Részletes keresés

Emlék Budapestről

Még a téli időszakban is hemzsegnek a turisták Budapest belvárosában. Biztosan nem véletlen, hogy a világ egyik legromantikusabb városának választották a magyar fővárost, hiszen számtalan távoli ország lakója a csodájára jár a csípős hideg ellenére is. Budapest az építészeti remekműveken túl kávéházi kultúrájával és valami egészen megfoghatatlan „charm“-mal bűvöli el az embereket.  Aki legalább egyszer is ellátogatott Budapestre, szeretne annak sajátos bájából valamit magával vinni. A választás azonban néha igen nehéz, főleg ha nem szeretnénk valami általános és olykor giccsbe hajló ajándékot választani. Mi összegyűjtöttünk 4 ajándékötletet, amelyek nem csak magukon hordozzák Budapest sajátos hangulatát, hanem egyediek és barátságos áron megszerezhetőek.

 500901798_1.jpg

1983 Interparlamentáris Unió (I.) vágott blokk (3.200). Kikiáltási ár 1000 Ft

Kezdjük a sort egy 1000 forintért megvásárolható filatéliával. A parlament Budapest ikonikus épülete. A blokkot uraló kék a Szabadság térre és a Lipótváros modern épületeire emlékeztet, míg a sok kis zászló a Wesselényi- és Király utca fáradhatatlan nyüzsgését idézi. Aki tavasszal járt már ezeken a helyeken, biztosan tudna a filatéliát megpillantva élményeket mesélni!

 

matyas.jpg

2015. '1000 éves a Mátyás Templom' aranyozott fém emlékérem. Kikiáltási ár 4000 Ft

A vár talán legszebb éke a Mátyás templom, ahol minden fiatal lány elmereng egy pillanatra saját esküvőjéről. A templom 2015-ben ünnepelte 1000 éves fennállását, amely alkalomból aranyozott emlékérem is készült az épületről. Az érem pont olyan elegáns mint a monumentális templom, így méltó ajándék egy különleges emlékkel egybefűzve.

 

plakett_1.jpg

Fülöp Zoltán (1851-) 1978. 'Budapest - Parlament / Királyi szent ereklyék’. Kikiáltási ár 4000 Ft

A parlamentet ritkán ábrázolják részletében monumentalitásából adódóan. Ez az 1978-as plakett viszont azért is különleges, mert két, a parlamentre nagyon is jellegzetes motívumot emel ki: a kupoláját és fehér színét, amiről azonnal eszünkbe jut a teljes épület közvetlen környezetével. Az ezüst plakett könnyen elhelyezhető akár az íróasztalunk közelében is, így munka közben pihenés gyanánt elkalandozhatunk Budapesten akár egy hajóval a Dunán.

 

penz.jpg

Budapest 1921. 10f + 20f + 50f + 1K + 2K + 5K 'Sokszorosító Ipar Részvénytársaság’. Kikiáltási ár 1000 Ft

Feltehetőleg így nézett ki Budapest a század elején szecessziós épületeivel és gőzölgő feketéivel egy napos őszi reggelen. Akit a kissé rejtőzködő, olykor már máladozó épületek bűvöltek el Budapest szívében, semmiképp ne hagyja ki eme néhány régi papírpénz megszerzését. Egyedi és utánozhatatlan emléktárgyként szolgálnak, akárcsak a város rejtett kincsei.

Szerző: sengaga

További cikkek
A magyar fotográfia legjobbjaira licitálhat!

A magyar fotográfia legjobbjaira licitálhat!

2017-10-19

A fotográfia, mint gyűjtésre érdemes műtárgy egyre népszerűbb befektetés mind a kezdő, mind pedig a már tapasztaltabb gyűjtők számára. A korábban még vegyes érzelmekkel fogadott fotó mára kivívta az őt megillető helye

Tanmese Maurer Dórával: hogyan vált az alkalmazkodó művészetből avantgárd

Tanmese Maurer Dórával: hogyan vált az alkalmazkodó művészetből avantgárd

2017-10-17

A Magyar Képzőművészeti Egyetem egy olyan kiállításra vállalkozott, amelyik bármely múzeumnak, nagyobb kiállító intézménynek is dicsőségére vált volna: a grafikus Maurer Dóra pályaképét mutatja be, egyfajta fejlődésregényt, amely egyszersmind a magyar neoavantgárd fejlődésregénye is lehetne.

5 tipp kezdő műgyűjtőknek

5 tipp kezdő műgyűjtőknek

2017-10-16

Minden kezdet nehéz, és ez különösen igaz a műgyűjtésre. Ezért legfrissebb cikkében a műtárgy.com összeállított öt tanácsot, amit minden kezdő műgyűjtőnek érdemes fejben tartania. Ezek olyan tippek, amiket érdemes min

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Partnerek

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.