Detailed search

Öt izgalmas nyári kiállítás Európa nagyvárosaiból

Bár az aukciós-szezon már véget ért, de szerencsére a múzeumokban nyáron sem áll meg az élet, sőt ilyenkor mindenki igyekszik olyan kiállításokat nyitni, amik versenyképesek a többi nyári programmal. A műtárgy.com mostani kiállítás ajánlójában ezért öt nagyszerű kiállítást mutat be különböző európai nagyvárosokból. Ezeket mindenképpen érdemes megnéznie annak, aki Londonban, Berlinben vagy Bécsben jár, de lehet, hogy van, akinek ezek akár egy önálló utazást is megérhetnek.

Nyaralás közben kiállítást nézni nem csak a programok változatossága miatt lehet jó ötlet, hanem azért is, mert így egy kicsit ki tudunk szakadni a kánikulából. Ez még a szabadtéri Velencei Biennálén is szempont lehet, ahol az építészeti kísérletek a város egyetlen parkjában kaptak helyet.

Az alábbiakban öt olyan izgalmas kiállítást ajánlunk Európa nagyvárosaiból, melyek egész nyáron nyitva tartanak.

A nyári kiállítások alfája és ómegája a londoni Royal Academy of Arts nyári kiállítása, amit az intézmény 1768-as alapítása óta minden évben megrendez. Így idén tartják a 250 nyári kiállításukat, aminek alkalmából egy olyan, 1200 művet felvonultató tárlatot állítottak össze, ami a komoly társasági eseménynek számító nyári kiállításaik történetét tekinti át.

1. The Great Spectacle 250 Years of the Summer Exhibition, Royal Academy of Arts, London, Június 12-Augusztus 19.

Öt izgalmas nyári kiállítás Európa nagyvárosaiból




Annak, aki Londonban jár, nem érdemes kihagynia ezt a kiállítást sem, ami bármilyen meglepő is, de az első Picasso-tárlat a Tate Modernben. Ez a kiállítás Picassónak egy különösen intenzív évét, az 1932-eset mutatja be. Ekkor Picasso már túl volt az ötvenedik életévén, és a fiatalkori nélkülözést felváltotta a jólét és a siker, azonban ezt az évet nem csak az első retrospektív kiállítása fémjelezte, hanem számos magánéleti nehézség és az egyre pesszimistábbá váló politikai klíma is.

2. The EY Exhibition: Picasso 1932 - Love, Fame, Tragedy, Tate Modern, London, Szeptember 9-ig.

Öt izgalmas nyári kiállítás Európa nagyvárosaiból




A berlini Alte Nationalgalerie izgalmas nyári kiállítása a vándorlás művészeti motívumát állítja a középpontba. A tárlat sztártétele Caspar David Friedrich Vándor a ködtenger felett című képe, ami most, ritkaságszámba menően itt, és nem a Hamburger Kunsthalléban tekinthető meg. Ez a kép további 120 művel karöltve azt mutatja be, hogy a modernitás és az urbanizáció hatásaként hogyan vált a természetben vándorlást és kirándulás népszerű művészeti témává a 19. századtól kezdve.

3. Wanderlust From Caspar David Friedrich to Auguste Renoir, Alte Nationalgalerie, Berlin, Május 10-től Szeptember 16-ig

Öt izgalmas nyári kiállítás Európa nagyvárosaiból




A Velencei Építészeti Biennálé nagyszerű nyári program lehet annak, akik az észak olasz városokban, vagy épp Jesolo tengerpartján töltik a nyarukat. Az idei fődíjas a svájci pavilon volt, ami a hagyományos svájci lakásépítészetet helyezte a középpontba, de nagy sikert aratott a magyar projekt is, amiben a Studio Nomad építészei a nyárra lezárt Szabadság híd ötletének sikerét vitték tovább Velencébe.

4. Velencei Építészeti Biennálé, Velence, Május 26-tól November 25-ig

Öt izgalmas nyári kiállítás Európa nagyvárosaiból




Az iparművészet és a Magyarországhoz közelebbi kiállítások kedvelőit is érdekelheti a bécsi Iparművészeti Múzeum aktuális kiállítása, mely több mint 1000 tárgyon keresztül mutatja be a bécsi porcelánmanufaktúra történetét, mely 1718-as alapításával a második legrégebbi volt Európában.

5. 300 Years Of The Vienna Porcelain Manufactory, Museum Angewandte Kunst, Bécs, Május 16-tól Szeptember 23-ig.

Öt izgalmas nyári kiállítás Európa nagyvárosaiból




Szerző: műtárgy.com
Source: Portfolio.hu
More news
Rekordszámú művész a 2024-es Velencei Biennálén

Rekordszámú művész a 2024-es Velencei Biennálén

2024-04-26

A Velencei Biennálé a kortárs művészet legnagyobb nemzetközi bemutatója. Az itt szereplő művészek azonnal a világ legkiválóbb szakembereinek és mega-galériáinak látókörébe kerülhetnek, ami felpörgetheti a karrierjüket. A Biennálé kurátora minden évben komoly befolyással bír, hiszen többek között ő választja ki a rendezvényen kiállító alkotókat, akiket a művészeti világ figyelmébe kíván ajánlani.

Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

2024-04-25

Amikor 2019. április 19-én kigyulladt a Notre-Dame de Paris, volt egy félórás időszak, amikor úgy tűnt, hogy a székesegyház teljesen összeomolhat. A világ döbbenten figyelte, ahogy a tornya ledől, és füst gomolyog a párizsi égbolton. A tűzoltók szakértelme és bátorsága döntőnek bizonyult. Éjfélre a hatóságok kijelentették, hogy a város egyik leghíresebb nevezetessége „megmenekült”, és a parázsló épületből emberi lánc vezetett ki, amely műkincseket, ereklyéket és értékes könyveket vitt biztonságba.

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.