Részletes keresés

Audrey Hepburn személyes tárgyai a kalapács alatt

Árverésre bocsájtja a Christie’s a 20. század egyik legnagyobb stílusikonjának személyes tárgyait. Audrey Hepburn mára a legkedveltebb filmcsillagok egyike lett, akinek elegáns, nőies stílusa világszerte nők tömegeinek szolgál követendő példaként.

Audrey Hepburn Holly Golightly szerepében az Álom luxuskivitelben c. filmben

A színésznő kincseiből tartott aukció szeptember 27-én kerül megrendezésre Londonban, azonban párhuzamosan zajlik egy online árverés is, szeptember 19-étől október 3-áig. A kollekció darabjai a díva életének rendhagyó dokumentációját nyújtják, csupa olyan holmi, amelyet Hepburn szeretett, viselt és gyűjtött. Ez az első alkalom, hogy a színésznő személyes tárgyait árverésre bocsájtják a családtagok.

A kollekció részét képezi Hepburn gardróbja, saját jegyzeteivel ellátott forgatókönyvei (köztük az egyik kedvence, az Álom luxuskivitelben), híres fotográfusok eredeti felvételei, amelyek többsége 1953 és 1968 között készült (vagyis a pályája csúcsán). Az elárverezésre kerülő levelek és emléktárgyak bepillantást engednek a magánéletének mozzanataiba is. Az aukció egyik legkiemelkedőbb darabja egy kék szatén Givenchy koktélruha, amelyet Hepburn a Ketten az úton c. filmhez készült fotózáson viselt. A ruha becsült ára 10.000-15.000 font.

Az elárverezésre kerülő Givenchy ruhában. William Klein felvétele, 1966

„Kiválasztottunk egy kollekciónyi tárgyat, hogy megoszthassuk az egyre csak növekvő számú csodálóival. Nagy öröm megosztani a szellemét az aukción és a hozzá kapcsolódó tájékoztatókon keresztül mindazokkal, akik élvezték a filmjeit és a stílusérzékét, valamint azokkal, akik követik a humanitárius örökségét.” Nyilatkozta Hepburn két fia, Luca Dotti és Sean Hepburn Ferrer.

Forrás: Christie's

További cikkek
Rekordszámú művész a 2024-es Velencei Biennálén

Rekordszámú művész a 2024-es Velencei Biennálén

2024-04-26

A Velencei Biennálé a kortárs művészet legnagyobb nemzetközi bemutatója. Az itt szereplő művészek azonnal a világ legkiválóbb szakembereinek és mega-galériáinak látókörébe kerülhetnek, ami felpörgetheti a karrierjüket. A Biennálé kurátora minden évben komoly befolyással bír, hiszen többek között ő választja ki a rendezvényen kiállító alkotókat, akiket a művészeti világ figyelmébe kíván ajánlani.

Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

2024-04-25

Amikor 2019. április 19-én kigyulladt a Notre-Dame de Paris, volt egy félórás időszak, amikor úgy tűnt, hogy a székesegyház teljesen összeomolhat. A világ döbbenten figyelte, ahogy a tornya ledől, és füst gomolyog a párizsi égbolton. A tűzoltók szakértelme és bátorsága döntőnek bizonyult. Éjfélre a hatóságok kijelentették, hogy a város egyik leghíresebb nevezetessége „megmenekült”, és a parázsló épületből emberi lánc vezetett ki, amely műkincseket, ereklyéket és értékes könyveket vitt biztonságba.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.