Részletes keresés

Lopott Chagall-festményt talált az FBI

30 éve elveszettnek hitt Chagall-festményre bukkant az FBI. Marc Chagall Othello és Desdemona című festményét 1988-ban lopták el Ernest és Rose Heller New York-i lakásából.

Marc Chagall, Othello és Desdemona, 1911

A műgyűjtő házaspártól az egyik ideiglenes alkalmazottjuk 13 egyéb műtárgyat, szőnyegeket, ékszereket, szobrokat is ellopott, a kárt akkoriban 600 ezer dollárra becsülték. A tolvaj az 1890-es évek végén, 1990-es évek elején Marylandben eladta az Othello és Desdemona című festményt egy férfinak, aki ezután évekig a padlásán tárolta a művet.  Később kétszer is megpróbálta értékesíteni a festményt, egy washingtoni galériának akarta eladni először 2010-ben, majd 2017-ben, azonban nem tudta bizonyítani, hogy ő a tulajdonos.

A galériatulajdonos jelentette az esetet az FBI-nak. A festményt a Heller család vagyonkezelője aukcióra bocsájtja, a befolyó összeg a család biztosítójáé és különböző jótékonysági szervezeteké lesz.

Az ArtNet News értesülései szerint a festmény becsült ára 500 ezer és 900 ezer dollár között mozog.

 

Forrás: Daily Mail

További cikkek
Rekordszámú művész a 2024-es Velencei Biennálén

Rekordszámú művész a 2024-es Velencei Biennálén

2024-04-26

A Velencei Biennálé a kortárs művészet legnagyobb nemzetközi bemutatója. Az itt szereplő művészek azonnal a világ legkiválóbb szakembereinek és mega-galériáinak látókörébe kerülhetnek, ami felpörgetheti a karrierjüket. A Biennálé kurátora minden évben komoly befolyással bír, hiszen többek között ő választja ki a rendezvényen kiállító alkotókat, akiket a művészeti világ figyelmébe kíván ajánlani.

Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

2024-04-25

Amikor 2019. április 19-én kigyulladt a Notre-Dame de Paris, volt egy félórás időszak, amikor úgy tűnt, hogy a székesegyház teljesen összeomolhat. A világ döbbenten figyelte, ahogy a tornya ledől, és füst gomolyog a párizsi égbolton. A tűzoltók szakértelme és bátorsága döntőnek bizonyult. Éjfélre a hatóságok kijelentették, hogy a város egyik leghíresebb nevezetessége „megmenekült”, és a parázsló épületből emberi lánc vezetett ki, amely műkincseket, ereklyéket és értékes könyveket vitt biztonságba.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.