Detailed search

Japán lehet a következő ázsiai műtárgypiaci központ új tokiói művészeti vásárával

A jövő nyárra tervezett Tokyo Gendai a legújabb kortárs művészeti vásár a veterán vásárszervező, Magnus Renfrew portfóliójában.

Magnus Renfrew, a hongkongi, szingapúri és tajpeji művészeti vásárok igazgatója új kortárs művészeti vásárt nyit Tokióban az ázsiai kereslet fellendülése és a Hongkongban szigorodó korlátozások miatt. A 2023-ban induló Tokyo Gendai egy új művészeti vásár és a nemzetközi művészeti világ találkozóhelye lesz. A világ egyik legdinamikusabb és legaktívabb művészeti és dizájn szcénájában megrendezett vásár a kereskedelmi, művészeti és szellemi csere izgalmas platformjává, valamint a kultúrák közötti felfedezések csomópontjává igyekszik válni.

Magnus Renfrew
Magnus Renfrew. Forrás: Tokyo Gendai

A 2023. július 7-9. között a Pacifico Yokohama kongresszusi központban megrendezésre kerülő vásár, amelyet Art Assembly, az ázsiai-csendes-óceáni térségre összpontosító nemzetközi művészeti vásárok csoportja szervez, 80-100 galériát vonultat fel. A vásárt kiállítás- és múzeumi megnyitók, műteremlátogatások és kulturális élmények széleskörű VIP-programja kíséri, amely lehetővé teszi a látogatók számára, hogy felfedezzék Tokió legjavát.

A résztvevő kiállítókat egy bizottság fogja felülvizsgálni, amelynek tagja a Pace elnöke, Marc Glimcher, a Blum and Poe társalapítója, Tim Blum, a Sadie Coles HQ igazgatója, John O'Doherty, és a Tapei Each Modern galéria alapítója, Yaji Huang.

Eri Takane
Eri Takane. Forrás: Tokyo Gendai

Eri Takane, a kiállítás igazgatója korábban a Google Arts and Culture japán cégnél munkálkodott, és a tokiói Sazon Art Gallery igazgatója volt. Ezen kívül Manhattanben töltött 13 éve alatt a Japán Alapítvány adománygyűjtőjeként is dolgozott.

„A japán galériákkal közösen arra jutottunk, hogy eljött az ideje egy nemzetközi művészeti vásárnak” - mondta Renfrew az Artnet Newsnak. „Tekintettel Japán gazdasági erejére és kulturális szerepére, egyszerűen összeáll a kép egy nemzetközi szintű vásár létrehozására.”

Az országnak, mint mondta, „gyűjtők szempontjából szilárd bázisa van, és az új generáció is egyre aktívabbá válik a nemzetközi művészeti piacon”.

Az első vásárra a szervezők reményei szerint a galériák 20 százaléka Japánból, a fennmaradó 80 százalék pedig Ázsiából és a világ többi részéről érkezik majd.

„Szilárd meggyőződéssel állíthatom, hogy a japán művészet minden formájában továbbra is az egyik legnagyobb hatást gyakorolja a világban” - tette hozzá Blum. „Úgy érezzük, itt az ideje, hogy egy globális kortárs művészeti vásárt rendezzünk a legmagasabb színvonalon.”

Forrás: Artnet, Tokyo Gendai

Címlapkép forrása: Artnet


Source: Portfolio.hu
More news
Műtárgy-kalauz stopposoknak IV. - Gonzales Gábor Szeretnék élni kék hullám alatt című műtárgya

Műtárgy-kalauz stopposoknak IV. - Gonzales Gábor Szeretnék élni kék hullám alatt című műtárgya

2022-06-15

Régóta keresel a lakásod enteriőrjéhez illő műtárgyat? Vagy csak szeretsz gyönyörködni a művészetben? Az OCTOGON és az Art Advisory Budapest közös sorozatában – az aktuális online tematikához kapcsolódóan – mindig egy-egy újabb hazai művészre és alkotására hívjuk fel olvasóink figyelmét. A júniusi Balaton fókuszunknak megfelelően ezúttal Gonzales Gábor Szeretnék élni kék hullám alatt című műtárgyát mutatjuk be.

Célegyenesben a tavaszi árverési évad, II. rész

Célegyenesben a tavaszi árverési évad, II. rész

2022-05-20
A szezon utolsó napjain is minden műfajban és minden árkategóriában számos izgalmas tétel várja a gyűjtőket és a befektetőket – olvashatjuk a műtárgy.com összefoglalójának második részében.Május 24-28. között igaz

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.