Detailed search

Műtárgy: mi illik egy tetőtérbe?

Egy műalkotás, egy művész és egy enteriőr: új sorozatunkban antik és kortárs műtárgyakat mutatunk be olvasóinknak és szemléltetjük, hogyan simulhatnak bele ízlésesen a mindennapjainkba.

Egy tetőtér berendezése sok esetben kihívást jelenthet, mivel a lakrész építészeti elrendezése rendszerint összetettebb, mint más tereknek. Ennek oka a tetőszerkezet változatos kivitelezése, valamint a hozzá kapcsolódó osztott falszakaszok és ablakos részek viszonya. A hangulat ezekben az itt kialakított helyiségekben mindig nagyon különleges: rejtett, intim és egy kicsit mindig úgy gondolunk rá, mint a helyre, ahol akármikor kincsekre bukkanhatunk.Bár az említett építészeti rendszerek egyedi és változatos kivitelezése miatt nehézkes lehet egy műtárgy installálása a tetőterekbe, egy kis kreativitással nem lehetetlen. A bemutatott enteriőrfotón több dekorációs elem is utal a művészet iránti szeretetről: ilyen a tagozó elemként érvényesülő nagyméretű képkeret és a hasonló funkcióval rendelkező szobor is. A homlokfal az egyetlen olyan síkfelület, mely lehetővé teszi egy festmény bemutatását. Ezért meg is ragadtuk a lehetőséget, hogy ismét egy kortárs alkotással tegyük még művészibbé a teret.

A kiválasztott festmény ezúttal Nemes Anna alkotása, akitől korábban egy találó művet mutattunk be egy gyerekszobába falára elhelyezve. Ezúttal a Porckorong című művének találtunk új otthont, ebben a különleges tetőtérben.A művész legfontosabb témája az emberi test változatosságainak és extrém pozícióinak bemutatása. Rendszerint sorozatokban gondolkodik, így még hatékonyabban tudja kifejezni és elénk tárni azokat a kiemelt testképeket, amelyek figyelmét különösen megragadják. Az elmúlt hetekben A Jámbor szörnyeteg című filmterve, melyet Csuja Lászlóval közösen készítettek elnyerte a jeruzsálemi Sam Spiegel International Film Lab forgatókönyv-fejlesztő workshop fődíját. Ez a nagyreményű forgatókönyv pedig a női testépítésről szól: ebben a témakörben Nemes Anna kutatásokat és megfigyeléseket is végzett. Érdemes figyelni a fiatal tehetségre, mivel számos műfajban tartogat számunkra olyan élményeket, melyekből kivételes világokat ismerhetünk meg.Az ábrázolt légies test egyrészt pasztelles árnyalataival illeszkedik a tetőtér szürkés-kékes színeihez. Másrészt maga a test, mint ábrázolt forma több dekorációs elemmel is összhangban van: a tér közepén látható csavart alakú szobor és a falra akasztott ruhák sziluettje is az emberábrázolás témájához köthető. A festményen megjelenő hátakt pedig a háló részletéhez kombinálva fokozza a tér hangulatából áradó intimitását. A bemutatott kép és a tetőtér titokzatos atmoszférája jól kiegészíti és erősíti egymást.

Kíváncsi vagy, hogy egy-egy enteriőrbe milyen műtárgyakat javaslunk, kövesd rovatunkat a Lakáskultúra oldalán: http://www.lakaskultura.hu/mutargy/

szerző: műtárgy.com, forrás: Lakáskultúra

 
 
More news
ArtReview Power 100 – 2019 A status quo megkérdőjelezése

ArtReview Power 100 – 2019 A status quo megkérdőjelezése

2020-02-17

A menetrendet betartva idén november közepén is megjelent a művészeti szcéna szereplőit rangsoroló listák legismertebbje, az ArtReview Power 100-a, és miközben ezt is viták fogják kísérni, a rangsor ezúttal „konszenzusosabbnak” tűnik az elmúlt években közzétetteknél.

Milyen műtárgy illik egy hálószobába?

Milyen műtárgy illik egy hálószobába?

2020-02-12

Az antik tárgyakat nemesnek, a kortársakat viszont lendületesnek látjuk? Mindkettő vonz minket, de bizonytalanok vagyunk, hogyan illeszthetjük össze őket? Íme egy szép példa arra, hogy lássuk, milyen harmonikusan tudnak együtt élni régi korok és napjaink műtárgyai.

Műtárgy: antik és kortárs kalandja

Műtárgy: antik és kortárs kalandja

2020-02-06

Az antik tárgyakat nemesnek, a kortársakat viszont lendületesnek látjuk? Mindkettő vonz minket, de bizonytalanok vagyunk, hogyan illeszthetjük össze őket? Íme egy szép példa arra, hogy lássuk, milyen harmonikusan tudnak együtt élni régi korok és napjaink műtárgyai!

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.