Részletes keresés

Fotográfia, hálózatkutatás és online műtárgyvásárlás - mutatjuk az Art Market Budapest legizgalmasabb szakmai programjait

Október 11. és 14. között ismét megrendezésre kerül Közép- és Kelet-Európa meghatározó nemzetközi kortárs képzőművészeti vására, az Art Market Budapest. A Millenárisra több mint 100 kiállító érkezik, 25 országból. Az idei évben a hangsúly Közép-Európa művészetén és a fotógráfián van. A látogatók megismerkedhetnek a külföldi és a hazai kortárs galériákkal egyaránt. A vásárt számos izgalmas programsorozat kíséri, lesznek művészetpedagógiai foglalkozások, tárlatvezetések, filmvetítések, kerekasztal-beszélgetések és előadások is. Az Art Market Budapest kísérőeseménye az Inside Art című műtárgypiaci konferencia, amely során panelbeszélgetések, előadások segítenek a jelenlegi műtárgypiac trendjeinek, sajátosságainak a megismerésében. A programsorozat résztvevői ismert szakemberek, nemzetközi vásárok alapítói, vezetői. Az alábbiakban napi bontásban válogattunk az események közül - írja a Műtárgy.com.

Fotográfia, hálózatkutatás és online műtárgyvásárlás - mutatjuk az Art Market Budapest legizgalmasabb szakmai programjait


Kép: Art Photo Budapest 2017 (fotó: Fanni Hermán)

Október 11. csütörtök


Csütörtökön számos érdekes programon vehetünk részt az Inside Art teremben. Kiemelnénk a 13:30-tól kezdődő filmvetítést, amely során a Bánki Ákos rendezte Tiltott absztraktok című dokumentumfilmet tekinthetjük meg. A filmben többek között olyan művészek működtek közre, mint Bak Imre, Fajó János és Keserü Ilona.

Szintén nagy érdeklődésre tarthat számot a 15 órakor kezdődő, A művészeti vásárok jelene és jövője című beszélgetés, amelyet Dr. Gereben Katalin művészettörténész, az Equilor Fine Art ügyvezetője vezet. A beszélgetés résztvevői Alexis Hubshman, a SCOPE alapító igazgatója (New York), Frank Lasry, az MCH Messe Basel (Art Basel) vezérigazgatója, Ledényi Attila az Art Market Budapest alapító-igazgatója, Kamiar Maleki, a Contemporary Istanbul igazgatója és Sophie Neuendorf, az Artnet stratégiai partnerkapcsolatokért felelős alelnöke (New York). A beszélgetés során szóba kerül a művészeti vásárok szemléletformáló, új közönséget is megszólító szerepe, a regionális vásárok körül kibontakozó szakmai vita, valamint felmerül a kérdés, hogy nem fenyegeti-e a túlkínálat kockázata az egyre elterjedtebb művészeti vásárokat.

A nap egyik legizgalmasabb eseményének ígérkezik az ismert hálózatkutató, Barabási-Albert László 17:30-kor kezdődő, Számszerűsíthető és megjósolható-e a siker a művészetben című előadása, amely egy nagyszabású globális kutatás eredményeire támaszkodik.

Október 12. péntek


Nagyon fontos és aktuális témával foglalkozik a 17 órakor kezdődő Vajon egy nap mind online fogunk műalkotásokat vásárolni? című beszélgetés. A résztvevők Marina Alvitr, az Alvitr Galéria alapító-igazgatója (Yekaterinburg), Francesco Bellanca, a Feral Horses igazgatója (London), Carlos Urroz, az ARCOmadrid nemzetközi képzőművészeti vásár igazgatója és Sureyya Wille, az Artsy kulturális partnerkapcsolati igazgatója (London). A beszélgetést Kollmann Szilvia közgazdász-művészettörténész, a műtárgy.com ügyvezetője moderálja. A résztvevők megvitatják, hogy hogyan befolyásolja a műtárgyvásárlási szokásokat az internet világának egyre hangsúlyosabb térhódítása, valamint azok az Y-generációs gyűjtők, akik már magabiztosan mozognak az online közegben.

