Részletes keresés

ÉRKEZIK AZ ACCIDENTALLY WES ANDERSON-KÖNYV

Nyomtatásban is megjelenik az Instagram-oldal gyűjteménye, amely a rendező látványvilágát felelevenítő fotókat foglal magába.

 

2017-ben indította Wally Koval Instagramon az Accidentally Wes Anderson (AWA) nevű oldalt, amin olyan fényképek jelennek meg, amik a rendező filmjeibe tökéletesen illenének. A képek többnyire épületeket és belső tereket ábrázolnak, és jellemzőjük a pasztellszín, valamint a szimmetria. A naponta frissülő oldalt ma már több mint 1,2 millióan követik.

 AWA: Japan Railways. Forrás: AWA holnapja.

 

A gyűjtemény akkora sikert aratott, hogy megjelenik nyomtatott formában is. A könyv különlegessége, hogy nemcsak fotók szerepelnek benne, hanem mellettük történetek is, amik az adott helyszínhez kapcsolódnak. Több mint 200 helyszín, többek között Budapest is szerepel benne, így egyfajta úticél-gyűjteménnyé is válhat, melyből sokan meríthetnek inspirációt következő utazásaikhoz. Maga a rendező is támogatja a projektet: ő maga írta a könyv előszavát. A könyvet már meg lehet rendelni az oldal honlapján.

Wally Koval: Accidentally Wes Anderson (könyvborító). Forrás: AWA holnapja.

 

Anika Pannu: Gellert Thermal Baths (Budapest, Hungary). Forrás: AWA honlapja.

A rendező leghíresebb filmjei közé tartozik a Tenenbaum, a háziátok és A fantasztikus Róka úr is, de a legtöbben talán a Grand Budapest Hotel és a Holdfény királyság miatt ismerik. Legújabb filmje a The French Dispatch címet kapta, aminek az eredeti bemutatója el lett halasztva, de az IMDb alapján 2021-ben már a mozikban is vetíteni fogják.

Grand Budapest Hotel, 2014. Forrás: IMDb

További cikkek
MODERN TECHNOLÓGIÁK A MÚZEUMOKBAN

MODERN TECHNOLÓGIÁK A MÚZEUMOKBAN

2020-12-02

Napjainkban a digitalizáció egyre gyorsabb ütemben fejlődik és egyre nagyobb teret nyer. A digitális eszközök használata mindennapi életünk részévé vált. A múzeumok ezt kihasználva modern technológiákkal igyekeznek fokozni a látogatói élményt.

Milyen lesz a jövő múzeuma?

Milyen lesz a jövő múzeuma?

2020-11-23

Szántó András kulturális stratéga új könyvében 28 nemzetközi múzeumvezetőt kérdezett a múzeumok lehetőségeiről és a jövő kihívásairól. A művészetek és a média világában közismert, nemzetközi hírű tanácsadó, kutató és író 1964-ben született Budapesten. A többek között a The New York Timesban és az ArtForumon is publikáló szakember tanácsadó cége, a

Isten Veled Konok Tamás

Isten Veled Konok Tamás

2020-11-20

"Az idő magában hordozza az elmúlást. A jelen megállíthatatlan pillanat, és oly rövid, hogy szinte nem is lézezik." írta Konok Tamás saját, 2019-ben megjelent Emlékkövek című életrajzi visszaemlékezésében. 

 

 

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.