Részletes keresés

Documenta 14 - Az év talán legjelentősebb kiállítása

Az athéni helyszínt követően június 10-én Kasselben is megnyitott a documenta 14. A 160-nál is több kiállító alkotásait több mint harminc helyszínen tekinthetik meg az érdeklődők. Az ötévente megrendezésre kerülő kiállítás 2017-es kurátora Adam Szymczyk a helyszínek sokasága miatt megtekintési útvonalat ajánl a látogatók számára: kezdésként a hivatalos földalatti vasútállomást (KulturBahnhof), majd innen a város északi kerületeiben lévő állomásokat a Friedrichsplatzon át egészen a délen található befejezetlen városkapuig (Torwache).

ducum.jpg

Marta Minujín: The Parthenon of Books, 2017. Tiltott könyvek, acél, műanyag.

Forrás: Art Media ARTNEWS

A helyszínek 10:00 és 20:00 óra között látogathatóak szeptember 17-ig, jegyek az interneten és a helyszínen egyaránt válthatóak. A kiállítási helyszínekről térképet és egyéb információkat a dokumenta 14 hivatalos honlapján találhatunk, ahol minden egyéb, a kiállításhoz kapcsolódó eseményről is tájékozódhatunk. Két kiadvány tartozik a kiállításhoz, a documenta 14: Daybook és a The documenta 14 Reader. A documenta 14 Reader kritikus hangvételű antológia, ami a gazdaság, a nyelv és a gyarmatiasság problémáját boncolgatja. A documenta 14: Daybook azonban a kiállítókat mutatja be. A kiadvány két prospektust és a kiállított anyagokhoz kapcsolódó általános információkat tartalmaz.

docum1.jpg

Guillermo Galindo: Fluchtzieleuropahavarieschallkörper, 2017. Görögországban talált hajóroncsok.

Forrás: Art Media ARTNEWS

 dumcum2.jpg

Alina Szapocznikow a Neue Galerie-ban.

Forrás: Art Media ARTNEWS

Szerző: sengaga, műtárgy.com

További cikkek
Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

2024-04-25

Amikor 2019. április 19-én kigyulladt a Notre-Dame de Paris, volt egy félórás időszak, amikor úgy tűnt, hogy a székesegyház teljesen összeomolhat. A világ döbbenten figyelte, ahogy a tornya ledől, és füst gomolyog a párizsi égbolton. A tűzoltók szakértelme és bátorsága döntőnek bizonyult. Éjfélre a hatóságok kijelentették, hogy a város egyik leghíresebb nevezetessége „megmenekült”, és a parázsló épületből emberi lánc vezetett ki, amely műkincseket, ereklyéket és értékes könyveket vitt biztonságba.

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.