Detailed search

Izgalmas őszi művészeti programok a műtárgy.com szervezésében

A műtárgy.com idén ősszel színes programkínálattal várja a művészet és a műtárgyak iránt érdeklődőket. Az alábbiakban összegyűjtöttük ezeket.

Munkácsy, Csontváry, Szinyei...- Művészettörténeti előadássorozat

Előadás sorozatunkban e három nagy magyar festő életművét taglaljuk. Mindhárom festő majdhogy nem egy időben alkotva, de mégis egyéni utat jár be. Míg Munkácsy Mihály Párizsban a világhírnevet szerezte meg festészetének, addig Szinyei Merse Pál itthon a meg nem értés végett inkább visszavonul. Mindketten ugyan akkor munkásságukkal nagymértékben hozzájárultak a magyar festészet megújulásához, iskolát teremtő példájuk máig kihat a magyar festészet alakulására. Külön fejezet illeti Csontváry Kosztka Tivadar életművét, mely egyszeri, páratlan és egyben megismételhetetlen.

Helyszín: Kubik Coworking

Időpontok:

szeptember 5. 18:00 Munkácsy Mihály a festőfejedelem
szeptember 12. 18:00 betelt! Csontváry Kosztka Tivadar festészete
szeptember 19. 18:00 Szinyei Merse Pál művészete

További információk és jegyvásárlás: www.mutargyakejszakaja.hu

 

Műtárgybefektetési előadássorozat

A műtárgy.com tavaly szeptemberi három elődadásból álló nagy sikerű műtárgybefektetési előadássorozatának ismétlése, amely során az érdeklődők a hazai és nemzetközi műtárgypiac működésének alapjait ismerhetik meg.

Helyszín: Kubik Coworking

Időpontok:

szeptember 10. 18:00 Melyiket válasszam? – A műkereskedelem csatornái
szeptember 17. 18:00 A mai kortárs műtárgypiac és a műtárgy árát alakító tényezők
szeptember 24. 18:00 Világpiac – magyar piac - A műtárgy-kereskedelem legsikeresebb külföldi, illetve hazai szereplői

További információk és jegyvásárlás: www.mutargybefektetes.hu

 

 

Három temető, négy tematikus művészeti séta

A műtárgy.com által elsőként meghirdetett „Rejtett szimbólumok, történetek: Egy rendhagyó séta a Fiumei úti temetőben” című programunkat a nagy érdeklődésre való tekintettel kibővítve tovább folytatjuk, immár hagyományt teremtve.  Három temető, négy különálló programmal. Elsőként a Fiumei úti sírkertben egy művészettörténész – kutató segítségével sétánk során a sírhelyek előtt állva betekintést nyerhetünk a „kulisszatitkokba”, avagy hogyan befolyásol egy életmű egy síremlék felállítását, hogyan adja tovább üzenetét az elkészült mű az utókornak? A Farkasréti temetőben folytatjuk   tematikus sétánkat, ahol egy személyes hangvételű emlékezés – anekdoták, nem ismert tragédiák, nevetésre késztető legendák - által idézünk meg művészeket, korának híres, meghatározó alakjait. A Salgótarján úti zsidó temetőben, annak lenyűgöző építészeti összhatásával, eklektikusságával zárjuk végezetül a sort.

Szeretettel invitálunk meg mindenkit sétáinkra, mindazokat, akik szeretnék gyakorolni az emlékezés művészetét, ahol helye van a tiszteletadásnak, és az általános műveltségünk gyarapításának.

Időpontok:

szeptember 23. 16:00 Fiumei úti temető
szeptember 30. 16:00 Fiumei úti temető
október 7. 15:00 Farkasréti temető
október 14. 13:00 Salgótarján utcai zsidó temető

További információk és jegyvásárlás: www.mutargyakejszakaja.hu

 

Őszi műterem-látogatások

2018 őszén 3 műterembe látogatunk, ahol a résztvevők megismerhetik a művészeket és munkáikat, valamint egy szakmai beszélgetés keretében betekintést kaphatnak a művészi alkotófolyamatokba.

Matzon Ákos építész-műszaki tanárként végzett, a 80-as évek közepétől foglalkozik intenzíven a festészettel. Alkotásai a konstruktivista művészet hagyományaira épülő nonfiguratív festészetet képviselik. Szabad geometriaként definiálható munkái jellegzetesen épített, architekturális karakterűek. A Munkácsy-díjas Szűcs Attila az 1990-es évek elején induló festőgeneráció kiemelkedő képviselője, akit egy 2015-ös szakmai szavazáson a 10 legfontosabb hazai kortárs képzőművész közé választottak. Képei sok szállal kapcsolódnak a festészet klasszikus hagyományaihoz, Maurer Dóra Kossuth- és Munkácsy-díjas művész, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia elnöke, professzor emerita a kortárs magyar képzőművészet kiemelkedő jelentőségű, széleskörű nemzetközi elismertségnek örvendő alkotója.

Időpontok:
szeptember 21. 17:00 Matzon Ákos műterem-látogatás
október 19. 17:00 Szücs Attila műterem-látogatás
november 23. 15:30 Maurer Dóra műterem-látogatás

További információk és bérletvásárlás: www.mutargyakejszakaja.hu


Matzon Ákos műterme

More news
Rekordszámú művész a 2024-es Velencei Biennálén

Rekordszámú művész a 2024-es Velencei Biennálén

2024-04-26

A Velencei Biennálé a kortárs művészet legnagyobb nemzetközi bemutatója. Az itt szereplő művészek azonnal a világ legkiválóbb szakembereinek és mega-galériáinak látókörébe kerülhetnek, ami felpörgetheti a karrierjüket. A Biennálé kurátora minden évben komoly befolyással bír, hiszen többek között ő választja ki a rendezvényen kiállító alkotókat, akiket a művészeti világ figyelmébe kíván ajánlani.

Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

2024-04-25

Amikor 2019. április 19-én kigyulladt a Notre-Dame de Paris, volt egy félórás időszak, amikor úgy tűnt, hogy a székesegyház teljesen összeomolhat. A világ döbbenten figyelte, ahogy a tornya ledől, és füst gomolyog a párizsi égbolton. A tűzoltók szakértelme és bátorsága döntőnek bizonyult. Éjfélre a hatóságok kijelentették, hogy a város egyik leghíresebb nevezetessége „megmenekült”, és a parázsló épületből emberi lánc vezetett ki, amely műkincseket, ereklyéket és értékes könyveket vitt biztonságba.

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.