Részletes keresés

Mire használjam? - Régi műtárgyak megújult szerepkörben

Az antik műtárgyaknak nem kell feltétlenül a vitrinbe kerülniük vagy a falon porosodniuk, használatuk ugyanis kreativitással értéket és szépséget csempészhet mindennapjainkba. A szokatlan, ám nívós régi darabok izgalmas színfoltjai lehetnek egy modern enteriőrnek. De mire is használható egy-egy régiség napjainkban? Ehhez mutatunk most néhány frappáns ötletet. Ha pedig sikerül egy igazi különlegességet megszerezni, már csak a fantáziánk szabhat határt a felhasználásmódnak!

Mire használjam? - Régi műtárgyak megújult szerepkörbenA historizáló díszítésű tortalapátok praktikusságuk mellet dekorációs szerepkört is betölthetnek: konyhánk különleges darabjai lehetnek akár egy egyedi tartóállványhoz rögzítve, vagy képkeretbe foglalva. Valóságos gasztronómiai szentélyt varázsolhatunk a segítségükkel, ha az antik tárgyak mellé néhány régi szakácskönyvet helyezünk, vagy egy antikolt papírra kiírt családi receptet függesztünk a közelükbe. Ez utóbbi ötlet egy igazán személyes ajándék is lehet.

Mire használjam? - Régi műtárgyak megújult szerepkörbenA festett zománcképekkel díszített ezüst szelence bohókás megjelenésével könnyen kedvenc használati tárgyunkká válhat. Funkcióját tekintve nem csak cigaretta tárolására alkalmas, hanem névjegykártyákat is tarthatunk benne. Ha pedig saját névjegyünket ebből vagy egy hasonló tárcából nyújtjuk át, akkor az egyediséget és stílusosságot is közvetíthetjük magunkról.

Mire használjam? - Régi műtárgyak megújult szerepkörbenA Bécsből származó aranyozott ezüsttégelyek eredetileg különféle szépségápolási eszközök tárolására szolgáltak. Napjainkban a hálószobában, az éjjeli szekrényre helyezve gyógyszer, kis tubusban kéz- vagy arckrém tárolására is alkalmasak lehetnek. Lefekvés előtt így biztosan nem felejtjük el használatukat.

Mire használjam? - Régi műtárgyak megújult szerepkörbenEgy több, mint százéves ezüst füleskosár remek dekorációs elem. Az üvegbetétjének köszönhetően tavaszi virágokból üde kompozíciót varázsolhatunk asztalunkra. A húsvét közeledtével akár a festett tojások vagy egy kisebb nyuszifészek is helyet kaphat benne. A klasszikus kínáló funkcióját pedig természetesen a hétköznapokban is betöltheti: kerülhet bele gyümölcs vagy édesség.

Mire használjam? - Régi műtárgyak megújult szerepkörbenEz a festett kerámiakészlet változatos felhasználási lehetőséggel rendelkezik. Formája és játékos színei miatt jól mutathat bármilyen modern térben. Tárolhatjuk benne az esti kártyaparty kellékeit, vagy íróasztalunkon a fontos névjegyeket, illetve jegyzeteinket is. Bármi is kerüljön a tárolórészekbe, biztosan jó kedvvel és gyakrabban vesszük majd elő őket.

Mire használjam? - Régi műtárgyak megújult szerepkörbenEgyre népszerűbb szokássá válik élményt ajándékozni szeretteinknek. De ha a közös pillanatainkat mégis valamilyen kézzelfogható és értékőrző módon szeretnénk visszaidézni, akkor ezt megtehetjük egy alkalomhoz illő festmény kiválasztásával. Pólya Iván alkotása az ezüsthídnak nevezett holdfényt örökítette meg, amely visszatükröződik a víz felületén, és amely egy romantikus vacsorára vagy közös kirándulásokra emlékeztetheti a megajándékozottat. Egy festmény ezen kívül akár az adott élményprogramhoz köthető meghívó is lehet: a kép kompozíciója utalhat tervezett meglepetésünkre. Egy műtárggyal összepárosított élmény-ajándék pedig garantáltan sikert fog aratni!

Szerző: műtárgy.com
Forrás: Portfolio.hu
További cikkek
Műtárgy, mint befektetési eszköz

Műtárgy, mint befektetési eszköz

2019-03-20

A műtárgyakkal való kereskedelem nem újkeletű, csupán a kereskedelem módja változik az idő előrehaladtával. Míg évszázadokkal ezelőtt a műtárgyakat a piacokon, magánúton cserélték vagy értékesítették, addig ma szám

55 millió dolláros Monet a Sotheby’s aukcióján

55 millió dolláros Monet a Sotheby’s aukcióján

2019-03-16

Pénteken reggel jelentette be a Sotheby’s a május 14-i Impresszionista és Modern esti árverésének sztártételét, ami nem más, mint egy Monet-festmény, méghozzá a népszerű, szénaboglyákat ábrázoló sorozatból. Az aukciósház becslése szerint a kép 55 millió dollár körül fog elkelni. Amennyiben igazuk lesz, nem dől meg Monet „szénaboglyás rekordja”, mivel 2016-ban a Christie’s-nél licitharcot követően jutalékkal együtt 81,4 millió dollárért ment el a sorozat egy másik darabja.

London Art Fair, 2019 - Mondjátok meg Johnnak, vegyen vissza a színekből!

London Art Fair, 2019 - Mondjátok meg Johnnak, vegyen vissza a színekből!

2019-03-16

„Hölgyeim, mit tettek Johnnal, nagyon élénk színeket használ mostanában” – kiáltotta a Long & Ryle galéria munkatársaihoz odalépve a kortárs brit festő, John Monk egyik gyűjtője az Islington városrészben található Business Design Centre-ben január közepén 31. alkalommal megrendezett London Art Fairen. Meg is üzente a művésznek, hogy az újjal szemben a régebbi, visszafogottabb színvilágot preferálja, és nem töltött sok időt Monk kiállított képeinek szemrevételezésével, de szerencsére e gyűjtői magatartás nem volt általánosnak mondható a vásáron.

Dürertől Gross Arnoldig

Dürertől Gross Arnoldig

2019-03-05

Több száz évet ölel fel a BÁV március 13-ai Tavaszi kamaraaukciójának kollekciója Dürertől a februári grafikai aukción rekordot döntő Gross Arnoldig. A képzőművészeti alkotások mellett a finom kidolgozású, színes drágakövekkel díszített vintage ékszerek széles választéka is várja az igényes ajándékot keresőket és a tavaszi eljegyzést tervezőket. A műtárgyaknál a női kiegészítők mellett a gasztronómia szerelmesei és a Zsolnay-gyűjtők is könnyen találhatnak kedvező árú darabokat.

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.