Október 13. szombat


Szombaton két programot is ajánlanánk a fotográfia szerelmeseinek. 11 órától Architektonikus organizmus - építészet és fotográfia címmel tart előadást Robitz Anikó fotóművész, 15 órától pedig Václáv Macek, a Central European House of Photography igazgatója tart könyvbemutatót (Az európai fotográfia története 1900-200 között).

Október 14. vasárnap


Vasárnap is folytatódik a fotó tematika. Déltől Imaginizmus címmel tart előadást Thomas Hodges, londoni fotóművész. 15 órától Mia Fineman, a Metropolitan Museum of Art kurátora avat be minket a Metropolitan Múzeum fotógyűjtésébe. Az egyre népszerűbb befektetéssé váló fotográfiával foglalkozik a 16 órától kezdődő, Fotógyűjtés: maradandó divat, megfontolásra méltó befektetés című beszélgetés is, Howard Greenberg, a Howard Greenberg Gallery tulajdonos-igazgatója (New York), Nemes Judit műgyűjtő (Budapest)
Alex Nyerges, a Virginiai Museum of Fine Arts igazgatója (Richmond), Cécile Schall, a Fotofever igazgatója (Párizs) és Katerina Vasileva, a Kate Vass Galéria alapítója (Zürich) részvételével. A beszélgetést Horányi Attila, művészettörténész, esztéta, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Elméleti Intézetének egyetemi docense vezeti.


A programról további információkat itt talál. A programok ingyenesek, a szakmai előadásokra és panelbeszélgetésekre itt lehet regisztrálni.

Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

Műtárgy-kalauz stopposoknak XXVI.

2024-04-17

Az OCTOGON és az Art Advisory Budapest közös sorozatában – az aktuális online tematikához kapcsolódóan – mindig egy-egy újabb hazai művészre és alkotására hívjuk fel olvasóink figyelmét. Az áprilisi, Építészet & Művészet fókuszunknak megfelelően ezúttal Wolsky András Random Space-Constellation NO'1 című térbeli művét mutatjuk be.

Milánói útikalauz műkedvelőknek

Milánói útikalauz műkedvelőknek

2024-04-16

A művészet és a dizájn szerelmesei számára talán még soha nem volt alkalmasabb időpont Milánó meglátogatására. Április közepén a Design Hét, a Miart és a Velencei Biennále hármasa találkozik, a város irigylésre méltó művészeti, dizájn és gasztronómiai célpontjai pedig a figyelem középpontjába kerülnek. Azonban, ahogyan azt a város bármelyik galériása el fogja mondani, Milánó számtalan kulturális gyöngyszemét egész évben meg lehet tekinteni.

Lakner László festményével bővült a Centre Pompidou gyűjteménye

Lakner László festményével bővült a Centre Pompidou gyűjteménye

2024-04-09

Lakner László Barikád című festménye bekerült a párizsi Centre Pompidou rangos gyűjteményébe. Lakner a magyar neoavantgárd egyik legjelentősebb képviselője, az 1972-ben készült alkotása a Pompidou Kelet-közép Európai Akvizíciós Bizottság magyar tagjainak közvetítésével került be a párizsi múzeum állandó válogatásába.

A párizsi galériák új generációja változtatja meg a város művészeti szcénáját

A párizsi galériák új generációja változtatja meg a város művészeti szcénáját

2024-04-08

Párizs, a művészetek városa, lenyűgöző kulturális pezsgéssel büszkélkedhet. A múzeumok széles tárháza, a galériák sokasága és a magángyűjtemények – például a Pinault-gyűjtemény vagy a Fondation Louis Vuitton - lenyűgöző választéka nem mindennapi élményeket teremt a művészet rajongóinak. A Louvre örök klasszikusai mellett Párizs napjainkban a kortárs kiállításai révén is jelentős vonzerővel bír az érdeklődők számára.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.