Részletes keresés

Mire használjam? - Régi műtárgyak megújult szerepkörben

Az antik műtárgyaknak nem kell feltétlenül a vitrinbe kerülniük vagy a falon porosodniuk, használatuk ugyanis kreativitással értéket és szépséget csempészhet mindennapjainkba. A szokatlan, ám nívós régi darabok izgalmas színfoltjai lehetnek egy modern enteriőrnek. De mire is használható egy-egy régiség napjainkban? Ehhez mutatunk most néhány frappáns ötletet. Ha pedig sikerül egy igazi különlegességet megszerezni, már csak a fantáziánk szabhat határt a felhasználásmódnak!

Mire használjam? - Régi műtárgyak megújult szerepkörbenA historizáló díszítésű tortalapátok praktikusságuk mellet dekorációs szerepkört is betölthetnek: konyhánk különleges darabjai lehetnek akár egy egyedi tartóállványhoz rögzítve, vagy képkeretbe foglalva. Valóságos gasztronómiai szentélyt varázsolhatunk a segítségükkel, ha az antik tárgyak mellé néhány régi szakácskönyvet helyezünk, vagy egy antikolt papírra kiírt családi receptet függesztünk a közelükbe. Ez utóbbi ötlet egy igazán személyes ajándék is lehet.

Mire használjam? - Régi műtárgyak megújult szerepkörbenA festett zománcképekkel díszített ezüst szelence bohókás megjelenésével könnyen kedvenc használati tárgyunkká válhat. Funkcióját tekintve nem csak cigaretta tárolására alkalmas, hanem névjegykártyákat is tarthatunk benne. Ha pedig saját névjegyünket ebből vagy egy hasonló tárcából nyújtjuk át, akkor az egyediséget és stílusosságot is közvetíthetjük magunkról.

Mire használjam? - Régi műtárgyak megújult szerepkörbenA Bécsből származó aranyozott ezüsttégelyek eredetileg különféle szépségápolási eszközök tárolására szolgáltak. Napjainkban a hálószobában, az éjjeli szekrényre helyezve gyógyszer, kis tubusban kéz- vagy arckrém tárolására is alkalmasak lehetnek. Lefekvés előtt így biztosan nem felejtjük el használatukat.

Mire használjam? - Régi műtárgyak megújult szerepkörbenEgy több, mint százéves ezüst füleskosár remek dekorációs elem. Az üvegbetétjének köszönhetően tavaszi virágokból üde kompozíciót varázsolhatunk asztalunkra. A húsvét közeledtével akár a festett tojások vagy egy kisebb nyuszifészek is helyet kaphat benne. A klasszikus kínáló funkcióját pedig természetesen a hétköznapokban is betöltheti: kerülhet bele gyümölcs vagy édesség.

Mire használjam? - Régi műtárgyak megújult szerepkörbenEz a festett kerámiakészlet változatos felhasználási lehetőséggel rendelkezik. Formája és játékos színei miatt jól mutathat bármilyen modern térben. Tárolhatjuk benne az esti kártyaparty kellékeit, vagy íróasztalunkon a fontos névjegyeket, illetve jegyzeteinket is. Bármi is kerüljön a tárolórészekbe, biztosan jó kedvvel és gyakrabban vesszük majd elő őket.

Mire használjam? - Régi műtárgyak megújult szerepkörbenEgyre népszerűbb szokássá válik élményt ajándékozni szeretteinknek. De ha a közös pillanatainkat mégis valamilyen kézzelfogható és értékőrző módon szeretnénk visszaidézni, akkor ezt megtehetjük egy alkalomhoz illő festmény kiválasztásával. Pólya Iván alkotása az ezüsthídnak nevezett holdfényt örökítette meg, amely visszatükröződik a víz felületén, és amely egy romantikus vacsorára vagy közös kirándulásokra emlékeztetheti a megajándékozottat. Egy festmény ezen kívül akár az adott élményprogramhoz köthető meghívó is lehet: a kép kompozíciója utalhat tervezett meglepetésünkre. Egy műtárggyal összepárosított élmény-ajándék pedig garantáltan sikert fog aratni!

Szerző: műtárgy.com
Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Frida virágai

Frida virágai

2019-08-21

A tavalyi év legnépszerűbb, leglátogatottabb hazai kiállítása a Nemzeti Galéria Frida Kahlo-tárlata volt (Frida Kahlo. Remekművek a mexikóvárosi Museo Dolores Olmedóból). Szintén tavaly, a londoni Victoria & Albert Museum

Műtárgy: milyen kép illik egy loft stílusú otthonba?

Műtárgy: milyen kép illik egy loft stílusú otthonba?

2019-08-16

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: új sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a környezetünkbe és a mindennapjainkba.

Az ezerarcú műtárgy - előadássorozat

Az ezerarcú műtárgy - előadássorozat

2019-08-14

A Műtárgyak Éjszakáján már számos alkalommal bepillanthatunk a műtárgyak izgalmas és sokszínű világába. A Műtárgyak Éjszakája Extra keretén belül induló előadás-sorozatunk minden alkalmán egy-egy műtárgy típust helyezünk fókuszba, amelyeket a szakma kiválóságai mutatnak be nekünk és közösen bepillantást nyerhetünk a műhelytitkokba is. 

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.