Részletes keresés

Csúcsdesignerek jönnek Magyarországra

A határtalan design koncepcióját megvalósító 12. madeinhungary + 5. MeeD válogatás március 31-én nyit az Új Budapest Galériában. A kiállításon 11 ország mintegy 100 tervezője mutatkozik be, így a MeeD (Meeting of European and Central European Designers) keretében korábban csak a régiónkban található országok mellett: Csehország, Lengyelország, és Szlovákia, idén először a balti és skandináv országokból, Dániából, Észtországból, Finnországból, Lettországból, Litvániából, Norvégiából és Svédországból bútor-, textil és formatervezők munkáit láthatja a közönség. 2017-ben a madeinhungary tárlat bútor és formatervezők munkáin kívül a Texhibition - a négy hazai gyártó és közel húsz textiltervező együttműködésében megvalósult projekt keretében kivitelezett textileket, a Budapesti Metropolitan Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Nyugat Magyarországi Egyetem hallgatóinak munkáit mutatja be.

 
 

 

Csúcsdesignerek jönnek Magyarországra

 

Kristine Five Melvar (N)


A kiállításon sorozatgyártott termékek, kisszériás darabok és műfaji szempontból több kategóriát is érintő egyedi alkotások kerülnek bemutatásra, hiszen a kiállítás kurátorai, Szigeti Szilvia Ferenczy Noémi díjas textile designer és Radnóti Tamás belsőépítész, kifejezetten arra törekedtek, hogy a design sokszínűségét és progresszivitását demonstrálják a válogatás által. A kiállítók szakmai teljesítményének elismeréseként a szervezők dizájndíjat alapítottak Határtalan Design Díj néven. A díjazás fő szempontjait az adott tárgy eredetisége, innovatív megoldásai és magas dizájntartalma jelöli ki. A díjak átadására a megnyitón kerül sor, amit Beata Jaczewska, a Visegrad Fund Igazgatója nyit meg március 31-én 18:00 órai kezdettel.

 

Csúcsdesignerek jönnek Magyarországra

 

Jaroslav Juøica (CZ)

 

Csúcsdesignerek jönnek Magyarországra

 

Oot-Oot Studio (Est)



A madeinhungary 2004-ben, a Meeting of European and Central European Designers (MeeD) 2012-ben indult útjára, mai formájában Magyarországon egyedülálló, független szakmai összefogás eredménye. 2004-2012 között a Lakástrend kiállítások önálló tárlataként valósult meg a Műcsarnokban, a Gödör Klubban és a Millenárison, 2013-ban és 2014-ben a Design Hét Budapest programsorozat részeként rendezték meg.

 

Csúcsdesignerek jönnek Magyarországra

 

Bogár Máté (MEONIN) (H)



  • Nyitva: 2017.03.31 - 05.07. között, hétfő kivételével minden nap 10.00 - 18.00
  • Helyszín: Új Budapest Galéria, 1093 Budapest, Fővám tér 11-12. (Bálna)
  • Megnyitó és a Határtalan Design Díjak átadója 2017. március 31. 18.00
  • Szakmai nap: 2017. április 1. 11.00 - 14.00 között
  • Együttműködő partnerek: Cseh Centrum, Dán Királyság Nagykövetsége, Magyarországi Észt Intézet, Lengyel Intézet, Lett Köztársaság Nagykövetsége, Litván Köztársaság Nagykövetsége, Norvég Királyság Nagykövetsége, Szlovák Köztársaság Kulturális Intézete, Akademie Schloss Solitude (Stuttgart), Lodz Design Festival, DESIGNBY.slovakia. Aste Meritum Kft, Csárda-Tex Kft, Fiko-Tex Kft, Lénárd Zászlókészítő Kft, Rovitex Hungária Kft.



A kiállítás a Budapesti Tavaszi Fesztivál programja

Szerző: sengaga, műtárgy.com
...


Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Fedezd fel a műtárgyak titkos életét!

Fedezd fel a műtárgyak titkos életét!

2024-04-30

A műtárgy.com idén május 23-25. között nyolcadik alkalommal rendezi meg nagyszabású művészeti programsorozatát: a háromnapos Műtárgyak Éjszakája Fesztivál 70 fővárosi helyszínen, 100-nál is több programmal várja az 

Rekordszámú művész a 2024-es Velencei Biennálén

Rekordszámú művész a 2024-es Velencei Biennálén

2024-04-26

A Velencei Biennálé a kortárs művészet legnagyobb nemzetközi bemutatója. Az itt szereplő művészek azonnal a világ legkiválóbb szakembereinek és mega-galériáinak látókörébe kerülhetnek, ami felpörgetheti a karrierjüket. A Biennálé kurátora minden évben komoly befolyással bír, hiszen többek között ő választja ki a rendezvényen kiállító alkotókat, akiket a művészeti világ figyelmébe kíván ajánlani.

Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

2024-04-25

Amikor 2019. április 19-én kigyulladt a Notre-Dame de Paris, volt egy félórás időszak, amikor úgy tűnt, hogy a székesegyház teljesen összeomolhat. A világ döbbenten figyelte, ahogy a tornya ledől, és füst gomolyog a párizsi égbolton. A tűzoltók szakértelme és bátorsága döntőnek bizonyult. Éjfélre a hatóságok kijelentették, hogy a város egyik leghíresebb nevezetessége „megmenekült”, és a parázsló épületből emberi lánc vezetett ki, amely műkincseket, ereklyéket és értékes könyveket vitt biztonságba.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.