Detailed search

Műtárgyat ajándékba: hogyan válasszunk? Íme egy példa rá!

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba – ezúttal már az ünnepekre hangolódva.

Közeleg a karácsony, amikor mindenki lázas ajándékválogatásba kezd, de nem kell, hogy mindez elhamarkodott döntésekből álljon és stresszes állapotot eredményezzen. Ma már nem kell vagyonokat költeni arra, hogy értékálló és minőségi műalkotásokhoz jussunk, ami pedig biztosan az egyik legegyedibb és legötletesebb meglepetés lehet szeretteink számára.

A kiválasztott enteriőr egyszerűséget és hanyag eleganciát közvetít a falak szürke, betonos, ám struktúráját megmutató stílusával. Ehhez a természetességhez egy olyan műalkotást választottunk, amely szintén követi a természetelvűséget, és egy rendhagyó tájképet mutat be. Aktuálisan pedig a szoba jelenlegi berendezésének fénypontjához, a felékesített karácsonyfához is köthető a kompozíción látható növényi részletek miatt.

A berendezés és az egész enteriőr sötét tónusa miatt az ehhez illeszkedő, szintén mélyebb árnyalatokat követő, de élénk, mozgalmas kompozíciót választottunk: Dafna Talmor Contructed Ladscapes sorozatának egyik műve pontosan illeszkedik ehhez az elképzelésünkhöz.

A műtárgy alapvetően fotográfia, melyet kollázs technika tesz még izgalmasabbá. Pontosabban színes negatívokból összeállított, új nézőpontokba helyezett tájképi elemeket láthatunk, melyek Izraelben, Venezuelában vagy az Egyesült Királyságban készültek. A konstruált tájképek az egyedi látásmód és szerkesztés által elveszítik szubjektív hatásukat és olyan látványt nyújtanak, amelyek bárki számára ismerős és élvezhető lehet.

A fotográfusnő Londonban él és aktív tagja a kortárs fotóművészetnek. Művei megtalálhatóak olyan neves közgyűjteményekben is, mint a Victoria and Albert Museum. Nemzetközi sikerű munkái pedig Budapesten is beszerezhetőek.

A Constructed Landscape nagyszerűséget, kreativitást és lendületet kölcsönöz ebbe a leegyszerűsített, természeteses közegbe. A fotó pedig, mint ajándék, az ünnepek után is az enteriőr kiemelt pontja lesz, ráadásul kedves emlékek is kötődnek majd hozzá. Ha pedig saját magunk vagy családunk számára kedveskedünk egy ilyen alkotással, akkor biztosak lehetünk benne, hogy egy egyedi kortárs művel gazdagítottunk otthonunkat, amely egész évben inspirálhat minket!

Kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

More news
Rekordszámú művész a 2024-es Velencei Biennálén

Rekordszámú művész a 2024-es Velencei Biennálén

2024-04-26

A Velencei Biennálé a kortárs művészet legnagyobb nemzetközi bemutatója. Az itt szereplő művészek azonnal a világ legkiválóbb szakembereinek és mega-galériáinak látókörébe kerülhetnek, ami felpörgetheti a karrierjüket. A Biennálé kurátora minden évben komoly befolyással bír, hiszen többek között ő választja ki a rendezvényen kiállító alkotókat, akiket a művészeti világ figyelmébe kíván ajánlani.

Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

2024-04-25

Amikor 2019. április 19-én kigyulladt a Notre-Dame de Paris, volt egy félórás időszak, amikor úgy tűnt, hogy a székesegyház teljesen összeomolhat. A világ döbbenten figyelte, ahogy a tornya ledől, és füst gomolyog a párizsi égbolton. A tűzoltók szakértelme és bátorsága döntőnek bizonyult. Éjfélre a hatóságok kijelentették, hogy a város egyik leghíresebb nevezetessége „megmenekült”, és a parázsló épületből emberi lánc vezetett ki, amely műkincseket, ereklyéket és értékes könyveket vitt biztonságba.

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.