Detailed search

Júniusban jön az első Műtárgyak Éjszakája

2017 június 10-én első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a Műtárgyak Éjszakáját a műtárgy.com, összefogva a hazai műtárgypiac legfontosabb szereplőit. A délután háromtól este tízig tartó, árverésekkel, beszélgetésekkel, kiállításokkal és koncertekkel színesített programsorozat célja, hogy megmutassa a nagyközönségnek azt, hogy milyen izgalmas a műkereskedelem világa. Mivel a Műtárgyak Éjszakáján az összes program ingyenes, így minden érdeklődőnek lehetősége lesz közelebb kerülni és könnyed keretek között megismerni a műtárgypiac sokszor zártnak tűnő világát.

 
 


Sokan féltve őriznek családi ereklyéket, örökölt műtárgyakat otthonukban, de eddig nem volt alkalom ezeket szakértőknek is megmutatniuk. Erre a Műtárgyak Éjszakája remek alkalom lehet! A BÁV azokat is várja, akik többet szeretnétek megtudni értékeikről.

Annak, akik érdeklődnek a régi bútorok, bútorstílusok iránt, annak szívből ajánlhatjuk a BÁV mini bútorbecsüs óráit, ahol gyakorlati úton ismerhetjük meg a különböző bútorokat, éppen úgy, ahogy a bútorbecsüs órán teszik a hallgatók. Annak, aki szeretné megtudni, hogy hogyan határozhat meg egy-egy bútort, hogyan állapíthatja meg mikor és hol készült, milyen a stílusa az bátran csatlakozzon Pauló Tamáshoz, a BÁV Akadémia tanárához a Szent István Antikvitásában.

Délután 18 órakor kerül sor egy Élő MúzeumCafé beszélgetésre a BÁV Apszistermében: Mi a műtárgy címmel. 3 ismert szakembert kérdez Martos Gábor, hogy mi is valójában a műtárgy, mi dolga van egy-egy ennek ítélt darabbal művésznek, gyűjtőnek, műkereskedőnek, múzeumnak?

Júniusban jön az első Műtárgyak Éjszakája

 

Élő MúzeumCafé beszélgetés


Nagy érdeklődésre lehet számítani a rendezvény egyik legizgalmasabb programján, ahol műtárgy hamisítási technikákat ismerhetnek meg az érdeklődők. A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület támogatásával megvalósuló program keretében 15 órától a Magyar Képzőművészeti Egyetem Restaurátor Tanszékének műtárgyvizsgálati laborjában lehet közelről megismerkedni a hamisítványok leleplezését szolgáló természettudományos vizsgálati módszerekkel.

A hamisítási témakör másik fontos programja a Nagyházi Galériában lesz: egy előadás a hamisítványok típusairól, felismerésük legfontosabb módszereiről és eszközeiről, amit egy rövid vezetés követ a galériában éppen látható művek között. Itt a jelentkezők egy játékban is részt vehetnek és próbára tehetik a megszerzett tudást, ugyanis a szervezők 3-4 hamisítványt rejtenek az alkotások közé, amelyek felismerése a hallgatók feladata lesz.

A rendezvény legkedvesebb programja a Magma Galériában helyt kapó jótékonysági árverés lesz, melyen gyerekkönyv illusztrációk kerülnek a kalapács alá, a licitálással pedig a Tűzoltó utcai Gyermekklinika alapítványa, az Őrzők Alapítvány munkáját lehet támogatni. Ezen az aukción olyan népszerű gyerekkönyv illusztrátorok munkáira lehet licitálni, mint Agócs Írisz, aki Berg Judit Maszat és Cipelő cicák sorozat illusztrátora, vagy Bartos Erika, aki a Bogyó és Babóca szerzője és Sajdik Ferenc, aki a Pom-pom meséinek megálmodója. Rajtuk kívül Szegedi Katalin, Pásztohy Panka, Baranyai András, Bihari Beatrix-Renáta, Kárpáti Tibor, Nagy Eszter, Paulovkin Boglárka, Szalma Edit, Rofusz Kinga és még számos művész illusztrációira is lehet majd licitálni. A licitálók között Bartos Erika illusztrációját sorsolják ki a szervezők.

