Részletes keresés

Mire használjam? - Régi műtárgyak megújult szerepkörben

Az antik műtárgyaknak nem kell feltétlenül a vitrinbe kerülniük vagy a falon porosodniuk, használatuk ugyanis kreativitással értéket és szépséget csempészhet mindennapjainkba. A szokatlan, ám nívós régi darabok izgalmas színfoltjai lehetnek egy modern enteriőrnek. De mire is használható egy-egy régiség napjainkban? Ehhez mutatunk most néhány frappáns ötletet. Ha pedig sikerül egy igazi különlegességet megszerezni, már csak a fantáziánk szabhat határt a felhasználásmódnak!

Mire használjam? - Régi műtárgyak megújult szerepkörbenA historizáló díszítésű tortalapátok praktikusságuk mellet dekorációs szerepkört is betölthetnek: konyhánk különleges darabjai lehetnek akár egy egyedi tartóállványhoz rögzítve, vagy képkeretbe foglalva. Valóságos gasztronómiai szentélyt varázsolhatunk a segítségükkel, ha az antik tárgyak mellé néhány régi szakácskönyvet helyezünk, vagy egy antikolt papírra kiírt családi receptet függesztünk a közelükbe. Ez utóbbi ötlet egy igazán személyes ajándék is lehet.

Mire használjam? - Régi műtárgyak megújult szerepkörbenA festett zománcképekkel díszített ezüst szelence bohókás megjelenésével könnyen kedvenc használati tárgyunkká válhat. Funkcióját tekintve nem csak cigaretta tárolására alkalmas, hanem névjegykártyákat is tarthatunk benne. Ha pedig saját névjegyünket ebből vagy egy hasonló tárcából nyújtjuk át, akkor az egyediséget és stílusosságot is közvetíthetjük magunkról.

Mire használjam? - Régi műtárgyak megújult szerepkörbenA Bécsből származó aranyozott ezüsttégelyek eredetileg különféle szépségápolási eszközök tárolására szolgáltak. Napjainkban a hálószobában, az éjjeli szekrényre helyezve gyógyszer, kis tubusban kéz- vagy arckrém tárolására is alkalmasak lehetnek. Lefekvés előtt így biztosan nem felejtjük el használatukat.

Mire használjam? - Régi műtárgyak megújult szerepkörbenEgy több, mint százéves ezüst füleskosár remek dekorációs elem. Az üvegbetétjének köszönhetően tavaszi virágokból üde kompozíciót varázsolhatunk asztalunkra. A húsvét közeledtével akár a festett tojások vagy egy kisebb nyuszifészek is helyet kaphat benne. A klasszikus kínáló funkcióját pedig természetesen a hétköznapokban is betöltheti: kerülhet bele gyümölcs vagy édesség.

Mire használjam? - Régi műtárgyak megújult szerepkörbenEz a festett kerámiakészlet változatos felhasználási lehetőséggel rendelkezik. Formája és játékos színei miatt jól mutathat bármilyen modern térben. Tárolhatjuk benne az esti kártyaparty kellékeit, vagy íróasztalunkon a fontos névjegyeket, illetve jegyzeteinket is. Bármi is kerüljön a tárolórészekbe, biztosan jó kedvvel és gyakrabban vesszük majd elő őket.

Mire használjam? - Régi műtárgyak megújult szerepkörbenEgyre népszerűbb szokássá válik élményt ajándékozni szeretteinknek. De ha a közös pillanatainkat mégis valamilyen kézzelfogható és értékőrző módon szeretnénk visszaidézni, akkor ezt megtehetjük egy alkalomhoz illő festmény kiválasztásával. Pólya Iván alkotása az ezüsthídnak nevezett holdfényt örökítette meg, amely visszatükröződik a víz felületén, és amely egy romantikus vacsorára vagy közös kirándulásokra emlékeztetheti a megajándékozottat. Egy festmény ezen kívül akár az adott élményprogramhoz köthető meghívó is lehet: a kép kompozíciója utalhat tervezett meglepetésünkre. Egy műtárggyal összepárosított élmény-ajándék pedig garantáltan sikert fog aratni!

Szerző: műtárgy.com
Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Credo - Kárpáti Tamás festőművész kiállítása

Credo - Kárpáti Tamás festőművész kiállítása

2019-05-15
Kárpáti Tamás festőművész munkáiból nyílt kiállítás a Vigadóban. A Credo című tárlaton az alkotó mintegy hatvan táblaképe és tíz bronz kisplasztikája mellett az életművet kísérő dokumentumokat is megtekinthetik az
Renoir-festménnyel gyarapodott a Szépművészeti Múzeum

Renoir-festménnyel gyarapodott a Szépművészeti Múzeum

2019-05-14

Újabb értékes festménnyel gyarapodott a budapesti Szépművészeti Múzeum. Pierre-Auguste Renoir Fekvő női akt című művét a kormány támogatásával vásárolhatta meg az intézmény. A csaknem életnagyságú, 1903-as akt 12,3 millió dollárért, tehát mintegy 3,5 milliárd forintért került a múzeum gyűjteményébe. Ezzel túlszárnyalva a nemrégiben aukción megvásárolt Van Dyck-képet, a Stuart Mária Henrietta esküvői portréját is, amely 2,1 milliárd forintért lett a Szépművészeti gyűjteményének része.

Esztétika és funkció találkozása - fókuszban a bútor

Esztétika és funkció találkozása - fókuszban a bútor

2019-05-13
A bútorok körbevesznek minket, jelenlétük annyira természetes, sőt, szükségszerű, hogy nem sokszor gondolunk rájuk a műtárgyaknál megszokott szempontok szerint. A harmadik Műtárgyak Éjszakáján több programon is lehetősé
Fesztiválhangulatban a Falk Miksa utca - Májusban újra Falk Art Fórum

Fesztiválhangulatban a Falk Miksa utca - Májusban újra Falk Art Fórum

2019-05-10

Május 18-án ismét megrendezik a Falk Art Fórum Antik és Modern Művészeti Fesztivált a Falk Miksa utcában. Ez lesz a tizenkilencedik alkalom. Ezen a napon mintegy 20 galéria ünnepli a kultúrát és a művészetet. A Falk Art Fórum a lipótvárosi művészeti negyed egyik legizgalmasabb programja, ahol idén is színes és izgalmas kiállításokkal, különleges tárlatvezetésekkel, tematikus sétákkal, művészeti előadásokkal, kortárs művészek által színesre festett padokkal várják a nagyérdeműt – ráadásul nemcsak a kultúra és művészet iránt érdeklődő felnőtteket, hanem a legkisebbeket is, akik a kincskereső játékon különböző ajándékokat nyerhetnek. Minden program ingyenes!

 

Szecessziós műtárgyak várják a liciteket

Szecessziós műtárgyak várják a liciteket

2019-05-09
A szecesszió volt az első olyan stílusirányzat, amely különösen nagy hangsúlyt fektetett a használati tárgyak művészi megformálására. A műtárgy.com tavaszi szecessziós ajánlója most a századforduló polgári stílusána

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.