Detailed search

Őszi kulturális programdömping - 7 kihagyhatatlan művészeti rendezvény

Itt az ősz és vele együtt jönnek az élmény dús kulturális programok. Feléled a művészeti világ, újraindulnak az aukciók és ismét megrendezésre kerülnek a nagysikerű kulturális fesztiválok. Habár az idei nyáron kiállításügyileg igencsak el voltunk kényeztetve, azért vártuk az őszi, színes programkavalkádot. Hogy segítsünk az eligazodásban, a műtárgy.com összegyűjtött 7 rendezvénysorozatot, amelyet nem érdemes kihagyni idén ősszel.

Gallery Weekend Budapest (szeptember 8-9.)


Szeptember 8-9-én kerül megrendezésre az ötödik Gallery Weekend Budapest a Kortárs Galériák Egyesületének szervezésében. A hétvégén kinyílnak a kortárs galériák kapui, déltől este 6-ig fogadva a művészet iránt érdeklődőket. A csoportos túrák segítségével végigjárhatjuk a helyszíneket, ahol megnyitókon vehetünk részt, kiállításokat tekinthetünk meg, beszélgethetünk a galériásokkal vagy akár a művészekkel is. A Várfok Galériában megnyílik a Végtelen utazás c. tárlat Françoise Gilot műveiből, az ISBN köny+galériában Eperjesi Ágnes rajzkönyve köré szerveződik a kiállítás. Az Inda Galéria Nők három felvonásban című tárlatán intim történeteket mély érzékenységgel megfigyelő és bemutató alkotók, köztük Szász Lilla munkái lesznek kiállítva. A csoportos kiállítás a résztvevő galériák művészeinek műveiből idén a Zipernowsky Házban lesz.

 

Őszi kulturális programdömping - 7 kihagyhatatlan művészeti rendezvény

 

Gallery Weekend Budapest 2017 (fotó: Várfok Galéria)


Kozma-emlékév


70 éve hunyt el Kozma Lajos, építész és iparművész, grafikus. Tiszteletére több budapesti intézmény összefogott, hogy nagyszabású programsorozattal emlékezhessünk meg a kivételes alkotóról. Az emlékév kiemelt eseménye a Műcsarnokban szeptember 5-én nyíló Kozma Klasszik. A Budapesti Műhely és Kozma Lajos c. kiállítás. Szintén a Műcsarnokban kerül megrendezésre október 8-9-én a KOZMA konferencia, valamint ugyancsak itt, szeptember 29-30-án workshopokon is részt vehetnek az érdeklődők.

 

Őszi kulturális programdömping - 7 kihagyhatatlan művészeti rendezvény

 


Ars Sacra Fesztivál (szeptember 15-23.)


Az Ars Sacra Fesztivál elsősorban az egyházművészetre fókuszál. A fesztiválhoz múzeumok, galériák, színházak, templomok és egyéb kulturális központok csatlakoznak. A koncerteken, irodalmi esteken túl a képző- és iparművészet, valamint az építészet is fontos szerephez jut. A rendkívül sok program közül a teljesség igénye nélkül mutatunk párat: szeptember 18-án a Fugában kerül megrendezésre a 12. Szakrális Építész és Belsőépítész Konferencia. A fesztivál ideje alatt tárlatvezetéssel járhatjuk be a Mátyás Templomot, valamint a Szent István Bazilikát is. A Síp 12 Galéria és Közösségi Térben vezetéssel tekinthetjük meg a Saját szoba - Sajó Edit és Schaár Erzsébet alkotói tere c. tárlatot. Molnár C. Pál munkásságával ismerkedhetünk meg a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban, az általa festett főoltár előtt. A fesztivál a fővároson kívül számos vidéki helyszínen is izgalmas eseményekkel várja a látogatóit.

 

 


Art Market Budapest (október 11-14.)


A 2011-ben létrejött Art Market Budapest egy nemzetközi kortárs képzőművészeti vásár a Millenárison, ahol megismerkedhetünk napjaink művészeti kérdéseivel, az új áramlatokkal, külföldi galériák kínálatával, a legkülönbözőbb nemzetiségű művészek munkáival. Idén 25 országból mintegy 100 kiállító lesz jelen a vásáron, több mint 500 munkáit kínálva bemutatásra és eladásra. A vásárt számos érdekes program szokta kísérni, előadások, tárlatvezetések, kerekasztal-beszélgetések, művészetpedagógiai foglalkozások.