Júniusban jön az első Műtárgyak Éjszakája

 

Bartos Erika: Bátorágpróba zárókép


Az Műtárgyak Éjszakájának másik licitálási lehetősége a Darabanth Aukciósház mini árverése lesz, ahol 100 tétel, köztük bélyegek, régi városképes lapok, numizmatika alkotások, porcelánok, grafikák, és egyéb kincsek, apróságok kerülnek kalapács alá.
Fel lehet keresni a Darabanth Aukciósház értékbecslését is, melynek munkatársai most szintén díjmentesen állapítják meg régi pénzek, bélyegek, könyvek, fotók, kitüntetések és régiségek értékét. Ugyanitt a Darabanth Aukciósházban kerül majd sor egy érdekes előadásra a magyar pénzrendszerekről, pénzritkaságokról és hamisításokról illetve egy workshopra is, ahol a bélyegek iránt érdeklődőket várják, bélyeg vízjel és fogazat vizsgálati bemutatóval. A workshopra amatőr és profi filatélistákat is várnak.

A Resident Art 15, 17 és 19 órakor indít ingyenes sétákat a Falk Miksa utcában, Lipótváros legjelentősebb klasszikus kép-, és műkereskedéseiben. Az 17 órás séta alkalmával lakberendezési szempontok mentén ismerhetjük meg a műtárgykereskedéseket.

A Műtárgyak Éjszakáján design bemutatóra is készülhetnek az érdeklődők, amin a 12.madeinhungary+5.MeeD, Határtalan Design kiállítás díjnyertes alkotói lesznek láthatók a Palmetta, a Mono és az Eventuell Galériákban. Illetve a lakberendezési design iránt érdeklődők egy dekorációs workshop-ra is jelentkezhetnek a Style Centerbe, ahol Müller Mónika lakberendező bemutatja, hogy milyen módon dekorálhatjuk, illetve frissíthetjük fel otthonunk dizájnját apró praktikákkal. A gyakorlati bemutató mellett, a lakberendezőnő elárulja, milyen térrendezési irányzatok, anyaghasználat és formavilág jellemzi a 2017-es évet.

A Godot Galéria a hatvan éves ÉS irodalmi és politikai hetilap tiszteletére megrendez csoportos kiállítást, az este programja lesz egy kortárs tánc előadás Ekaterina Podoprigora (tánc) és Dóra Attila (basszusklarinét, élő elektronika) előadásában.

A kortárs művészet kedvelőinek érdemes lesz elnézniük a Kubik Coworking Irodába is, ahol a műtárgy.com Mutasd magad!, fiatal képzőművészeknek szóló pályázata nyerteseinek bemutatkozó kiállítása tekinthető meg. A kiállítás kurátora óránként tart vezetéseket és a látogatók személyesen is megismerhetik a művészeket.
Az este egyik kései programja lesz a nagyszerű jazzénekesnő, Pátkai Rozina koncertje a Műgyűjtők Házában 20:30-tól, ami előtt Rozina egy új arcát is megmutatja, mert 19:30-tól ugyanott a grafikai alkotásiból nyílik kiállítása.



A Műtárgyak Éjszakájának kiemelt szakmai támogatója a 244 éves BÁV Zrt, aki több helyszínen is izgalmas szakmai programokkal és egy meglepetéssel várja az érdeklődőket.

A folyamatosan frissülő programokról bővebben a www.mutargyakejszakaja.hu oldalon illetve FB eseményünkből https://www.facebook.com/events/648208698703253/ tájékozódhatnak az érdeklődők. Valamennyi program ingyenes, de a legtöbb regisztrációhoz kötött.
...


Source: Portfolio.hu
More news
Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

2024-04-25

Amikor 2019. április 19-én kigyulladt a Notre-Dame de Paris, volt egy félórás időszak, amikor úgy tűnt, hogy a székesegyház teljesen összeomolhat. A világ döbbenten figyelte, ahogy a tornya ledől, és füst gomolyog a párizsi égbolton. A tűzoltók szakértelme és bátorsága döntőnek bizonyult. Éjfélre a hatóságok kijelentették, hogy a város egyik leghíresebb nevezetessége „megmenekült”, és a parázsló épületből emberi lánc vezetett ki, amely műkincseket, ereklyéket és értékes könyveket vitt biztonságba.

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.