Részletes keresés

Japán lehet a következő ázsiai műtárgypiaci központ új tokiói művészeti vásárával

A jövő nyárra tervezett Tokyo Gendai a legújabb kortárs művészeti vásár a veterán vásárszervező, Magnus Renfrew portfóliójában.

Magnus Renfrew, a hongkongi, szingapúri és tajpeji művészeti vásárok igazgatója új kortárs művészeti vásárt nyit Tokióban az ázsiai kereslet fellendülése és a Hongkongban szigorodó korlátozások miatt. A 2023-ban induló Tokyo Gendai egy új művészeti vásár és a nemzetközi művészeti világ találkozóhelye lesz. A világ egyik legdinamikusabb és legaktívabb művészeti és dizájn szcénájában megrendezett vásár a kereskedelmi, művészeti és szellemi csere izgalmas platformjává, valamint a kultúrák közötti felfedezések csomópontjává igyekszik válni.

Magnus Renfrew
Magnus Renfrew. Forrás: Tokyo Gendai

A 2023. július 7-9. között a Pacifico Yokohama kongresszusi központban megrendezésre kerülő vásár, amelyet Art Assembly, az ázsiai-csendes-óceáni térségre összpontosító nemzetközi művészeti vásárok csoportja szervez, 80-100 galériát vonultat fel. A vásárt kiállítás- és múzeumi megnyitók, műteremlátogatások és kulturális élmények széleskörű VIP-programja kíséri, amely lehetővé teszi a látogatók számára, hogy felfedezzék Tokió legjavát.

A résztvevő kiállítókat egy bizottság fogja felülvizsgálni, amelynek tagja a Pace elnöke, Marc Glimcher, a Blum and Poe társalapítója, Tim Blum, a Sadie Coles HQ igazgatója, John O'Doherty, és a Tapei Each Modern galéria alapítója, Yaji Huang.

Eri Takane
Eri Takane. Forrás: Tokyo Gendai

Eri Takane, a kiállítás igazgatója korábban a Google Arts and Culture japán cégnél munkálkodott, és a tokiói Sazon Art Gallery igazgatója volt. Ezen kívül Manhattanben töltött 13 éve alatt a Japán Alapítvány adománygyűjtőjeként is dolgozott.

„A japán galériákkal közösen arra jutottunk, hogy eljött az ideje egy nemzetközi művészeti vásárnak” - mondta Renfrew az Artnet Newsnak. „Tekintettel Japán gazdasági erejére és kulturális szerepére, egyszerűen összeáll a kép egy nemzetközi szintű vásár létrehozására.”

Az országnak, mint mondta, „gyűjtők szempontjából szilárd bázisa van, és az új generáció is egyre aktívabbá válik a nemzetközi művészeti piacon”.

Az első vásárra a szervezők reményei szerint a galériák 20 százaléka Japánból, a fennmaradó 80 százalék pedig Ázsiából és a világ többi részéről érkezik majd.

„Szilárd meggyőződéssel állíthatom, hogy a japán művészet minden formájában továbbra is az egyik legnagyobb hatást gyakorolja a világban” - tette hozzá Blum. „Úgy érezzük, itt az ideje, hogy egy globális kortárs művészeti vásárt rendezzünk a legmagasabb színvonalon.”

Forrás: Artnet, Tokyo Gendai

Címlapkép forrása: Artnet


Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

2024-04-25

Amikor 2019. április 19-én kigyulladt a Notre-Dame de Paris, volt egy félórás időszak, amikor úgy tűnt, hogy a székesegyház teljesen összeomolhat. A világ döbbenten figyelte, ahogy a tornya ledől, és füst gomolyog a párizsi égbolton. A tűzoltók szakértelme és bátorsága döntőnek bizonyult. Éjfélre a hatóságok kijelentették, hogy a város egyik leghíresebb nevezetessége „megmenekült”, és a parázsló épületből emberi lánc vezetett ki, amely műkincseket, ereklyéket és értékes könyveket vitt biztonságba.

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.