Részletes keresés

Jótékonysági ékszerárverés a BÁV Művészeti Aukcióján Őrzők Alapítvány

Az Őrzők Alapítvány nevében két aranyékszer (9., 58. tétel) és egy férfi karóra (82. tétel) kerül kalapács alá a BÁV 68. Művészeti Aukciójának első napján 2016 május 19-én, csütörtökön 17 órai kezdettel a MOM Kultúrális Központ Színháztermében.

2014-ben Farkas Éva az Őrzők Alapítványra hagyta vagyonát, hogy ezzel támogassa hazánk legnagyobb gyermekonkológiai kórházát a SE II. számú Gyermekklinikáját, vagy, ahogy mindenki ismeri: a Tűzoltó utcai Gyermekklinikát. Talán kevesen tudják, de itt gyógyul a magyarországi daganatos és leukémiás gyermekek fele.

Az intézmény hivatalos alapítványa az Őrzők Közhasznú Alapítvány, mely 26 éve dolgozik a Klinikán kezelt daganatos és leukémiás gyermekek gyógyulási feltételeinek javításáért, rehabilitációjának elősegítéséért.

Az alapítvány támogatásával rehabilitációs tornaterem épülhetett, kulcsfontosságú orvosi műszerek kerülhettek az osztályokra a gyermekek kezelésének megkönnyítésére, és a szülők folyamatos kórházi vagy kórház közeli tartózkodását is az alapítvány által finanszírozott baba-mama szobákkal és családi lakásokkal tudják segíteni.

Az alapítvány küldetése összetett, munkája sokszínű, változatos: megpróbálja mindig a Klinika legfontosabb hiányait, igényeit kielégíteni, így, ha kell, falfestésben, tetőjavításban, munkaruha vásárlásban segít, támogatja a tudományos kutatásokat, valamint hozzájárul egy szociális munkás, egy gyógytornász és két pszichológus foglalkoztatásához. Legismertebb projektje a „Bátorságpróba” című mesekönyv kiadása volt, mely a daganatos és leukémiás gyermekeknek, valamint családtagjainak segít megismerni a betegséget és a gyógyítási-gyógyulási folyamatokat – a mese szelíd eszközeivel. A könyv 2013-ban Astellas-díjat kapott, megjelent angolul is, valamint folyamatban van a török nyelvű kiadása, és három további nyelvre való fordítása is.

Idén a Gyerkmekklinika műtőjének felújítását tűztük ki célul. Az ékszerek és a karóra elárverezéséből befolyó összeget is erre a célra fogjuk fordítani.

Farkas Éva hagyatékának a része az árverezésre kerülő arany gyűrű 7 brillel, 22 gyémánttal; arany-ezüst fülbevaló 17 brillel, 1 gyémánttal, 2 rubinnal és az aranytokos Jaeger fárfi karóra.

Bízunk benne, hogy ez a nemes felajánlás sokban fog hozzájárulni a Klinika műtő felújításához.

További cikkek
Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

2024-04-25

Amikor 2019. április 19-én kigyulladt a Notre-Dame de Paris, volt egy félórás időszak, amikor úgy tűnt, hogy a székesegyház teljesen összeomolhat. A világ döbbenten figyelte, ahogy a tornya ledől, és füst gomolyog a párizsi égbolton. A tűzoltók szakértelme és bátorsága döntőnek bizonyult. Éjfélre a hatóságok kijelentették, hogy a város egyik leghíresebb nevezetessége „megmenekült”, és a parázsló épületből emberi lánc vezetett ki, amely műkincseket, ereklyéket és értékes könyveket vitt biztonságba.

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.