Részletes keresés

Urbán Ádám: Botanikuskert 2012

Fix
Megnevezés:
Urbán Ádám: Botanikuskert 2012
Műtárgy leírás :
60x60 cm,
Botanikuskert
Emlék a jövőnek, figyelmeztetés a jelennek

Régebben a pálmaházak az egzotikus növények bemutatását szolgálták, ma már gyakran, mint Noé bárkája, a fajok megmenésének színhelyei. Hittük volna, hogy az ember akarva, akaratlan, olyan helyzetet hozott létre, hogy egyszerűen nincs helye az ősi növényzetnek a Földön, ha pedig mégis van egy szeglet, mi emberek, olyan klímát provokáltunk, hogy nem tud ott megélni.
Mintha nem gondolkoznánk a felelősségről, amely terhel minket. Ahelyett, hogy józan ésszel mentenénk, ami még menthető, változatlan gyorsasággal pusztítjuk - életfeltételeink biztosítása érdekében - a növényzetet, és az állatfajt. Nincs meggyőző erejű szavam, mert egy-két megszállott kivételével, senki nem gondol a jövővel és a jövőben élőkkel. Szándékaim szerint a művészet fogságába ejtek néhányat közülük, így is megőrizve őket.
Ezért döntöttem úgy, hogy a rendelkezésemre álló egyetlen fegyvert vetem be, a fotózást. Ennek segítségével, legalább emlékül hagyhatom kedveseimnek azokat a növényeket, amelyeket komoly szaktudású emberek tartanak életben a pálmaházak rabságában.Szomorúan gondolom, hogy a múlt így képileg a jövő részévé válhat, és vádirattá is, hogy mit tettünk a Földdel. Dokumentálni szerettem volna, először tudatos meggondolásból, aztán valamilyen szerető féltésből...
Ez a folyamat számomra egy figyelmeztetés, hogy kényelmünk és felelőtlenségünk olyan szintjére érkeztünk, ahol már csak egyet lehet tenni. Menteni. Képekbe zárva elpostázni a jövőnek.
Kategória :
Fotó
Ár :
120 000 Ft
Műtárgy helye:
7
műtárgy.com azonosító:
955619/2
Eladó:
Random
Cím:
Magyarország
Budapest
1111
Bartók Béla út 33.
Nyitvatartás:
-
Telefon:
00
Kapcsolattartó:
Random
Bemutatkozás:
A RANDOM egy kortárs fotóművészeti szervezet, amely tagjai számára párbeszédet, bemutatkozást és aktivitást biztosít. Egy misszió, amely támogatja az alkotók művészeti tevékenységét, a művészeti munka kibontakozását, hazai és külföldi érvényesülésének lehetőségeit, a kulturális és művészeti életbe való beilleszkedését, valamint a fotóművészek és más vizuális művészeti területeken alkotók magasrendű alkotásainak megismertetését minél szélesebb körben a hazai és külföldi érdeklődőkkel.
Random

Hasonló műtárgyak

Érdekel a műtárgy

A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hiba!

A művelethez kérem jelentkezzen be!

Érdekel a műtárgy

Kérjük vegye fel a kapcsoatot a műtárgy tulajdonosával.

Emailben küldöm

Biztosan szeretné elküldeni emailben a műtárgyat?

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.