Detailed search

Újabb izgalmas árverésekkel folytatódik az "aukciós nagyhónap"

Lélegzetvételnyi szünet után folytatódnak az aukciós főszezon árverései. A kínálat továbbra is gazdag és változatos, derül ki a műtárgy.com újabb összefoglalójából.

Grafikai aukcióval "melegít be" május 24-én a Párisi Galéria. Aba-Novák Vilmosnak a Sotheby's-t is megjárt akvarellje 480 ezer forintról, Scheiber Hugó Andrássy Gyuláról készített, a Der Sturm címlapján is szerepelt szénrajza 450 ezer forintról indul, de a tételek zömére, így Koszta József, Vaszary János, Bortnyik Sándor, Tóth Menyhért és Sváby Lajos grafikáira 100 ezer forint alatt kezdődik a licit. A másnapi modern és kortárs művészeti aukción sem haladják meg a kikiáltási árak a 800 ezer forintot. 380-600 ezer forint közötti árakon több festményt kínálnak Radák Esztertől; Fehér László pasztellje és Hecker Péter olajképe 500 ezerről, Hencze Tamás kompozíciója 480 ezer, Konok Tamásé 380 ezer forintról indul és ugyanennyin kezd efZámbó István egyedi művészkönyve is. Az árverések teljes anyagát itt, illetve itt lehet megnézni.

Újabb izgalmas árverésekkel folytatódik az "aukciós nagyhónap"


Hecker Péter, Kék szalag című alkotása félmillió forintról indul a Parisi Galéria kortárs aukcióján

Május 26-án tartja tavaszi árverését a Kieselbach Galéria; a színvonalat jelzi, hogy több mint 100 tétel kezd millió feletti áron, s 31 kikiáltási ár az ötmilliós küszöböt is átlépi. A Virág Judit Galériához hasonlóan itt is Gulácsy Lajos és Szinyei Merse Pál egy-egy munkája kapta - 50-90, illetve 50-70 millió forinttal - a legmagasabb becsértéket. A 40-50 millió forintot Ziffer Sándor, Boromisza Tibor, Tihanyi Lajos, Pór Bertalan és Berény Róbert egy-egy jelentős művének ára is meghaladhatja s hét-nyolc számjegyű összegért ütik várhatóan le az újra nagyobb számban felbukkanó Rippl-Rónai, Vaszary és Mednyánszky-műveket. Izgalmas kihívás a befektetők és gyűjtők számára kevésbé ismert mesterek csúcsműveinek felbukkanása. A tragikusan rövid életű Bohacsek Ede rákosligeti tája 24-38 milliós taksát kapott, de többmillió forintot várnak Freytag Zoltánnak és Pádua Kálmánnak a múlt század 30-as éveiben született munkáiért is. A filmvilágban komoly nevet szerzett Korda Vince Műteremsarka van Gogh székével és Barcsay Jenő korai korszakának egyik fontos munkája, az Erdei út egyaránt 24-40 milliós becsértékkel várja a liciteket. Kádár Béla 6 műve közül egy 1926 körül született kubista csendélet érdemel kiemelést, ami az aukciósház várakozása szerint 13-19 millió forint közötti áron kelhet el. Az árverés tételeit itt lehet megtekinteni.

Újabb izgalmas árverésekkel folytatódik az "aukciós nagyhónap"


Ziffer Sándor, Lovaskocsik a Szajna-parton 26 millió forintos kikiáltási áron szerepel a Kieselbach Galéria tavaszi árverésén.

A Darabanth Aukciósház május 27-i nagyárverése a papírrégiségektől a bélyegeken, érméken és kitüntetéseken át a festményekig és szobrokig számos gyűjtői területen kínál csemegéket, valódi ritkaságokat. A műfaji szóráshoz hasonló széles skálán mozognak a kikiáltási árak is. Egy 1901-es felülnyomott bolgár bélyeg akár már 300 forintért is megszerezhető lesz, de az 1871-es kőnyomat fogazatlan próbanyomataiért legkevesebb másfél millió forintot kell majd fizetni. Az 1954-es labdarúgó VB döntőjében elvérzett a magyar válogatott, így a győzelmét köszöntő bélyeg sem jelent meg, egy ívszéli fázisnyomata most mégis megszerezhető lesz, induló ára 240 ezer forint. A képzőművészeti anyagot néhány százezer forintos kikiáltási árral Gyarmathy Tihamér, Schönberger Armand, Glatz Oszkár és Ruzicskay György munkái vezetik. Az aukció teljes anyaga itt található.

