Részletes keresés

Klasszikus modern alkotások otthonunkban

Egy hangulatos otthon megteremtéséhez sokat tehetünk néhány jól megválasztott műtárgy elhelyezésével. Minden egyes szoba és helyiség sokat elárul a benne élők személyiségéről is. Ha szavak nélkül szeretnénk jó benyomást kelteni a hozzánk érkezőkben, vagy éppen ízlésünkről és gondolkodásmódunkról, esetleg hangulatunkról szeretnénk kommunikálni, akkor érdemes körülnéznünk a kortárs műalkotások világában - írja a mutargy.com.

A modern stílusban alkotó művészek között is már sokan nemzetközi hírnévre tettek szert, mely által megkerülhetetlen klasszikussá váltak! A választott alkotások megvásárolhatók egy közelgő kortárs aukción.

Egy lakásba megérkezve a leghangsúlyosabb, ám sokszor a legkisebb méretű helyiség az előszoba. Funkciója szempontjából mégis nagyon lényeges szerepet tölt be. A személyes találkozások felütése ez a hely, mely általában kevés, de annál hasznosabb bútorzattal rendelkezik. Ha ebbe az enteriőrbe máris egy festménnyel fogadjuk vendégeinket, azzal elegáns és sokat sejtető képet adhatunk magunkról. Lossonczy Tamás 1968-ból származó műve akár egy kiállítás kezdőképe is lehetne. Ha a kortárs modern irányzatok kronológiáját nézzük, vagy ha az életmű jellegzetességeit szeretnénk egyetlen kompozícióval prezentálni ez a kép igazán találó választás. Az élénk színekkel megjelenített nonfiguratív motívumok szabadjára engedik a fantáziát, melyek egy fantasztikus művészi világba vezetik nézőjüket.

Az otthonok és a társasági élet központja a nappali, ahol szintén inspiratív lehet egy kortárs mű elhelyezése.  Érdemes azonban ilyen terekbe festmények mellett szobrokat is bemutatni. Kiss Dániel alkotása egy rusztikus márvány plasztika, mely egyszerű formavezetésben gazdag szimbolikát mutat. A kompozíció egymásba fonódó ívei összhangban vannak az enteriőr szerepével, ahol a személyes kapcsolatok kibontakozása és az egymásra figyelés van fókuszban. A mű kivitelezése lenyűgöző hatást kelt, ugyanis a nemes márvány lekerekített, légies megjelenítést kapott.

Az étkező szintén meghatározó helyszín a családi élet vagy baráti társaságok összejövetelekor. Itt, egy játékos, jó hangulatú mű sokat tehet a jó közérzet megteremtéséért. Fajó János színes, geometrikus kompozíciói mindig tökéletes választásnak bizonyulnak ezekben a terekben is. Ő az egyik legnevesebb magyar képzőművészünk, akit világszerte ismernek és elismernek, művei pedig valódi licitharcot vívnak ki nemzetközi piacon is az árverések alkalmával. Fajó kompozícióira a letisztultság, élénk színvilág, valamint nemes harmónia jellemző. Fiatalos, modern enteriőrökbe kifejezetten jól installálható bármely kompozíciója!

Időnként mindenkinek szüksége van némi elcsendesedésre és elmélyülésre a mindennapok sűrű teendői közepette. Nádler István festményeinek szellemisége segíthet a befelé figyelő kikacsolódás megteremtésében. Lágy vonalvezetésű akvarellje egy lírai kompozíció, mely a fényből származó finom sárgás, rózsaszínes, melegséget árasztó, tehát bizalomgerjesztő árnyalatokat vonultatja fel. Ezzel együtt filozofikus tartalommal is bír, ugyanis a háromszög egy gazdag jelentéstartalmú forma, melynek gesztusokból álló festői alkotásmódja emelkedettséget közvetít.   

szerző: műtárgy.com


Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Rekordszámú művész a 2024-es Velencei Biennálén

Rekordszámú művész a 2024-es Velencei Biennálén

2024-04-26
A Velencei Biennálé a kortárs művészet legnagyobb nemzetközi bemutatója. Az itt szereplő művészek azonnal a világ legkiválóbb szakembereinek és mega-galériáinak látókörébe kerülhetnek, ami felpörgetheti a karrierjüket
Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

2024-04-25

Amikor 2019. április 19-én kigyulladt a Notre-Dame de Paris, volt egy félórás időszak, amikor úgy tűnt, hogy a székesegyház teljesen összeomolhat. A világ döbbenten figyelte, ahogy a tornya ledől, és füst gomolyog a párizsi égbolton. A tűzoltók szakértelme és bátorsága döntőnek bizonyult. Éjfélre a hatóságok kijelentették, hogy a város egyik leghíresebb nevezetessége „megmenekült”, és a parázsló épületből emberi lánc vezetett ki, amely műkincseket, ereklyéket és értékes könyveket vitt biztonságba.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.