Részletes keresés

Gyakorlati tudás műtárgyvásárlóknak - egyedülálló műgyűjtő workshop indul

2019 tavaszán a műtárgy.com és a Műtárgybefektetés.hu egy Magyarországon úttörő workshopot indít műtárgyvásárlóknak és műgyűjtőknek. A hat részes ART Collector Workshop folytatja a Műtárgybefektetési Konferencia és a művészettörténeti előadássorozatok szakmai koncepcióját, de egy igazán exkluzív, limitált létszámú és interaktív képzést kínál azoknak, akik komolyan gondolják a műgyűjtést és gyakorlati tudást kívánnak szerezni.

Az ART Collector Workshop egy olyan képzés, amelyen a gyűjtők, műtárgyvásárlók a szakma legjobbjaitól sajátíthatják el legfontosabb gyakorlati tudásokat és skilleket. A nagynevű műgyűjtők, műtárgypiaci szakértők és közgazdászok vezette alkalmakon megtudhatjuk milyen előkészületek szükségesek az aukción és a galériában történő vásárláshoz; milyen szempontok szerint őrizzük meg és tartsuk nyilván gyűjteményünket, és hogy a műtárgyvásárlás során milyen befektetési szempontokat kövessünk? És természetesen terítéken lesz annak a kérdése is, hogy hogyan állapítsuk meg az alkotás kvalitását, hogyan szűrjük ki a hamisítványokat? A workshop egy interaktív műkereskedelmi sétával zárul, ahol a gyakorlatban is kipróbálhatjuk, tesztelhetjük tudásunkat és felhasználhatjuk a megszerzett ismereteket.

Az ART Collector Workshop másfél órás alkalmainak első részében a résztvevőket egy szakértő által vezetett interaktív előadás vezeti be az aktuális témába, a szünetekben pedig networkingre, véleménycserére nyílik lehetőség. Az alkalmak második felében pedig az előre kiküldött, exkluzív gyakorlati felkészítő feladatok kerülnek közös megbeszélésre, úgy, hogy minden egyéni kérdésre is választ kapjunk.

A képzés elsősorban a gyakorlati műtárgypiaci tudást keresőknek szól, így izgalmas lehet a műtárgy.com által szervezett Műtárgybefektetési Előadássorozat illetve Műtárgybefektetési Konferencia azon résztvevőinek, akik szeretnék kiscsoportos workshopok és személyre szóló tanácsok mentén bővíteni a műtárgypiaci tudásuk. Emellett minden olyan műtárgyvásárlónak, gyűjtőnek és műtárgybefektetőnek is ajánljuk az ART Collector Workshopot, akik nem elégszenek meg a már meglévő tudásokkal, hanem egy exkluzív képzés során szeretnék bővíteni a műtárgypiaci skilljeiket.

2019. március 20. Szívvel és ésszel. Létezik-e recept a sikeres műtárgyvásárláshoz? - gyakorlati felkészülés az aukciós és galériás vásárlásokra. Előadó: dr. Emőd Péter - művészeti újságíró, műtárgypiaci szakértő

Aki potenciális vevőként belép a műtárgypiacra, rögtön számos kérdéssel találja szemben magát: mit vásároljon, hol, mikor és mennyiért? Fel lehet, fel kell-e készülni a vásárlásra vagy adjunk szabad utat intuícióinknak? Mit érdemes tudnunk az aukciósházak és a galériák műhelytitkaiból? És megannyi további kérdés, amikre ugyan nincsenek a sikeres műtárgyvásárlást garantáló, minden körülmények között alkalmazható válaszok, de a kockázatokat alapos tájékozódással, gondos felkészüléssel jelentősen csökkenteni lehet.

2019. március 27. Műtárgy és kiállítás: a műtárgyak hosszútávú megőrzése és kölcsönzése gyakorlati példák alapján. Előadó: Kónya Béla - Osztályvezető, Műtárgyvédelmi és Restaurátor Osztály Ludwig Múzeum

Egy gyűjtemény kezelésének elengedhetetlen feltétele a szakszerű gyakorlati megoldások keresése és a műtárgyak aktív állományvédelmi beavatkozásának segítése. Ez az alkalom egy gyűjtemény hosszú távú megőrzésének és kölcsönzésének alapjait tárja fel az állomány szakszerű állapotfelmérésének, dokumentálásának és nyilvántartásának bemutatásán keresztül. Ma egy gyűjtemény népszerűsítéséhez kiemelt figyelmet kell fordítani a műtárgyvédelemre, a műtárgykörnyezetre, a logisztikai feladatok és nyilvántartás kezelésére, valamint a műtárgyak szakszerű felkészítésére és szállítására. A műtárgyak kölcsönzése hozzájárul gyűjtemény népszerűsítéséhez, ehhez azonban létre kell hozni egy szakszerű nyilvántartást és meg kell teremteni a gyűjtemény hosszú távú megőrzésének feltételeit is.

Gyakorlati tudás műtárgyvásárlóknak - egyedülálló műgyűjtő workshop indul2019. április 3. Befektetési szempontok a műtárgyvásárlás során. Előadó: Kollmann Szilvia - ügyvezető műtárgy.com és Sergey Glekov - műtárgypiaci szakértő

Ez az alkalom a nemzetközi trendek, aukciós adatbázisok, kortárs művészeti rangsorok világába vezet be, hogy támaszt nyújtson az árakról való tájékozódásban, történjen az a vásárlás előtt vagy a gyűjtemény építése során. Tekinthetünk-e a műtárgyra, mint alternatív befektetési eszközre? Nemzetközi mutatókat, trendek mutatunk be, nemzetközi és hazai adatbázisokat elemzünk. Megnézzük a magyar festők aukciós eredményeit itthon és külföldön illetve megmutatjuk, milyen módszertannal készült A magyar aukciós piac c. kiadvány mögött álló 50 ezer tételből álló adatbázis. Megnézünk egy-két magyar művész aukciós teljesítményét konkrét példákon keresztül.