A Nagyházi Galéria háromnapos nyári aukciójának első napján, május 30-án régi és XIX. századi mesterek alkotásai kerülnek kalapács alá. 15 tétel is egymillió forint feletti kikiáltási árat kapott; a legmagasabbról, 10 millió forintról egy XV. századi firenzei mesternek a Pálffy gyűjteményt is megjárt vallási témájú festménye indul. Egy XVIII. századi észak-olasz festő Vénuszt megleső szatírjáért legkevesebb 5 milliót kell majd fizetni. Itáliához kapcsolódnak a legdrágább magyar tételek is: Markó András tájképe 3,8 millión, ifj. Markó Károly római látképe pedig 2,8 millió forinton kezd. A második napon, május 31-én XX. századi festmények, bútorok és szőnyegek kerülnek kalapács alá. Előbbiek között Schönberger Armand lehet a főszereplő, akinek zenélő, varró, illetve olvasó hölgyeket ábrázoló festményei 1,9 és 3 millió közötti árakon várják a liciteket, s több kisebb munka is szerepel tőle a kínálatban. Leányt ábrázol, méghozzá szalmakalappal a kezében a nap legdrágább tétele is: Koszta József festménye 3,6 milliós kezdőárat kapott. A vezető tételek alkotói között Kmetty János, Aba-Novák Vilmos és Barcsay Jenő mellett Pablo Picasso is felbukkan; tőle egy 500 példányban készült színes litográfiára lehet 950 ezer forintról indulva licitálni. A bútorok közül nemcsak méreteivel emelkedik ki egy csaknem 2 millió forinton kezdő XVIII. századi osztrák írószekreter és egy hasonló korú magyar tálalószekrény. Az utolsó napon, június 1-én művészeti tárgyakra, ezüstökre és ékszerekre lehet licitálni. Előbbiek között gazdag a kínálat 60 és 900 ezer forint között indított Zsolnay kerámiákból és nem hiányoznak a herendi porcelánok sem; egy 116 darabos étkészletért például legalább 950 ezer forintot kell majd fizetni. Az ezüstök és ékszerek közül kiemelkedik egy 17. századi német nemesi talpas pohár - induló ára 1,3 millió forint - és egy százezerrel alacsonyabban kezdő, ugyancsak 17. századi ékszertál Augsburgból. Az aukció teljes kínálata itt található: 1. nap; 2. nap; 3. nap.

Újabb izgalmas árverésekkel folytatódik az "aukciós nagyhónap"


Ez az emeletes írószekreter a 18. sz. második feléből 1,9 millió Ft-ról indul a Nagyházi Galéria árverésén

Újabb izgalmas árverésekkel folytatódik az "aukciós nagyhónap"


Schönberger Armand: Két nő gitárral és galambbal 3 millió Ft-os kikiálítási árral szerepel a Nagyházi Galéria tavaszi aukcióján


Az Arte Galéria június 10-i érem, grafika, festmény és kerámia aukcióján több mint 200 tétel szerepel, közülük csak Schaár Erzsébet és Vilt Tibor egy-egy szobrának, illetve szobortervének kikiáltási ára haladja meg a 100 ezer forintot. Lakner László korai kollázsa 95 ezer, Bortnyik Sándor tusrajza 65 ezer forintról indul.
...
Source: Portfolio.hu
More news
Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

2024-04-25

Amikor 2019. április 19-én kigyulladt a Notre-Dame de Paris, volt egy félórás időszak, amikor úgy tűnt, hogy a székesegyház teljesen összeomolhat. A világ döbbenten figyelte, ahogy a tornya ledől, és füst gomolyog a párizsi égbolton. A tűzoltók szakértelme és bátorsága döntőnek bizonyult. Éjfélre a hatóságok kijelentették, hogy a város egyik leghíresebb nevezetessége „megmenekült”, és a parázsló épületből emberi lánc vezetett ki, amely műkincseket, ereklyéket és értékes könyveket vitt biztonságba.

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.