 

Őszi kulturális programdömping - 7 kihagyhatatlan művészeti rendezvény


Design Hét Budapest (október 5-19.)


Idén október 5. és 19. között kerül megrendezésre a Design Hét Budapest, tehát több mint egy hétig, egészen pontosan 15 napig tart majd. Ez nem véletlen: a 2018-as már a 15. ilyen rendezvény lesz. Az idei szlogen Mission: Design, a díszvendég pedig Németország. Körülbelül 150 program várja majd az érdeklődőket, nem csak a fővárosban. Design túrákra, workshopokra, nyitott műtermekre, beszélgetésekre és számtalan izgalmas eseményre számíthatunk.

Őszi kulturális programdömping - 7 kihagyhatatlan művészeti rendezvény

 


Ékszerek Éjszakája Budapest (szeptember 20-23.)


A kortárs ékszerek világa iránt érdeklődőknek az Ékszerek Éjszakája, amelyet idén immáron negyedszerre, 110 alkotó részvételével rendeznek meg, kihagyhatatlan program. Szeptember 21-én 42 budapesti és egy pécsi helyszínen kortársékszer kiállításokat tekinthetnek meg az érdeklődők. A KÉK-Kortárs Építészeti Központban a Szimbiózis című pályázatra beérkezett munkákat lehet megtekinteni szeptember 21-23-ig. A szervezők célja, hogy a hazai közönség megismerhesse a kortárs ékszert, mint önálló műfajt.

 

Őszi kulturális programdömping - 7 kihagyhatatlan művészeti rendezvény

 


Műtárgyak Éjszakája Extra


A nagysikerű Műtárgyak Éjszakája után a látogatók kérésére a műtárgy.com idén ősszel megrendezi a Műtárgyak Éjszakája Extra programsorozatot. Izgalmas előadások során mélyíthetjük el a tudásunkat magyar festőóriások, Munkácsy, Csontváry és Szinyei munkásságát, életét illetően. Műterem-látogatások keretében közelebb kerülhetünk három fontos, nemzetközileg is elismert kortárs alkotó, Matzon Ákos, Szűcs Attila és Maurer Dóra művészetéhez. Folytatódnak a rendkívül népszerű temetői séták is, amelyeken a síremlékek művészeti aspektusaiból kiindulva híres művészek életéből kevésbé ismert anekdotákat hallhatunk. (Bővebb információ itt.)

 

Őszi kulturális programdömping - 7 kihagyhatatlan művészeti rendezvény

 



szerző: a műtárgy.com


Source: Portfolio.hu
More news
Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

Frissen restaurálva, újra megtekinthetők a Notre-Dame-tűzből megmentett festmények

2024-04-25

Amikor 2019. április 19-én kigyulladt a Notre-Dame de Paris, volt egy félórás időszak, amikor úgy tűnt, hogy a székesegyház teljesen összeomolhat. A világ döbbenten figyelte, ahogy a tornya ledől, és füst gomolyog a párizsi égbolton. A tűzoltók szakértelme és bátorsága döntőnek bizonyult. Éjfélre a hatóságok kijelentették, hogy a város egyik leghíresebb nevezetessége „megmenekült”, és a parázsló épületből emberi lánc vezetett ki, amely műkincseket, ereklyéket és értékes könyveket vitt biztonságba.

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

Az ír koronázási ékszerek eltulajdonításának fordulatos története

2024-04-17

Az Artnet legújabb The Hunt című sorozatában olyan művészeti alkotásokat és ősi relikviákat kutat, amelyek - sajnos - az idők során elvesztek. A frigyládától Kleopátra sírjáig ezek a legendás kincsek régóta megragadják a történészek és a régészek fantáziáját, még akkor is, ha a történelem rétegei alá vannak eltemetve. 

Have you tried?

Place an art advert

You can place art adverts in order to sell them

Auction alert

We send you an email of all new auction catalogues

Art search alert

We send you an email when new item comes in matching your search alert

Appraisal

You can request an appraisal of your art object

My favorites

You can save your favorite art advert and view them later in My favorites menu

Projects

Partners

Error!

  • Please login for this action!

Subscription to our Newsletter

Please type in your email address and click on the Sign up button.