2019. április 10. Festmények gyakorlati megközelítése. Milyen elvek és gyakorlatok alapján határozzuk meg egy festmény eredetét, kvalitását? Előadó: Hargitay D. Dávid - művészettörténész, festménybecsüs

Ha egy festményről szeretnénk véleményt alkotni, milyen elvek és gyakorlati tapasztalatok révén kezdjünk hozzá? Milyen szakmai felkészültség, lexikális tudás szükséges a biztos ítéletünkhöz? Hogyan szerezhetjük meg mindezen képességeket menet közben? Ha egy festményt a kezünkbe fogunk, mik azok a technikai részletek, amelyeket elsődlegesen szemügyre veszünk, ezután milyen információk, tények alapján próbáljuk beazonosítani a képet? Hová helyezzük a már ismert festményt az alkotó életművében, tudunk-e különbséget tenni kvalitásos és gyenge alkotás között? Az örök visszatérő kérdés, felismerjük-e a hamis alkotást, vagy elfogadjuk-e azt eredetinek? Melyek a kis buktatók, árulkodó jelek, amik segítenek döntésünkben, a pontosabb meghatározásban? Minderre választ kaphatunk ennek az alkalomnak a végén.

2019. április 17. Te mit választanál? Kérdések és döntések a műgyűjtésben. Előadó: Spengler Katalin - műgyűjtő

Már az első vagy egyetlen műtárgy megvásárlása is számtalan kérdést vet fel. A minket körülvevő tárgyak többségével ellentétben egy műalkotás hosszabb távon válik a mindennapi életünk kísérőjévé, és szellemi kisugárzása révén akár a napi közérzetünket is befolyásolhatja. Beruházási értéke is számottevő lehet, az idő múlásával pedig jó esetben egyre jelentősebb értékké válhat. Hogyan válasszunk, és az első műtárgyak megvásárlása után hogyan induljunk el a gyűjteményépítés nehéz útján? Szükséges-e, hogy a birtokunkban lévő művek valamilyen laza egységbe, a gyűjtő által létrehozott kompozícióba rendeződjenek, s ha igen, ez hogyan valósítható meg? A "mindennapi műgyűjtés" legizgalmasabb kérdései.

2019. április 24. Interaktív műkereskedelmi séta. Előadó: Sipos Tünde - művészettörténész, kurátor

A műtárgyvásárlás, a gyűjteményépítés az alkotók és műtárgyak megismerésével kezdődik. Programunk során ezért olyan helyszínekre látogatunk el, melyek döntő fontosságúak a haza műtárgypiacon. Az esemény fókuszában a galériás tevékenység sokszínűsége, a magyar képzőművészet nemzetközi reprezentációja és a következő, májusi aukciós szezon újdonságai állnak. Az interaktív műkereskedelmi séta során az ART COLLECTOR Workshopon megszerzett ismereteket a konkrét színtereken is kipróbálhatjuk.

Gyakorlati tudás műtárgyvásárlóknak - egyedülálló műgyűjtő workshop indul


Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
A nagy klasszikusok és a befektetési ékszerek taroltak a BÁV májusi aukcióján

A nagy klasszikusok és a befektetési ékszerek taroltak a BÁV májusi aukcióján

2019-05-20

Hatalmas érdeklődés mellett zajlott a BÁV 74. Művészeti Aukciója május 14-én és 15-én, ahol a nagy festőklasszikusok mellett, mint Zichy Mihály, Mednyánszky László és Szinyei Merse Pál a szecessziós Zsolnay kerámiáké, illetve a nagyértékű befektetési brilles ékszereké volt a főszerep. A legmagasabb áron, 31,2 millió forintért Zichy Mihály Harcdöntő párbaj című festménye kelt el. Az online közvetítéssel összekötött, kétnapos aukción a korábbinál nagyobb arányban képviseltették magukat a fiatalabb generáció tagjai és a külföldi vásárlók.

Credo - Kárpáti Tamás festőművész kiállítása

Credo - Kárpáti Tamás festőművész kiállítása

2019-05-15

Kárpáti Tamás festőművész munkáiból nyílt kiállítás a Vigadóban. A Credo című tárlaton az alkotó mintegy hatvan táblaképe és tíz bronz kisplasztikája mellett az életművet kísérő dokumentumokat is megtekinthetik az

Renoir-festménnyel gyarapodott a Szépművészeti Múzeum

Renoir-festménnyel gyarapodott a Szépművészeti Múzeum

2019-05-14

Újabb értékes festménnyel gyarapodott a budapesti Szépművészeti Múzeum. Pierre-Auguste Renoir Fekvő női akt című művét a kormány támogatásával vásárolhatta meg az intézmény. A csaknem életnagyságú, 1903-as akt 12,3 millió dollárért, tehát mintegy 3,5 milliárd forintért került a múzeum gyűjteményébe. Ezzel túlszárnyalva a nemrégiben aukción megvásárolt Van Dyck-képet, a Stuart Mária Henrietta esküvői portréját is, amely 2,1 milliárd forintért lett a Szépművészeti gyűjteményének része.

Esztétika és funkció találkozása - fókuszban a bútor

Esztétika és funkció találkozása - fókuszban a bútor

2019-05-13
A bútorok körbevesznek minket, jelenlétük annyira természetes, sőt, szükségszerű, hogy nem sokszor gondolunk rájuk a műtárgyaknál megszokott szempontok szerint. A harmadik Műtárgyak Éjszakáján több programon is lehetősé

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.