Részletes keresés

Öt kiállítás, amelyet nem érdemes kihagyni az ünnepek között

Szinte már hagyomány, hogy a műtárgy.com minden évben elkészíti azt a listát, melyen azok a kiállítások szerepelnek, amelyeket nem érdemes kihagyni a két ünnep között vagy január elején.

Sokaknak a karácsony és szilveszter közötti napok azok, amikor kipihenve az egész éves munkát, végre el tudnak menni egy-egy múzeumba, kiállításra. Egy-egy kiállítás nem csak nagyszerű kikapcsolódás lehet, de új, izgalmas szellemi élményeket is jelenthet. Szerencsére manapság a múzeumok is egyre jobban figyelnek arra, hogy egy kiállítás minden generációt megszólítson, így egy kiállításnézés lehet családi program is.

Hogy megkönnyítsük a választást, a következőkben öt olyan nagyszabású tárlatot mutatunk be, amelyet feltétlen látni kell!

1.Árny a kövön - Ország Lili művészete, Magyar Nemzeti Galéria, 2017. március 26-ig.

Épp karácsony előtt nyílt meg a 90 éve született festő, Ország Lili életművét bemutató kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában. A Kolozsváry Marianna által rendezett tárlat a művész életművének az eddigi legnagyobb szabású feldolgozása, melynek különlegessége az is, hogy a kiállításra Ország Lili eredeti elképzelésének megfelelően felépült a Labirintus, benne a művész több mint ötvendarabos labirintus-sorozatával.

Öt kiállítás, amelyet nem érdemes kihagyni az ünnepek között

Ország Lili: Memento

2. Kísértetek és kísérletek - Szűcs Attila festészete, 2017. február 19-ig.

Szűcs Attila a kortárs magyar festészet egyik legnagyobb neve, akinek a képeit egyaránt elismerik a művészettörténészek, a kritikusok és az aukciós piac is. A Ludwig Múzeumban nyílt, Hornyik Sándor által rendezett kiállításán az elmúlt években készült képei felől nézve mutatják be az egész életművét. Ezen túl annak, aki a Ludwig Múzeumba jár, érdemes megnéznie a két másik, #Bartók és Susan Swartz: Személyes utak, január végéig nyitva tartó kiállítást is.

Öt kiállítás, amelyet nem érdemes kihagyni az ünnepek között

SZŰCS Attila: Csillagok a mocsárban


3. Az első aranykor | Az Osztrák-Magyar Monarchia festészete és a Műcsarnok, Műcsarnok, 2017. március 12-ig.

A Műcsarnok aktuális nagyszabású kiállítása Az első aranykor, melyet Sármány-Parsons Ilona rendezett. A kiállítás a dualizmus korszakának jellemzően akadémikus festészetéből válogat, és jól mutatja be azt is, hogy milyen volt a 100-150 évvel ezelőtti hivatalos művészet. Emellé nagyszerű levezetést jelenthet Zoltán Mária Flóra: Az avignoni hálószoba című kiállítása. Ezen a január 8-án záró tárlaton a festőművész absztrakt, az avignoni pápai palota kőpadlózata által ihletett képeit lehet megtekinteni.

Öt kiállítás, amelyet nem érdemes kihagyni az ünnepek között

Jan Matejko: Reytan, Lengyelország eleste, 1866

4.Breuer újra itthon, Iparművészeti Múzeum, 2017. június 11-ig.

A világhírű, magyar születésű építész, Breuer Marcell, akinek a leghíresebb épülete a New York-i Whitney Musem of American Art, életműve előtt tiszteleg ez a tárlat. A kiállítás apropója az, hogy megvásárlásra került Breuer asztala, amit nem csak, hogy ő tervezett, de a New York-i irodájában funkcionált, mint tárgyalóasztal. Az asztal kontextusát olyan más, ugyancsak világhírű Breuer-bútorok biztosítják, mint az alkotó csőbútorai, de a kiállításon felbukkannak Breuer-tervrajzok is.

Öt kiállítás, amelyet nem érdemes kihagyni az ünnepek között

Breuer Marcell: Tárgyalóasztal


5. Pécsi 25. Pécsi József fotóművészeti ösztöndíj 1991-2016, Capa Központ, 2017. január 8-ig.

Annak, aki kortárs művészetre vágyna, nyugodtan ajánlhatjuk a Capa Központ két, nemsokára záró kiállítását. A Pécsi 25-ön a legfontosabb, fiatal fotósoknak szóló ösztöndíj elnyerőinek az elmúlt 25 évben készült képei közül válogat. Emellett Puklus Péter: Egy harcos epikus szerelmi története című tárlata is látogatható, amely az egyik legtehetségesebb fiatal magyar fotós friss munkáit mutatja be.

Öt kiállítás, amelyet nem érdemes kihagyni az ünnepek között

Puklus Péter: Egy harcos epikus szerelmi története, 2016


Forrás: mutargy.com...
Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Mi várható a művészeti piacon 2024-ben?

Mi várható a művészeti piacon 2024-ben?

2024-03-25

Az Art Basel és a UBS március 13-án kiadott kutatásában, egy olyan művészeti piacról számol be, amely "bizonytalan gazdasági és politikai jövővel" néz szembe. A jelentés 2024-es, nyolcadik kiadását Dr. Clare McAndrew közga

A Christie's kiemelkedik, míg a Sotheby's és a Phillips gyengébben teljesít a 2024-es tavaszi aukciókon

A Christie's kiemelkedik, míg a Sotheby's és a Phillips gyengébben teljesít a 2024-es tavaszi aukciókon

2024-03-19

A Christie's 2024 tavaszi aukciós szezonjának 20-21. századi és szürrealista művészeti árverése (március 7.) kiemelkedő sikert aratott, díjakkal együtt összesen 137,7 millió font (174,8 millió dollár) bevétellel zárt. Ez a lenyűgöző eredmény ellentétben áll a Phillips gyengébb 20. századi és kortárs árverésével, amely alig haladta meg a 13,6 millió fontos (17 millió dolláros) becslést, illetve a Sotheby's 100 millió fontos (127 millió dolláros) árverésével, amely szintén nem hozta a várt eredményt.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.