Részletes keresés

Régi bútorok, amelyek megszólítanak

A szabványosított világban nehéz ritkaságokra akadni. Az egyformaság között kevésbé érezzük azt, hogy egy tárgy csak minket szólít meg, vagy épp csak a mi szobánkat tenné hangulatossá, az a ruha csak rajtunk mutatna igazán, hiszen vagy száz másik nőt is legalább annyira öltöztet. Ahogy néhány ember számára a használt-ruha boltok jelentik a kincsesbányát az egyedi ruhák és kiegészítők területén, amelyek nem utolsó sorban a minőséggel is társulnak, a lakberendezés területén az aukciós házak pótolhatják a minőség és egyediség piaci hézagát, ahol kifejezetten kuriózumra tehetünk szert. Az aukció nem csak garancia egy alkotás értékét tekintve, hanem kielégíti az egyediség iránti vágyunk. Nagyjából ugyanazon az áron juthatunk hozzá egy komódhoz, mint egy minőségben megegyező ma gyártott komódhoz, a nagy különbség viszont az, hogy műtárgyakat kínál a tömegtárgyak helyett. Korábban itt olvashattak az antik és modern ötvözéséről a lakberendezésben, most olyan bútorok kerülnek bemutatásra a Nagyházi Galéria és Aukciós Ház kínálatából, amelyeket az elegancia és kifinomultság jellemez.

Forrás: Architectural Digest

Ez a New York-i lakás szintén az antik és modern kettősének jegyében került felújításra. A világos enteriőrből kitűnik egy nagyon tömör, patinás szekrény, amely stílusában az ülőgarnitúrához áll legközelebb, mégis megállja helyét a modern dohányzóasztal mellett. Nappaliba légiesebb könyvszekrényre, míg étkezőben is elhelyezhető a vitrinre a mai napon licitálhatnak. Mindkét bútor az 1900-as években készült magyar mesterek gondozásában.

 

Könyvszekrény, magyar, XX. sz. eleje, 167*61,5*44 cm.

Kikiáltási ár: 60 000 Ft

Vitrin, magyar, 1900 körül, 138*88 cm.

Kikiáltási ár: 100 000 Ft

 

Ha nappalink ritmusát egyedülálló bútorral szeretnénk megtörni ügyelve az összhatásra, tegyünk be egy karosszéket a kanapék közé. Fontos viszont, hogy a különálló bútornak legyen párja, így a képen látható megoldás szerint a karosszék az asztallal rokon, amelyiken egy csokor orgona virul:

Forrás: Architectural Digest

Ezen a hajlított támlájú karosszéken a párna bojtjai fogják meg tekintetünket. Egy türkizes környezetbe máris könnyen behelyezhető:

Karosszék, Jacob & Joseph Kohn, 1900 körül, 78,5*60*53 cm. Kikiáltási ár: 60 000 Ft 

A nappalin túl a hálószobába szoktak még karosszéket elhelyezni. Ez a kettő akár ugyanabban a hálószobában is megférne egymás mellett:  

Karosszék, magyar, 1900 körül, 85*51*44 cm.

Kikiáltási ár: 20 000 Ft

 

Karosszék, Jacob & Joseph Kohn, 1900 körül,

92*59*48 cm. Kikiáltási ár: 50 000 Ft

 

Az elrendezésről pedig Meg Ryan lakásából meríthetünk ihletet.

Forrás: Architectural Digest

Örök klasszikus a hallban elhelyezett asztal. Szinte bármilyen formájú asztalt tehetünk a bejárattal szembe, érdemes olyan darabot választani, amely képvisel minket és az egész lakást, hiszen ez az első dolog, amit vendégünk meglát. Ha lépcső vezet fel innen az emeletre, vegyük figyelembe a lépcső vonalvezetését, kidolgozását. Szemeben a képen látható nagy térben elhelyezett XIX. századi svéd asztallal, a Nagyházi aukción eladásra szánt kisebb kerek asztalt egy csigalépcsős lakás halljába illesszük.

Fotó: William Waldron

 

Asztalka, magyar, XX. sz. eleje, 81*46 cm. 

Kikiáltási ár: 60 000 Ft

 

 Szerző: sengaga, műtárgy.com

További cikkek
Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

2024-04-25

Amikor 2019. április 19-én kigyulladt a Notre-Dame de Paris, volt egy félórás időszak, amikor úgy tűnt, hogy a székesegyház teljesen összeomolhat. A világ döbbenten figyelte, ahogy a tornya ledől, és füst gomolyog a párizsi égbolton. A tűzoltók szakértelme és bátorsága döntőnek bizonyult. Éjfélre a hatóságok kijelentették, hogy a város egyik leghíresebb nevezetessége „megmenekült”, és a parázsló épületből emberi lánc vezetett ki, amely műkincseket, ereklyéket és értékes könyveket vitt biztonságba.

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.