Részletes keresés

Hétvégén indul a Nyitott Műtermek Délutánja

A Nyitott Műtermek Délutánja 9. alkalommal kerül megrendezésre a hétvégén (október 8-9.) A kortárs művészet most igazán testközeli élménnyé válhat és a felmerülő kérdéseinkre a műtermek romantikájában kaphatunk válaszokat. A Bérczi Linda által megálmodott programsorozat 2012 óta kínál különleges lehetőséget arra, hogy minden feszengés nélkül léphessünk be a művészek intim alkotói tereibe. Most az egyszer biztosan nem lehet kifogásunk a "nem értem", a "belemagyarázták" és a hasonló közszájon forgó mondatok, hiszen a művet meglátva azonnal az alkotókhoz fordulhatunk. Nyitott Műtermek Délutánja a - műtárgy.com ajánlásával.

Idén olyan indusztriális környezetben elhelyezkedő alkotói terek nyílnak meg, amelyek mellet akár nap, mint nap elsétálunk és ahol a korábbi ipari funkciókat eltűntetve műteremházakat alakítottak ki.

L Art Open Studios

A L Art Open Studios nem csupán műteremházként üzemelő inspiratív közösségi helyszín, hanem egyben kiállítótér is, ahol a Magyar Képzőművészeti Egyetem friss diplomásainak csoportkiállítása látható.

Az itt alkotó művészek: Cseke Szilárd (képzőművész), Ezer Ákos (festőművész), Gantner Dániel (festőművész), Hermann Zsófia (festőművész), Koller Margit (szobrász), Kuli Adél (festőművész), Tayler Patrick (festőművész), Tóth Anna Eszter (festőművész), Vető Orsolya Lia (festőművész)

Hétvégén indul a Nyitott Műtermek Délutánja




Art Quarter Budapest

Az Art Quarter Budapest karakteres ipari műemléképületében kozmopolita szellemiség uralkodik, nagy hangsúlyt fektetnek a nemzetközi jelenlétre és ennek része egy aktívan működő rezidencia program is.

Az itt alkotó művészek: : Christa Bartesch (festőművész), Jake Blaschka (képzőművész), Keresztesi Botond (képzőművész), Keresztes Zsófia (képzőművész), Szabó Ottó (szobrász), Yannick Wende (D) (fotográfus ), Tóth Márton Emil (szobrász), Szigeti Csongor Gábor (képzőművész)

Hétvégén indul a Nyitott Műtermek Délutánja




Elnök Utcai Művésztelep

A valamikori honvédségi ruharaktár hatalmas épülettömbjében, ma képzőművészek alkotó műhelyei találhatóak.

Az itt alkotó művészek: Garamvölgyi Éva (festőművész),Gerő Ambrus (képzőművész), Horváth Roland (festőművész), Koós Gábor (grafikusművész), Molnár Judit Lilla (képzőművész), Pap Gitta (festőművész), Retkes Máté (szobrász), Sütő Róbert (festőművész)

Hétvégén indul a Nyitott Műtermek Délutánja




Partizán Műterem és Galéria

Küldetése, hogy inspiratív környezetben közösségi bázist hozzon létre a képzőművészek számára, ahol az alkotók egymást is képviselik, erősítik, segítik és ösztönzik.

Itt alkotó művészek: Erdélyi Emese (festő, tervezőgrafikus), Hack Ferenc (szobrász), Huszti János (festőművész),Keszeg Nándor (festőművész), Koszorús Gergely (képzőművész), Menyhárt Norbert (festőművész), Molnár Levente (szobrász), Nagy Zsófia Magdolna (festőművész), Nemes Anna (festőművész), Oláh Orsolya (képzőművész), Pap Ramóna (képzőművész), Poroszlai Eszter (festőművész), Sipos Marica (képzőművész), Szalay Péter (szobrász), Tollas Erik (festőművész), Veres Balázs (szobrász)

Hétvégén indul a Nyitott Műtermek Délutánja




Vasárnap pedig, ha feleszméltünk a műteremházak atmoszférájából ugorhatunk is a következő katarzisba, hiszen vezetett séták alkalmával számos lakásműterembe nyerhetünk betekintést. Ezek a "túrák" különböző tematikákra építkezve 3-3 művész alkotói közegét, munkásságát és személyét mutatják be.

Síkból a térbe - Műfaji kalandozások a Petőfi híd két oldalán

Három különböző műfajban alkotó művésszel ismerkedhetünk meg: Kőszeghy Flórával aki festőművész-építészként festményein is sokat foglalkozik a plasztikussággal, térbeliséget adó optikai hatásokkal, műtermét pedig egy igazán szokatlan helyen rendezte be. Kerekes Gáborral akinek legújabb kollázsain is építészeti hatások fedezhetőek fel, számára mindig is fontos volt az újrahasznosítás és a sík elhagyása, térbeli installációk megépítése és Boros Mátyással aki grafikus létére szintén évek óta a síkbeli médium térbe emelésével kísérletezik.

Festészet mindig másként

Három egymástól eltérő festői magatartást képviselő alkotóval találkozhatunk, akik között a kapocs csupán a festészet, de kell-e ennél több? Nemere Réka a festményein megkérdőjelezi a hagyományos festészet alappilléreit, mint például a perspektíva vagy az időbeliség. Ördög Noémi festményein és digitális nyomatain a régi és az új képalkotási eljárásokat ötvözi, gyakran újrafest elemeket régi munkáiról. Kontra Ágnes pedig eltávolodik a konkrét ábrázolástól, mintha belenagyítanánk egy impresszionista képbe, művein a fény és a szín válik uralkodóvá.

Érzelmes városi lányregények és szigorú konstrukciók

Jakatics Szabó Veronika és Acsai Varga Veronika amiben hasonlítanak, az az urbánus létben fogant "lányos" fantáziavilág, és a letisztult mágikus, szürreális látványvilág. Mindketten saját mitológiájukat írják, amelyben a női lét nem látható tartalmainak poétikus vizuális megfogalmazásán dolgoznak.
Ottó László pedig teljesen elszakad a valóság látható elemeitől, képeiben sajátos, tiszta keleti filozófiákból táplálkozó művészetelmélet ölt testet.

szerző: Bárdi Sára, műtárgy.com
...
Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Rekordszámú művész a 2024-es Velencei Biennálén

Rekordszámú művész a 2024-es Velencei Biennálén

2024-04-26

A Velencei Biennálé a kortárs művészet legnagyobb nemzetközi bemutatója. Az itt szereplő művészek azonnal a világ legkiválóbb szakembereinek és mega-galériáinak látókörébe kerülhetnek, ami felpörgetheti a karrierjüket. A Biennálé kurátora minden évben komoly befolyással bír, hiszen többek között ő választja ki a rendezvényen kiállító alkotókat, akiket a művészeti világ figyelmébe kíván ajánlani.

Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

2024-04-25

Amikor 2019. április 19-én kigyulladt a Notre-Dame de Paris, volt egy félórás időszak, amikor úgy tűnt, hogy a székesegyház teljesen összeomolhat. A világ döbbenten figyelte, ahogy a tornya ledől, és füst gomolyog a párizsi égbolton. A tűzoltók szakértelme és bátorsága döntőnek bizonyult. Éjfélre a hatóságok kijelentették, hogy a város egyik leghíresebb nevezetessége „megmenekült”, és a parázsló épületből emberi lánc vezetett ki, amely műkincseket, ereklyéket és értékes könyveket vitt biztonságba.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.