Részletes keresés

Klasszikus modern alkotások otthonunkban

Egy hangulatos otthon megteremtéséhez sokat tehetünk néhány jól megválasztott műtárgy elhelyezésével. Minden egyes szoba és helyiség sokat elárul a benne élők személyiségéről is. Ha szavak nélkül szeretnénk jó benyomást kelteni a hozzánk érkezőkben, vagy éppen ízlésünkről és gondolkodásmódunkról, esetleg hangulatunkról szeretnénk kommunikálni, akkor érdemes körülnéznünk a kortárs műalkotások világában - írja a mutargy.com.

A modern stílusban alkotó művészek között is már sokan nemzetközi hírnévre tettek szert, mely által megkerülhetetlen klasszikussá váltak! A választott alkotások megvásárolhatók egy közelgő kortárs aukción.

Egy lakásba megérkezve a leghangsúlyosabb, ám sokszor a legkisebb méretű helyiség az előszoba. Funkciója szempontjából mégis nagyon lényeges szerepet tölt be. A személyes találkozások felütése ez a hely, mely általában kevés, de annál hasznosabb bútorzattal rendelkezik. Ha ebbe az enteriőrbe máris egy festménnyel fogadjuk vendégeinket, azzal elegáns és sokat sejtető képet adhatunk magunkról. Lossonczy Tamás 1968-ból származó műve akár egy kiállítás kezdőképe is lehetne. Ha a kortárs modern irányzatok kronológiáját nézzük, vagy ha az életmű jellegzetességeit szeretnénk egyetlen kompozícióval prezentálni ez a kép igazán találó választás. Az élénk színekkel megjelenített nonfiguratív motívumok szabadjára engedik a fantáziát, melyek egy fantasztikus művészi világba vezetik nézőjüket.

Az otthonok és a társasági élet központja a nappali, ahol szintén inspiratív lehet egy kortárs mű elhelyezése.  Érdemes azonban ilyen terekbe festmények mellett szobrokat is bemutatni. Kiss Dániel alkotása egy rusztikus márvány plasztika, mely egyszerű formavezetésben gazdag szimbolikát mutat. A kompozíció egymásba fonódó ívei összhangban vannak az enteriőr szerepével, ahol a személyes kapcsolatok kibontakozása és az egymásra figyelés van fókuszban. A mű kivitelezése lenyűgöző hatást kelt, ugyanis a nemes márvány lekerekített, légies megjelenítést kapott.

Az étkező szintén meghatározó helyszín a családi élet vagy baráti társaságok összejövetelekor. Itt, egy játékos, jó hangulatú mű sokat tehet a jó közérzet megteremtéséért. Fajó János színes, geometrikus kompozíciói mindig tökéletes választásnak bizonyulnak ezekben a terekben is. Ő az egyik legnevesebb magyar képzőművészünk, akit világszerte ismernek és elismernek, művei pedig valódi licitharcot vívnak ki nemzetközi piacon is az árverések alkalmával. Fajó kompozícióira a letisztultság, élénk színvilág, valamint nemes harmónia jellemző. Fiatalos, modern enteriőrökbe kifejezetten jól installálható bármely kompozíciója!

Időnként mindenkinek szüksége van némi elcsendesedésre és elmélyülésre a mindennapok sűrű teendői közepette. Nádler István festményeinek szellemisége segíthet a befelé figyelő kikacsolódás megteremtésében. Lágy vonalvezetésű akvarellje egy lírai kompozíció, mely a fényből származó finom sárgás, rózsaszínes, melegséget árasztó, tehát bizalomgerjesztő árnyalatokat vonultatja fel. Ezzel együtt filozofikus tartalommal is bír, ugyanis a háromszög egy gazdag jelentéstartalmú forma, melynek gesztusokból álló festői alkotásmódja emelkedettséget közvetít.   

szerző: műtárgy.com


Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
14,5 millió fontért ment el egy Rembrandt-kép

14,5 millió fontért ment el egy Rembrandt-kép

2020-07-28
Rembrandt egy ritka önarcképe 14,5 millió fontért kelt el kedden a londoni Sotheby's online árverésén, ami az aukciósház közlése szerint új árverési rekord a holland mester önarcképei esetében. A Sotheby's művészettört
Meghívó: GARTEN 2020 megnyitó

Meghívó: GARTEN 2020 megnyitó

2020-07-27

Idén több mint százharminc alkotó háromszáznál is több alkotása szerepel a kínálatban elérhető áron, a domináns festészeti anyag mellett a grafika és a fotó is fontos szerepet kapott. A több generációt, sokféle stílust és műfajt felvonultató tárlat átfogó képet nyújt a kortárs hazai képzőművészet palettájáról.

Új kortárs gyűjteményt alapozhatnak meg Bak Imre alkotásai

Új kortárs gyűjteményt alapozhatnak meg Bak Imre alkotásai

2020-07-20

A világ leghíresebb kortárs múzeumaiba kerültek be az elmúlt évtizedben Bak Imre képei. A magyar kortárs képzőművészet meghatározó, ma is aktív alkotójának életművét nemrégiben az acb Galéria mutatta be, most pedig a műveiből egy új gyűjtemény alapjait rakhatják le.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.