Részletes keresés

Cindy Sherman a Marc Jacobs új reklámjának főszerepében

Négy évtized a szakmában és Marc Jacobs most is új és látványos kampányt tud felmutatni. A 2024-es tavaszi/nyári kollekcióhoz a divatmárka több régi munkatársát is felkérte, hogy pózoljon a reklámban. A projektben olyan zenészek szerepelnek, mint FKA twigs és Lil Uzi Vert (akit legutóbb a Marc Jacobs 40. évfordulója alkalmából egy tortát egyensúlyozva láthattunk egy liftben), Lila Moss modell és Dakota Fanning színész.

 

Cindy Sherman a Marc Jacobs 2024. tavaszi/nyári kollekciójának reklámjában
Forrás: Artnet /  Juergen Teller, Marc Jacobs

De, ami még fontosabb, Cindy Sherman amerikai fotóművész is felbukkan egy pár felvételen, amint a divatmárka Crystal Canvas Crossbody táskáival pózol. A 70 éves művész az elmúlt pár évben, művészeti praxisában kialakított két karakterének a külsejét is felvette. Az egyik szerepben zaklatottnak tűnik hosszú, nedves, göndör parókában pózol, lecsúszó fehér kardigánnal; a másikban pedig rendezett szőke hajjal, kesztyűs kézzel és égig érő csizmában egy kiegyensúlyozottabb formát mutat.

Cindy Sherman a Marc Jacobs 2024. tavaszi/nyári kollekciójának reklámjában
Forrás: Artnet /  Juergen Teller, Marc Jacobs

Sherman és a többi résztvevő a Marc Jacobs International New York-i irodája előtt fotózkodott. A kampányt Jacobs állandó fotósa, Juergen Teller vette lencsevégre, aki egy másik felvételen lila parókában bukkan fel, ami illeszkedik a kezében tartott rózsaszín Marc Jacobs Tote Baghez

Sherman-nak nem ez az első divatrekláma. A művész, aki leginkább az identitás és a nőiesség fogalmait megdöntő önarcképeiről ismert, először 2006-ban állt össze Jacobsszal és Tellerrel egy képsorozathoz, amelyet később könyvbe is foglaltak. Olyan luxusmárkákkal dolgozott már együtt, mint a Louis Vuitton, a Balenciaga és a Comme des Garçons. Továbbá munkái megjelentek az Undercover és a Supreme kollekcióiban is.

 A 632. számú, cím nélküli fotó Cindy Sherman legújabb sorozatából
Forrás: Artnet / Cindy Sherman, Hauser & Wirth

A kampány éppen akkor jelenhetett meg, amikor Sherman a Hauser&Wirth New York-i galériájában bemutatja friss sorozatát, amely mintegy 30 képet tartalmaz a művész legújabb, protézissel és digitális manipulációval végzett kísérleteiről. Cindy Sherman legújabb sorozatának néhány darabja a New York-i Hauser&Wirth Galériában
Forrás: Hauser&Wirth

A németországi Hamburgban, a Deichtorhallen Múzeumban jelenleg is látható az "Anti-Fashion" című kiállítása, amely 50 művön keresztül vizsgálja Sherman szoros kapcsolatát a divat világával. Az említett tárlat március 3-ig tekinthető meg.

Forrás: Artnet 

Címlapkép: Cindy Sherman a Marc Jacobs 2024. tavaszi/nyári kollekciójának reklámjában

Címlapkép forrása: Artnet /  Juergen Teller, Marc Jacobs

További cikkek
Holdra szálltak Jeff Koons szobrai

Holdra szálltak Jeff Koons szobrai

2024-02-29

Jeff Koons kisplasztikáinak sorozatát hagyta a Hold felszínén az amerikai Odysseus leszállóegység. Az alkotások a Földön NFT formájában léteznek.A személyzet nélküli leszállóegységnek február 22-én délután 4 óra 

David Hockneytól Salvador Dalíig: 10 művész, akit inspiráltak házi kedvenceik

David Hockneytól Salvador Dalíig: 10 művész, akit inspiráltak házi kedvenceik

2024-02-26

Az állatok ábrázolása már az emberiség kezdete óta a kedvelt művészi témák között szerepel. Az őskori barlangfestményektől az egyiptomi papiruszok szent állatain, a középkori faliszőnyegek egyszarvúin át egészen Damien Hirst formaldehidbe áztatott vadállataiig, a megjelenítésük fontos szerepet tölt, illetve töltött be.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.