Részletes keresés

Ugrás a jövőbe! - A MOME kreatív pályázata fiataloknak

A MOME kreatív online alkotópályázatot hirdet 7-10. osztályos tanulóknak, amelynek keretében megoszthatják, hogyan képzelik el a világot és az oktatást a jövőben. 

Milyen lesz az élet a jövő sulijában? Milyen eszközök segíthetik a jövőben az oktatást és a tanulást? Milyen szakmákban dolgoznak majd az emberek 20 év múlva? Hogyan változik meg környezetünk? - olvasható a MOME pályázati felhívásában. 

A gondolatébresztő pályázat célja, hogy a csapatmunka során a résztvevők átélhessék egy olyan vizuális tartalom megalkotásának örömét, amely egyben lehetőséget ad nekik a tudásszerzés- és felhasználás újraértelmezésére. 

"A MOME művészeti egyetemként vallja, hogy a művészet a kulturális teljesítményeken túl, képes új perspektívákat kínálni, megoldásokat keresni a 21. század speciális kihívásaira. Egy olyan korba léptünk, ahol a mesterséges intelligencia, a robotok világában egyre nehezebben találunk fogódzókat, így törekednünk kell emberi vonásaink megőrzésére. Meggyőződésem, hogy művészet és tudomány együttműködése nélkülözhetetlen a humanitás megőrzésében" - idézi a pályázati közlemény Fülöp Józsefet, a MOME rektorát. 

A 2-5 fős csapatok a jelentkezést követően április 25-ig küldhetik be a pályázati munkákat. A kreatív ötleteket bemutató alkotások hagyományos módon (kreatív rajz és festés, kollázs, hajtogatás, makett) vagy digitális eszközökkel (film, fotósorozat, animáció, gif, digitális kollázs, 3D számítógépes modell, kreatív alkotó applikáció), illetve ezek ötvözésével (3D nyomtatás, videóhoz, fotóhoz készített díszlet, terepasztal) készülhetnek.

A diákok és felnőtt segítőik egy online felkészítő programon is részt vehetnek; az első fordulón továbbjutott csapatok további alkotómunkáját pedig egy MOME oktató és egy designer szakos hallgató is segíteni fogja.   

A részletes pályázati kiírás a https://mome.hu/hu/ugrasajovobe oldalon található. 

 

Forrás: MTI, MOME

További cikkek
Dresszkód: szecesszió

Dresszkód: szecesszió

2021-06-25

Az Iparművészeti Múzeum kiállítása a Ráth György-villában

Nyitva: 2021. június 26. - augusztus 15-ig

Próbálta már?

Hirdetés feladása

Meghirdetheti eladó műtárgyait.

Aukciós értesítés

Valamennyi új aukciós katalógusról email értesítést kap.

Műtárgyfigyelés

A keresésének megfelelő műtárgyakról értesítést kap.

Értékbecslés

Értékbecslést kérhet műtárgyáról.

Kedvencek

Elmentheti kedvenc műtárgyait, hogy később a Kedvencek menüpontban könnyen megtalálhatók legyenek.

Projektjeink

Partnereink

Hiba!

  • A művelethez kérem jelentkezzen be!

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozáshoz adja meg az e-mail címét és kattintson a feliratkozás gombra.