Detailed search

55 millió dolláros Monet a Sotheby’s aukcióján

Pénteken reggel jelentette be a Sotheby’s a május 14-i Impresszionista és Modern esti árverésének sztártételét, ami nem más, mint egy Monet-festmény, méghozzá a népszerű, szénaboglyákat ábrázoló sorozatból. Az aukciósház becslése szerint a kép 55 millió dollár körül fog elkelni. Amennyiben igazuk lesz, nem dől meg Monet „szénaboglyás rekordja”, mivel 2016-ban a Christie’s-nél licitharcot követően jutalékkal együtt 81,4 millió dollárért ment el a sorozat egy másik darabja.

Claude Monet: Meules, 1890 (kép forrása: Artsy)

Hogy mi az oka a képek népszerűségének? Azon túl, hogy Monet közkedvelt alkotónak számít, az is sokat nyom a latban, hogy a szénaboglyákat ábrázoló képek legtöbbje olyan közintézmények tulajdonában van, mint a Metropolitan Museum of Art (New York), az Art Institute of Chicago vagy a párizsi Musée d’Orsay, illetve kevés maradt magánkézben. Monet 1890-ben és 1891-ben 18 hónap alatt 25 ilyen vásznat festett. A mostani festmény először lesz látható a nyilvánosság számára, mivel keletkezésétől magángyűjteményekben volt. Az aukción szerepelnek majd még munkák többek között Renoir-tól, Manet-tól, Sisley-től és Pissarro-tól.

 

Forrás: Artsy

Szerző: műtárgy.com

More news
Műtárgy: milyen kép illik egy városi otthonba?

Műtárgy: milyen kép illik egy városi otthonba?

2019-06-13

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: új sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba és az otthonunkba.

 Rajzoló humanoid robot munkáiból nyílt kiállítás Oxfordban

Rajzoló humanoid robot munkáiból nyílt kiállítás Oxfordban

2019-06-13

 A világ első ultrarealisztikus, humanoid, rajzoló robotjának munkáiból nyílt kiállítás az Oxfordi Egyetemhez tartozó The Barn Galleryben. Az Unsecured Futures c. tárlat június 12-től július 6-ig látogatható, a kiállított művek már gazdára is találtak (összesen több mint 1 millió fontért keltek el).

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.