Részletes keresés

Japán lehet a következő ázsiai műtárgypiaci központ új tokiói művészeti vásárával

A jövő nyárra tervezett Tokyo Gendai a legújabb kortárs művészeti vásár a veterán vásárszervező, Magnus Renfrew portfóliójában.

Magnus Renfrew, a hongkongi, szingapúri és tajpeji művészeti vásárok igazgatója új kortárs művészeti vásárt nyit Tokióban az ázsiai kereslet fellendülése és a Hongkongban szigorodó korlátozások miatt. A 2023-ban induló Tokyo Gendai egy új művészeti vásár és a nemzetközi művészeti világ találkozóhelye lesz. A világ egyik legdinamikusabb és legaktívabb művészeti és dizájn szcénájában megrendezett vásár a kereskedelmi, művészeti és szellemi csere izgalmas platformjává, valamint a kultúrák közötti felfedezések csomópontjává igyekszik válni.

Magnus Renfrew
Magnus Renfrew. Forrás: Tokyo Gendai

A 2023. július 7-9. között a Pacifico Yokohama kongresszusi központban megrendezésre kerülő vásár, amelyet Art Assembly, az ázsiai-csendes-óceáni térségre összpontosító nemzetközi művészeti vásárok csoportja szervez, 80-100 galériát vonultat fel. A vásárt kiállítás- és múzeumi megnyitók, műteremlátogatások és kulturális élmények széleskörű VIP-programja kíséri, amely lehetővé teszi a látogatók számára, hogy felfedezzék Tokió legjavát.

A résztvevő kiállítókat egy bizottság fogja felülvizsgálni, amelynek tagja a Pace elnöke, Marc Glimcher, a Blum and Poe társalapítója, Tim Blum, a Sadie Coles HQ igazgatója, John O'Doherty, és a Tapei Each Modern galéria alapítója, Yaji Huang.

Eri Takane
Eri Takane. Forrás: Tokyo Gendai

Eri Takane, a kiállítás igazgatója korábban a Google Arts and Culture japán cégnél munkálkodott, és a tokiói Sazon Art Gallery igazgatója volt. Ezen kívül Manhattanben töltött 13 éve alatt a Japán Alapítvány adománygyűjtőjeként is dolgozott.

„A japán galériákkal közösen arra jutottunk, hogy eljött az ideje egy nemzetközi művészeti vásárnak” - mondta Renfrew az Artnet Newsnak. „Tekintettel Japán gazdasági erejére és kulturális szerepére, egyszerűen összeáll a kép egy nemzetközi szintű vásár létrehozására.”

Az országnak, mint mondta, „gyűjtők szempontjából szilárd bázisa van, és az új generáció is egyre aktívabbá válik a nemzetközi művészeti piacon”.

Az első vásárra a szervezők reményei szerint a galériák 20 százaléka Japánból, a fennmaradó 80 százalék pedig Ázsiából és a világ többi részéről érkezik majd.

„Szilárd meggyőződéssel állíthatom, hogy a japán művészet minden formájában továbbra is az egyik legnagyobb hatást gyakorolja a világban” - tette hozzá Blum. „Úgy érezzük, itt az ideje, hogy egy globális kortárs művészeti vásárt rendezzünk a legmagasabb színvonalon.”

Forrás: Artnet, Tokyo Gendai

Címlapkép forrása: Artnet


Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
6 pezsdítő kiállítás a forró nyári napokra

6 pezsdítő kiállítás a forró nyári napokra

2022-06-30

A nagy nyári melegben sokszor ki sem mozdulna az ember otthona hűsítő falai közül. Következő kiállításajánlónkban a vibráló színek kaptak főszerepet, ehhez pedig olyan tárlatokat igyekeztünk összegyűjteni, amelyek láto

Műtárgy-kalauz stopposoknak IV. - Gonzales Gábor Szeretnék élni kék hullám alatt című műtárgya

Műtárgy-kalauz stopposoknak IV. - Gonzales Gábor Szeretnék élni kék hullám alatt című műtárgya

2022-06-15

Régóta keresel a lakásod enteriőrjéhez illő műtárgyat? Vagy csak szeretsz gyönyörködni a művészetben? Az OCTOGON és az Art Advisory Budapest közös sorozatában – az aktuális online tematikához kapcsolódóan – mindig egy-egy újabb hazai művészre és alkotására hívjuk fel olvasóink figyelmét. A júniusi Balaton fókuszunknak megfelelően ezúttal Gonzales Gábor Szeretnék élni kék hullám alatt című műtárgyát mutatjuk be.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.