séta a Fiumei úti temetőben, 2018. június 9. 18:00 - 19:30

Mi lehetne izgalmasabb, mint egy koraesti nyári séta a Fiumei úti temetőben? Ebben a sírkertben nem csak nagy művészek nyugszanak, hanem számos síremlék művészeti értékkel is bír. A sétán megszólalnak a "néma" sírok, amelynek során életek, történetek, szerelmek gazdag tárháza nyílik az építészet és szobrászat váltakozó kettősségében, annak gazdag szimbólumrendszerével.

5. Édes randevú Food styling. Herendi porcelán terítéken, 2018. jún. 09. 17:00

Mi divatosabb manapság, mint az izgalmas gasztronómiai trendek? Ezek pedig annyira kapcsolódnak művészethez, hogy például a világhírű séf, Ferran Adrià is ott volt a 2007-es documenta résztvevői közt.

A Műtárgyak Éjszakája programján Iklódi Dóra stylist és gasztroblogger megmutatja, hogyan kombinálható a szemet gyönyörködtető szerviz a különféle falatokkal. Ezúttal a Herendi porcelánnal terített asztal megelevenedik: az étel és a Herendi porcelán ad randevút egymásnak. Szó lesz a terítés aktuális trendjeiről, a food és prop stylingról, hagyományról, megújulásról és inspirációról.

Ez is művészet? 5 meglepő program a Műtárgyak Éjszakáján



Részletes programok itt.


Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Mi várható a művészeti piacon 2024-ben?

Mi várható a művészeti piacon 2024-ben?

2024-03-25

Az Art Basel és a UBS március 13-án kiadott kutatásában, egy olyan művészeti piacról számol be, amely "bizonytalan gazdasági és politikai jövővel" néz szembe. A jelentés 2024-es, nyolcadik kiadását Dr. Clare McAndrew közga

A Christie's kiemelkedik, míg a Sotheby's és a Phillips gyengébben teljesít a 2024-es tavaszi aukciókon

A Christie's kiemelkedik, míg a Sotheby's és a Phillips gyengébben teljesít a 2024-es tavaszi aukciókon

2024-03-19

A Christie's 2024 tavaszi aukciós szezonjának 20-21. századi és szürrealista művészeti árverése (március 7.) kiemelkedő sikert aratott, díjakkal együtt összesen 137,7 millió font (174,8 millió dollár) bevétellel zárt. Ez a lenyűgöző eredmény ellentétben áll a Phillips gyengébb 20. századi és kortárs árverésével, amely alig haladta meg a 13,6 millió fontos (17 millió dolláros) becslést, illetve a Sotheby's 100 millió fontos (127 millió dolláros) árverésével, amely szintén nem hozta a várt eredményt.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.