Detailed search

Hogyan válasszunk műalkotást otthonunkba?

Sokan dekoratív céllal vásárolnak műalkotást. Ennek több oka is lehet, például szeretnék saját környezetüket szebbé és egyedivé tenni, vagy egyszerűen szeretnének gyönyörködni abban a műalkotásban, amely megérintette őket. Megtalálni egy műalkotás ideális helyét az enteriőrben nem könnyű, hiszen figyelembe kell vennünk a már uralkodó stílust és a tér sajátos adottságait. Tara Bernard szerint üres falakat még a leggyönyörűbb bútorokkal sem ellensúlyozhatjuk, azok minden esetben a befejezetlenség érzését keltik. De hogyan fogjunk neki a változtatásnak? És milyen elveket követ egy sikeres lakberendező, amikor kifejezetten műtárgyat kell elhelyeznie? Ebben a bejegyzésben ezekre a kérdésekre kerestük a választ, egy csokorba szedtük azokat a vezérelveket, amelyek mentén Önnek is érdemes elindulnia. A siker garantált, csak válassza ki az adott alkotást és tegyen egy alapos szemlét otthonában!

1. Bízzon saját ízlésében!


Akkor vagyunk boldogok, ha olyan dolgok vesznek körül bennünket, amelyekben visszaköszön önmagunk. Így van ez otthonunkkal is: ahelyett, hogy a legújabb trendek után szaladnánk, higgyünk megérzéseinkben, mert csak azon nem fog az idő vasfoga, amibe első pillantásra beleszerettünk.

Hogyan válasszunk műalkotást otthonunkba?


Photo: Michael Moran


2. Kombináljon!


A műtárgynak nem kell feltétlen "illenie“ az enteriőr stílusába, lehet eklektikus. A hagyományos elrendezésbe is tökéletesen behelyezhető egy modern festmény, ahogyan a modern enteriőr is befogadja az antik darabokat. A recept a harmónia megteremtésében rejlik!

Hogyan válasszunk műalkotást otthonunkba?


Photo: Björn Wallander



3. Fontolja meg!


A galériák fehér fala nem megfelelő referencia otthonunk tekintetében, hiszen steril környezetnek tekinthető egy berendezett enteriőrhöz képest. Ha otthonának falát galériaként szeretné használni, gondosan válogassa össze a kifüggeszteni kívánt tárgyakat, legyen szó több képről egy falon vagy egy nagyméretű alkotásról. Amikor pedig először lát egy festményt galériában, amit örömmel hazavinne, gondolja át, otthonának falán ugyanolyan hatást érne el vele, mint a fehér környezetben?

Hogyan válasszunk műalkotást otthonunkba?


Photo: Architectural Digest


4. Kutakodjon!


Megtetszett egy alkotás? Nézzen utána a művész többi alkotásának is! Nagy eséllyel talál még olyat, ami megragadja figyelmét, nem utolsó sorban pedig megkönnyíti a saját dolgát otthonának berendezése során. És arról sem feledkezzünk meg, hogy mekkora élmény felfedezni egy-egy művész alkotói tevékenységét!

Hogyan válasszunk műalkotást otthonunkba?


Photo: Architectural Digest

Szerző: sengaga, műtárgy.com
...
Source: Portfolio.hu
More news
Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

2024-04-25

Amikor 2019. április 19-én kigyulladt a Notre-Dame de Paris, volt egy félórás időszak, amikor úgy tűnt, hogy a székesegyház teljesen összeomolhat. A világ döbbenten figyelte, ahogy a tornya ledől, és füst gomolyog a párizsi égbolton. A tűzoltók szakértelme és bátorsága döntőnek bizonyult. Éjfélre a hatóságok kijelentették, hogy a város egyik leghíresebb nevezetessége „megmenekült”, és a parázsló épületből emberi lánc vezetett ki, amely műkincseket, ereklyéket és értékes könyveket vitt biztonságba.

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.