Részletes keresés

Az évszázad egyik legnagyobb gyémántját árverezik el szerdán

Az Oroszországban valaha csiszolt legnagyobb gyémántot árverezik el május 12-én Genfben.

A 100,94 karátos színtelen, belül hibátlan Alrosa Spectacle gyémánt leütési árát 12 és 18 millió (3,9-5,88 milliárd forint) közé becsüli a Christie's aukciósház. A nyersen 207,29 karátot nyomó drágakövet - az ebben az évszázadban felfedezett egyik legnagyobbat - 2016-ban a szibériai Jakutföldön találta a legnagyobb orosz drágakő-bányatársaság, az Alrosza.

A Szergej Gyagilevnek elnevezett nyersgyémántot egy év és nyolc hónap alatt csiszolták jelenlegi négyzetes formájára a cég moszkvai üzemében - közölte az aukciósház.

A Spectacle egy IIA-típusú, D-színárnyalatú, belül hibátlan gyémánt, vagyis rendkívül ritka - a természetes gyémántoknak mindössze 1-2 százaléka ilyen - és a színskála szerint a legtisztább gyémánt - közölte korábban a bányatársaság.

Az Alrosza kollekciójából egy ennél is ritkább, 14,83 karátos pink gyémántot 26,6 millió dollárért (7,84 milliárd forint) adott el a Sotheby's aukciósház, így ez a drágakő lett a legdrágább a saját színfokozatában. A Firebird nevű, 20,69 karátos, fancy vivid yellow színfokozatú gyémántot a Graff luxusékszeripari vállalatnak adták el 2019 végén, de annak vételára nem ismert.

Címlapkép: Getty Images


Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Gallery Weekend Budapest 2021 – ’A kortárs művészet engem fejez ki’

Gallery Weekend Budapest 2021 – ’A kortárs művészet engem fejez ki’

2021-06-09

2021. június 18-20. között a Kortárs Galériák Egyesülete immár hetedik alkalommal rendezi meg a Gallery Weekend Budapestet (GWB). Ez a budapesti nyár egyik legizgalmasabb - kihagyhatatlan - művészeti eseménye, amely jól ismert magángalériák tárlatvezetésein és exkluzív túráin keresztül lehetőséget ad a minket körülvevő tér újrafelfedezésére, kitágítására.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.