Részletes keresés

Műtárgy: egy műalkotás hatása az irodai környezetre

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: új sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba.

Egyre elterjedtebb az open office stílusú irodai környezet, az egyre népszerűbb közösségi irodákat is nagy, egybefüggő terek alkotják. Általában ezekben a terekben egységes design uralkodik, de ugyanúgy igaz rájuk a minimalista letisztultság.Az itt is szereplő irodatér berendezése is egységes és egyszerű. A sok fény, a világos fal- és bútorszínek kedveznek a jó hangulatú munkavégzésnek. Olyan érzésünk támad, hogy itt mindenki tiszta lappal indítja a napját és mindenki egyformán eredményes. Ezt erősíti a geometriai formák rendezettsége és az uniformizált munkaállomások kialakítása. A fekete és a fehér közti kontrasztok határozott döntéshozatalra sarkallnak, mely kedves az optimális időbeosztásnak is.

Nem is gondolnánk, hogy egy-egy ilyen jellegű lakberendezési utalás milyen jelentős módon befolyásolja a benne tevékenykedők gondolkodásmódját. Korábban már említettük, hogy egy műalkotásnak milyen nagy hatása lehet a munkavégzésre – ezúttal is ennek bemutatására törekedtünk. Igazán jó befektetés, motiváló tényező és nem mellesleg dekoratív megoldás egy valódi műtárgyat installálni a munkakörnyezetbe, amely garantáltan lenyűgözi a kollégákat és az ügyfeleket is. A választáshoz pedig nyugodtan kérjünk szakértő segítséget, aki által valóban egyedi és ötletes műtárgyakat találhatunk.Ehhez az open office térhez egy brazil származású fotós, Bruno Veiga képét választottuk. Jó tudni, hogy nem kell messzire mennünk világhírű külföldi alkotók műveiért, ugyanis Budapesten is találhatunk hasonlókat. Érdemes felfedezni azokat a fiatal és merész intézményeket, melyek országhatárok, sőt kontinensek között képeznek hidat a művészeten keresztül. Ráadásul külföldi művészeti vásárokon is rendszeresen szerepelnek, így bízhatunk abban, hogy a náluk választott alkotások nemzetközi szinten is elismertek. Ez a tényező a műtárgyba való befektetés relevanciáját is erősíti.

Bruno Veiga az 1980-as évek óta foglalkozik fotózással. Rio de Janeiro több híres napilapjánál és ügynökségénél is dolgozott fotóriporterként. Rendszeresen állít ki egyéni és csoportos tárlatokon is, emellett több művészeti könyve is megjelent. Művei brazil és francia közgyűjteményekben is szerepelnek.A kiválasztott fotó a Deserto Vermelho azaz a Vörös sivatag című sorozatának egy darabja. A fotós egy környezeti katasztrófa helyszínének elemeit örökítette meg miután nagy mennyiségű mérgező anyag árasztotta el egy erdős rész élővilágát. Művein keresztül szeretné felhívni a figyelmet az emberi döntések természetre mért visszafordíthatatlan hatására. A képeken megjelenő sávozás mutatja a pusztítás és a növények továbbélési lehetőségeinek mezsgyéjét.

A mű kifejezetten jó választás lehet azon cégek számára, melyek társadalmi felelősségvállalás programjában fontos szerepet játszik a környezetvédelem. A kortárs művészet egyik nagyszerűsége az, hogy aktuális jelenségekre vizuális választ ad, melyek hatására mindannyian képesek lehetünk a változtatásra!

Kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

szerző: műtárgy.com, forrás: Lakáskultúra

További cikkek
Előszőr szerepel aukción mixed reality-munka

Előszőr szerepel aukción mixed reality-munka

2020-01-17

Hol van már a mesterséges intelligencia által alkotott portré, amely aukciós történelmet írt 2018 októberében? Idén újabb nagy dobásra készül a Christie’s, újra októberben. Úgy néz ki ugyanis, hogy a technológiai újdonságok iránt különösen fogékony aukciósház lesz az első, aki egy úgynevezett mixed reality (vegyes valóság) - műtárgyat árverez el.

Az ifjú Rembrandt volt a modellje a Sotheby's egyik sztártételének

Az ifjú Rembrandt volt a modellje a Sotheby's egyik sztártételének

2020-01-09

A Sotheby's január 29-i Old Masters és 19. századi festészet árverésének egyik érdekes darabja a holland barokk festő, Jan Lievens festménye, a Woman Embraced by a Man. A festmény nem annyira esztétikai kvalitásával, mint inkább a férfi modell kilétével kelthet feltűnést, ugyanis a festményen szereplő hölgyet átkaroló férfi alakjához Lievens egyik "kollégája", az ifjú, 20 éves körüli Rembrandt van Rijn állt modellt.

Idézzük meg a tél hangulatát műtárggyal!

Idézzük meg a tél hangulatát műtárggyal!

2020-01-08

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.