Detailed search

Műtárgy: antik és kortárs kalandja

Az antik tárgyakat nemesnek, a kortársakat viszont lendületesnek látjuk? Mindkettő vonz minket, de bizonytalanok vagyunk, hogyan illeszthetjük össze őket? Íme egy szép példa arra, hogy lássuk, milyen harmonikusan tudnak együtt élni régi korok és napjaink műtárgyai!

Az otthonok féltve őrzött kincsei azok az „ereklyék,” amelyek előző generációkból öröklődtek ránk, vagy amelyek nívós kivitelezésükkel fennköltséget kölcsönöznek enteriőrjeinknek. Ilyen lehet a nagymama fésülködőasztala, egy régi kredenc, vagy éppen egy zongora, mely kortalan szépséget kölcsönöz a mindennapokba.

Mindeközben napjainkban előnyben részesítjük a modern, letisztult vonalvezetésű bútorokat, melyek kiválasztásakor a kényelem is a fontos tényezők közé tartozik. Ez a két szempont nem zárja ki egymást, ha betartunk néhány alapvető szabályt. A különböző korszakokból származó bútorok különlegességükkel erősíthetik is egymást. De mire is figyeljünk?

Ne zsúfoljuk tele a teret!

Mivel az antik bútorok és berendezési tárgyak stílusa azonnal megragadja figyelmünket, ezért törekedjünk arra, hogy legyen elegendő hely, ahol bájuk kibontakozhat. Ha túl sok dekoráció és használati tárgy kerül köréjük, akkor azok elnyomják eredetiségükben rejlő természetességüket.

A színek összhangja

A meglévő klasszikus bútorok mellé igyekezzünk olyan modern darabokat választani, amelyek hasonló árnyalatokkal rendelkeznek és illeszkednek egymáshoz. Ez az egyszerű szempont segít leginkább kiegyensúlyozottságot teremteni a térben.

A kevesebb több

Ebben az esetben is érvényes a régi igazság, hogy a kevesebb kiegészítő többet ad a látványhoz. Ne akarjunk egy ilyen szobát dekorációkkal telerakni, mert a részletek elviszik a hangsúlyt a lényegestől.

A bemutatott enteriőrben az antik vonalat a mesterien megmunkált zongora, a kortárs irányt pedig a kandalló fölé helyezett kép adja. Mivel a mindkét kiemelt tárgy színe harmóniában van egymással ebben az ízlésesen, csupán néhány bútorral berendezett enteriőrben, ezért egy kiegyensúlyozott, különleges berendezés valósult meg.

A képzőművészeti alkotás valójában egy kollázsolt technikával készült fotográfia, amelyet a venezuelai származású grafikus, Amalia Pereira készített. Jellegzetes képi világában a szépség dominál, melyekben az emberi test köré szőtt növényminták tesznek misztikussá.

Kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

More news
Rekordszámú művész a 2024-es Velencei Biennálén

Rekordszámú művész a 2024-es Velencei Biennálén

2024-04-26

A Velencei Biennálé a kortárs művészet legnagyobb nemzetközi bemutatója. Az itt szereplő művészek azonnal a világ legkiválóbb szakembereinek és mega-galériáinak látókörébe kerülhetnek, ami felpörgetheti a karrierjüket. A Biennálé kurátora minden évben komoly befolyással bír, hiszen többek között ő választja ki a rendezvényen kiállító alkotókat, akiket a művészeti világ figyelmébe kíván ajánlani.

Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

2024-04-25

Amikor 2019. április 19-én kigyulladt a Notre-Dame de Paris, volt egy félórás időszak, amikor úgy tűnt, hogy a székesegyház teljesen összeomolhat. A világ döbbenten figyelte, ahogy a tornya ledől, és füst gomolyog a párizsi égbolton. A tűzoltók szakértelme és bátorsága döntőnek bizonyult. Éjfélre a hatóságok kijelentették, hogy a város egyik leghíresebb nevezetessége „megmenekült”, és a parázsló épületből emberi lánc vezetett ki, amely műkincseket, ereklyéket és értékes könyveket vitt biztonságba.

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.