Részletes keresés

Mesterművei által inspirált parfümöket dob piacra a Louvre

Gondolt már valaha arra, hogy milyen illata lehet a Milói Vénusznak? Teszi fel a kérdést csak félig viccelve az Artnet újságírója. A világ egyik legnépszerűbb múzeuma, a Louvre nyolc elismert parfümőrt kért fel arra, hogy a gyűjteményében található nyolc mesterműhöz passzoló illatokat álmodjon meg. A fenti szinesztézia tehát a valóságban is megtapasztalhatóvá válik idén nyáron, a tervek szerint már a következő héttől.

Thomas Gainsborough, Társalgás a parkban, 1746 (forrás: Wikimedia Commons)

A múzeum legutóbbi ötlete az airbnb-vel együttműködésben megvalósuló nyereményjáték volt, amelynek győztesei egy romantikus éjszakát tölthettek el az intézményben. Most a műtárgyak hangulatát felidéző, limitált kiadású parfümökkel szeretnék becsábítani termeikbe a látogatókat. Ramdane Touhami és Victorie de Taillac, az Officine Universelle Buly francia parfümtársaság alapítói egyből igent mondtak a felkérésre, és ők választották ki azt a nyolc parfümőrt, akik teljesen szabad kezet kaptak mind az illatanyagok, mind a mesterművek kiválasztásában, és a büdzsével sem nagyon kellett törődniük.

Szamothrakéi Niké, i.e. 190 (forrás: My Modern Met)

Saját illatot a következő művek kapnak: Három szobor, a Szamothrakéi Niké, a Milói Vénusz és Lorenzo Bartolini Nimfa skorpióval című alkotása. Öt festmény, Ingres két munkája, A nagy fürdőző és A nagy Odaliszk, Thomas Gainsborough Társalgás a parkban című festménye, Jean-Honoré Fragonard A zár című képe és Georges de La Tour József az ács című műve.

Daniela Andrier, a nyolc parfümőr egyike, Ingres Fürdőzőjéről szólva azt nyilatkozta, hogy a választás egyértelmű volt, és amint szemügyre vette a kép részleteit, például a festményen szereplő nő lágy, tejfehér bőrét és a textíliát, amelyen ül, egyből a narancsvirágra, narancsvirágolajra és levendulára gondolt, egy visszafogott, harmonikus parfümre, amely a napon megszáradó ágyneműk illatát képes felidézni.

Az exkluzív illatok július 3-tól 2020 januárjáig lesznek kaphatók a Louvre boltjában.

Forrás: Artnet

Szerző: műtárgy.com

További cikkek
Nyári tárlatok Bázelben az Art idején - A kubizmus kozmosza

Nyári tárlatok Bázelben az Art idején - A kubizmus kozmosza

2019-07-18

Idén is fontos kiállításokkal jelentkeznek a helyi múzeumok az Art Basel idején, de a Kunstmuseum és a párizsi Centre Pompidou együttműködésében rendezett A kubizmus kozmosza mindent fölülmúl. A tárlat nemcsak a művek többségének művészettörténeti helye okán, hanem a bázeli műgyűjtés és mecenatúra európai vezető szerepének bizonyságaként is tanulságos.

Műtárgy: milyen kép illik egy fogadótérbe?

Műtárgy: milyen kép illik egy fogadótérbe?

2019-07-18

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: új sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba és az otthonunkba

Ha Londonban jársz - kis képes kiállítás ajánló!

Ha Londonban jársz - kis képes kiállítás ajánló!

2019-07-03

Beköszöntött a nyár és ezzel együtt az utazási főszezon is. A tengerparti desztinációk mellett érdemes egy-egy nagyvárost is meglátogatni, hiszen a kulturális pezsgés nyáron sem csillapodik. Erre tökéletes példa London, k

Építészet, festészet, fotó, divat, Ázsia és holdraszállás – 13 izgalmas kiállítást ajánlunk a nyárra

Építészet, festészet, fotó, divat, Ázsia és holdraszállás – 13 izgalmas kiállítást ajánlunk a nyárra

2019-07-02

A kánikulában nem csak a vízparton tudunk hűsölni, jó döntés lehet a múzeumok, galériák felé is venni az irányt, ahol amellett, hogy jelentősen kellemesebb a hőmérséklet, mint kint, aktívan tudunk kikapcsolódni. Bár a nyár általában egy csendesebb időszak a kiállítások szempontjából, az utóbbi években azt tapasztalhattuk, hogy kifejezetten izgalmas tárlatok kerülnek megrendezésre az év ezen szakaszában is. Ezt alátámasztandó mutatjuk a nyári kiállításajánlónkat, amelyben – reményeink szerint - mindenki találhat kedvére valót.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.