Részletes keresés

Tavaszi lakás átalakítás plakáttal

Ha már itt a tavasz, és a természet is újjá éled, érdemes lakásunk összes rolóját felhúzni, az ablakokat kitárni, és beengedni a tavasz illatát. Ha pedig elérkezik a tavaszi nagytakarítás, ne csak a port söpörjük ki, gondoljuk újra lakásunk belső tereit, és frissítsük fel a légkört egy teljesen új és merész ötlettel: plakáttal. Hogy miért a plakát a tavasz hírnöke? Mert fiatalos és könnyed, művészi és elegáns, trendi és mégis egyéni megoldásokat kínál. Ha pedig egy pillanatig azon aggódtunk volna, hol tudunk plakátokat beszerezni, akkor a műtárgy.com a BÁV következő Plakátaukcióját ajánlja figyelmükbe. Nem csak gyűjtőknek, rajongóknak is érdemes lesz ellátogatni az eseményre, hiszen 150 poszter kerül árverésre a legnagyobb kultfilmek és magyar mozik kínálatából szemezgetve egyaránt. A bejegyzésben összeszedtünk néhány tippet, amelyek a plakátok otthoni dekorációs lehetőségeit szemléltetik, viszont ne feledjük, bármelyik helyiségről is legyen szó, a plakátnak szigorúan keretben a helye!

 

A színek összhatására gondosan ügyeljünk, ehhez néha elég új párnák vagy egy kisebb szőnyeg beszerzése, új kép kiválasztásakor nem kell azonnal a teljes bútorzatot lecserélnünk. A mellékelt képen egy szolid, és nagyon fiatalosan berendezett nappalit látunk. A falra helyezett nagyméretű poszter nem csak a bútorzat sugallta fiatalos hangulatot adja vissza, a sárga díszpárnákkal egymást hangsúlyozzák az amúgy sötét tónusú enteriőrben.

 

Peter Yaets (rend.) Murphy háborúja, 594 x 420 mm Kikiáltási ár: 23 000 Ft.



A konyha legtöbbször kiaknázatlan helyiségnek számít dekorációs szempontból, így még nagyszerűbb hatást érhetünk el, ha valami szokatlannal dobjuk fel. A poszter ideális egy modern konyhába, hiszen a háztartási gépek fémes hatásához illeszkedik a plakátok modern stílusa, a felületek csillogása miatt pedig az üvegezett keretezés elengedhetetlen!

 
Masaki Kobayashi (rend.) Harakiri, 841 x 594 mm Kikiáltási ár: 50 000 Ft.

 

A poszterrel való dekoráció előnye a festménnyel szemben, hogy nagyon sajátos emlékeket tud felidézni, amikor egy kedvencünket szimbolizáló plakátra nézünk egy esztétikus, de sajátos kötődéssel nem bíró festménnyel ellentétben. Gyerekkori kedvenceink ilyen formában való megjelenítése nem csak számunkra szerez örömet, ha kisgyerekeink vannak, számukra is élvezhetőbbé és érdekesebbé tudjuk tenni otthonunkat mesefigurás poszterekkel.

Stig Lasebi (rend.) Kurtafarkú Peti cica Americicában, 841 x 594 mm Kikiáltási ár: 12 000 Ft.

Dargay Attila (rend.) Az erdő kapitánya, 841 x 594 mm Kikiáltási ár: 25 000 Ft.


Még a legminimálisabban berendezett teret is újjá varázsolja és feldobja egy színes plakát. A belső tér hangulatától függően, olykor még a domináns kerettől is eltekinthetünk és például kapcsos keret használatával óvhatjuk meg a vásárolt plakátunk állapotát és értékét. 

 
Stanislaw Jedry (rend.) Vége a vakációnak, 841 x 594 mm Kikiáltási ár: 14 000 Ft. 

 

A rusztikus hatás kedvelőinek szintén megoldást kínál a plakát. Figyeljünk azonban arra, hogy a rusztikus hatás önmagában nagyon erős és jó összhangot követel, a pontos és egyértelmű hangulat elérése érdekében megfelelő dekorációs elemeket kell társítanunk. Nem elég jó plakátot találnunk az enteriőrbe, a színeken túl az anyagokra is ügyeljünk.

 

Chaplin (rend.) Cirkusz, 841 x 549 mm Kikiáltási ár: 25 000 Ft.

 

Ha megtetszett bármelyik plakát, vagy örömmel díszítené Ön is lakását hasonló módon, látogasson el az árverést megelőző kiállításra április 8–18 között, ahol élőben megtekintheti a posztereket és ötleteket gyűjthet saját otthonának dekorálásához.

 

Szerző: sengaga, műtárgy.com

 

További cikkek
Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

2024-04-25

Amikor 2019. április 19-én kigyulladt a Notre-Dame de Paris, volt egy félórás időszak, amikor úgy tűnt, hogy a székesegyház teljesen összeomolhat. A világ döbbenten figyelte, ahogy a tornya ledől, és füst gomolyog a párizsi égbolton. A tűzoltók szakértelme és bátorsága döntőnek bizonyult. Éjfélre a hatóságok kijelentették, hogy a város egyik leghíresebb nevezetessége „megmenekült”, és a parázsló épületből emberi lánc vezetett ki, amely műkincseket, ereklyéket és értékes könyveket vitt biztonságba.

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.